Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paris

#1

Chanett sa for siden:

Dere som har vært i Paris. Fortell meg de tre tingene dere ikke ville gått glipp av i byen.


#2

scilla sa for siden:

  • Lunsj i restauranten på toppen av Pompidou-senteret (utsikt over hele byen, nydelig mat og utrolig kult interiør
  • Middag på restauranten Ze Kitchen Gallerie (vanvittig bra mat/viner og kul, avslappet atmosfære)
  • Dele en flaske champagne med kjæresten din i Jardin LuxembourgJepp,- det var det !

#3

Señora sa for siden:

Abonnerer på tråden.

Ska me på tur sammen? :blafre:


#4

Vimsen sa for siden:

Jeg står først i køen. Og jeg har fryktelig spisse albuer.


#5

Señora sa for siden:

Ja det skal du ja :knegg:. Det har jeg hørt om såvidt.


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg klarer ikke å liste opp kun tre ting. Jeg vil imidlertid anbefale å få med deg flest mulig kaféer og restauranter, samt ta deg en tur i Pompidou-senteret og se på utstillingene. Ellers er det deilig bare å rusle rundt i gatene og suge inn atmosfæren.


#7

Fruktflua sa for siden:

Å gå rundt i gatene i St Germaine på kveldstid og bare snuse på livet. Mannen/kjæresten er vel det mest ideelle reisefølge når man skal til Paris. :nemlig:

Å sitte ganske beruset av nydelig Chablis på en fortausresturant (som jeg ikke husker navnet på) på Champs Elyssé midt på lyse dagen, mens man bare observerer alle som går fobi.

Å bestemme seg for å til Eiffeltårnet fra hotellet fordi Eiffeltårnet ser ut til å ligge i akseptabel gåavstand. Man ser jo tross alt toppen av tårnet fra hotellvinduet. :knegg:
Vi brukte tre timer på gåturen. Det viste seg at det var et stykke allikevel. Men når man har drukket litt mer fransk vin enn man vanligvis pleier, så er det ikke måte på hvor artig man kan ha det, og hvor spennende en slik ekskursjon kan bli. Anbefales. :D


#8

Miss Norway sa for siden:

Rusle i gatene på Ile Saint-Louis.
Orangerie-museet for å se på vannliljene til Monet (ja, det er tacky, men fantastisk likevel)
Shoppe shoppe shoppe :flau:


#9

Señora sa for siden:

Dette høres ut som et fryktelig drama. Vimsen har spisse albuer og vil reise med Berglijot, men jeg lurer på om jeg skal reise med Bergliot, Berglijot reiser med mannen til venninna mi som nesten er snurt for hun må være så mye alene (yeah right, som om det bryr sjømannsfrua) og mannen min vil reise med meg.

Blir helt svett jeg.


#10

Señora sa for siden:

I tillegg vil Berglijot dele sjampis med ham...


#11

Vimsen sa for siden:

Busymum er psyk. : dytter bort:


#12

kisha sa for siden:

Eiffeltårnet er det eneste jeg husker.


#13

Señora sa for siden:

:geiper: til Vims


#14

Vimsen sa for siden:

Jeg liker ikke Paris. : innrmmer:


#15

Vimsen sa for siden:

Det holder ikke. Fehue.


#16

kisha sa for siden:

Nei, vi var på Interrail i min ungdom. Vi fikk ikke vekslet reisesjekker som det har den gang (der var søndag). Det var det eneste vi hadde råd til.


#17

Chanett sa for siden:

Joda. Jeg er fryktelig lett å glede.


#18

Mandarin sa for siden:

Jeg skulle til å si at dere må sitte i parken nedenfor Eiffeltårnet en kveld og dele en flaske rødvin og nyte lysene, stemningen i parken (masse folk ) og kline litt.

Men skjønner du har feil mann med.


#19

Señora sa for siden:

Sorry, men nå må jeg bare le litt :latter:

Tenk å måtte reise til Paris med feil menn.


#20

Leandra sa for siden:

Å sitte på en kafe og drikke vin i kunstnerkvarteret oppe med sacre ceur(vet ikke helt hvordan skrives) Sitte der å se på kunstnerne som står og maler,nyte atmosfæren og stemningen,rusle bort til den nydelige kirken.Sitte på trappen utenfor der mens solen skinner(ja,solen må skinne:giggle:)Se på alle folkene.Shoppe i butikkene på Champs elysees,om kveldene,et yrende folkeliv:ja:Rusle på broene over seinen.Spise lunsj på taket av Gallerie Lafeyette,med utsikt rett opp på Sacre Ceur,og store deler av byen:)
Blir nesten helt syk bare av å skrive om Paris,selv om det bare er 3 uker siden jeg var der sist. Stå i nærheten av et av disse DYRE luksus hotellene feks Ritz og se på alle limousinene som stopper utenfor,og de fisefine folkene som kommer ut. Ja drømme seg bort rett og slett,man gjør det i Paris:hjerteøyne:næmlig..


#21

Sitron sa for siden:

Jeg vet hva du skal i Paris. :slem:


#22

Olympia sa for siden:

Centre Pompidou, helt klart. (Jeg synes derimot at restauranten på toppen er både overpriset og veldig artsy-fartsy)

Les Halles er jeg også veldig glad i, men det absolutt fineste stedet i hele Paris er La Defense. Det er mitt absolutte yndlingssted. Å stå der på den store åpne plassen under dette fantastiske monumentet og den flotte arkitekturen og se over til "gamle" Paris og Arc de Triomphe.

Jeg har faktisk tatt toget fra Tyskland en gang på Impuls og kjørt fem timer en vei bare for å spise lunsj ved La Defense. :hjerter:


#23

mehmet sa for siden:

Jeg er også veldig fascinert av La Défense. Jeg jobbet der i 4 måneder og spiste ofte lunsj ved l'Esplanade, det er virkelig et særegent sted!

Av eldre severdigheter så anbefaler jeg Sainte-Chapelle (på Ile de la Cité), som er et kapell i to etasjer der den øverste har fantastiske glassvinduer.


#24

Miss Norway sa for siden:

Signerer mehmet helhjertet. To must-sees!


#25

cora sa for siden:

Jeg likte veldig godt rue Mouffetard (navnet på gata) som ligger ikke langt fra Sorbonne og Panthéon. Mange koselig kaféer, brosteinsbelagte gater, særegne butikker og en helt spesiell atmosfære.

Hvis du er interessert i skulptur, anbefaler jeg et besøk i Musée Rodin der du kan se arbeider av den franske skulptøren Auguste Rodin. no.wikipedia.org/wiki/Auguste_Rodin

La Bastille er verdt å få med seg.

Paris har utrolig mye å by på, så det er vanskelig å plukke ut noen få ting. Jeg bodde der i 1,5 år og synes det er en fantastisk by.


#26

Nabojenta sa for siden:

Kan bare skrive under på forslaget til Missa.

#27

Sitron sa for siden:

Naboen min koste seg også.


#28

Sitron sa for siden:

Om hun er din, det vet jeg ikke. Hun hadde en førsteklasse.


#29

Mandarin sa for siden:

Min stesøster er forresten det :blunke: ..
Hos dere altså.


#30

Sitron sa for siden:

En annen i klassen min hadde en niende. Dere var nokså invadert, tror jeg.


#31

m^2 sa for siden:

Helt fantastiskt kapell! Bildet viser absolutt ikke hvor fabelaktig det er, det er som om taket svever. Dette er rett ved Notre Dame, ved siden av "La Justice", og det er samme inngangen som til La Justice også. Litt krøkkete å finne fordi kapellet ikke synes fra gata, men går du der utpå dagen ser du turistkøen, så ta det tidlig ;) Eller spør noen!

Galeries Lafayette - gå inn i midten og se opp mot taket. Det er nydelig, og med balkongene på siden er det en surrealistisk opplevelse å ha i et handlesenter.
Plakatene på dette bildet pleier ikke å være der da. I førjulstida er det julepyntet.

Og sist men ikke minst:
Området "le Marais", som ligger i 3.- og 4.-arrondissement. Nydelig og rolig sted å rusle rundt, masse rare små butikker og kafeer å kikke på.
Du kan f.eks dra til Pompidousenteret og rusle østover, da kommer du inn i le Marais. Eller dra til Hôtel de Ville og gå nordover. Ved Hôtel de Ville ligger det forresten en svær butikk som heter BHV - det de ikke har på BHV er det ikke verdt å ha :humre: De har bla en skoffeknotteavdeling som er helt enorm, de har skruer i alle tenkelige og endel utenkelige utgaver, og papir av forskjellige typer nok til å fylle 2-3 middels norske bokhandlere. I tillegg til alt det "vanlige" sånn a la Steen og Strøm - klær, sengetøy, sminke, osv.


#32

m^2 sa for siden:

Drar med etpar til, jeg :)
Oppe ved Sacre Coeur ligger det et Salvador Dali-museum som er verdt å få med seg. Det er veldig turistete der oppe, men allikevel: noen av restaurantene har nydelig utsikt over byen om kvelden.

Dere kan gå å spise i Eiffeltårnet - utsikten er flott! Men ikke gå på Jules Verne helt på toppen, det er svindyrt. Gå heller på Altitudes 95 som ligger lengre ned i tårnet. Utsikten er (nesten) like fin, men maten er billigere :) God da, allikevel!

(og hvis du skal dit når det er varmt nok: på østsiden av Seinen rett vedsiden av Notre Dame pleier det å ligge restaurantbåter som serverer kjempegod brunsj/lunsj på lørdager og søndager (sikkert de andre dagene og? vetikke). De bytter plass hele tiden, så det er aldri godt å vite hvilken båt som ligger der. Men utsikten kan man hvertfall ikke klage på! Noen av båtene har kun utendørs servering - noen har både utendørs og innendørs)


#33

m^2 sa for siden:

Hiver på en til jeg ;)
Hvis du liker sånt da - gå og se på operaen. Den er flott! Gullfigurene på utsiden er verdt turen i seg selv! Også ligger den et halvt steinkast fra Galeries Lafayette, da... så det er enkelt å gå forbi.


#34

Marge sa for siden:

Hvis noen trenger en tolk er det bare å si ifra :knegg:


#35

Maverick sa for siden:

Er det nevnt? Kan ikke se det. Louvre. Å se Michelangelos statuer IRL - :rørt:

Husker fra barndommen at det er ganske gøy å stå i traffikkork midt på natten i Paris. Man begynte faktisk å gå ut av bilene, sitte på takene og drikke. (De andre, alts. Franskmennene.)

Altfor lenge siden jeg har vært der. Må tilbake snart.

God tur! (eller Bon voyage, burde jeg vel si.)


#36

Elin sa for siden:

Ettersom jeg har sett alle viktige severdigheter opptil flere ganger, så bruker jeg tid i Paris slik:

  1. Fortausrestaurant-vandring. Fra sted til sted, vin, vin og mere vin og kikke på folk....
  2. Galeries Lafayette.....
  3. Nos Ancêtres Les Gaulois for middag om kvelden..... (husk å bestille bord)

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.