Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødbakemaskin og brød med lite gjær

#1

Manitoba sa for siden:

Vi vurderer å skaffe oss brødbakemaskin, men lurer på om vi kan bake de brødene vi vil ha med maskinen. Vi pleier nemlig å bruke veldig lite gjær og la deigen heve lenge (12 timer eller mer). Lar det seg gjøre i en brødbakermaskin? Og hvilken bør vi i tilfelle kjøpe?


#2

Stompa sa for siden:

Begge deler skal la seg gjøre, ja. Sånn som jeg har oppfatta det er nettopp en av fordelene med maskin at man bruke lite gjær.


#3

Ole Brumm sa for siden:

Ja er det ikke det som er vanlig med slik maskin da. Putte ingredienser i på ettermiddag/ kveld, og få nybakt brød til frukost? Har ikke maskein altså, har bare fått intrykk av at det er slik det er. :fnise:


#4

Stompa sa for siden:

Ja, på maskinen jeg har kan man sette på timer sånn at brødet blir ferdig til et gitt tidspunkt, og da hever jo brødet lenge avhengig av hvor tidlig man setter deigen. (Jeg tør aldri å la maskinen stå over natta fordi jeg kjenner flere som har opplevd at den har tatt fyr, men det er en annen sak...)


#5

stilla sa for siden:

Jeg setter gjerne på brødbakemaskinen om kvelden for å våkne til nybakt brød. Bruker timerfunksjon, men da ligger jo gjæren bare øverst oppå melblandingen (vann nederst ja) og blir ikke blandet før ca 4 timer før det er ferdig. Sånn sett hever ikke deigen hele natta. Jeg har brukt ca 20 g gjær til 500 g mel, men det er mulig at det går fint med mindre.


#6

bina sa for siden:

Nei, nei, nei. Når man gjør klar ingrediensene ligger gjæra på toppen slik at den ikke blir blandet med væska før man setter i gang bakeprosessen. Med timer-funksjon utsettes starten av bakeprosessen, man forlenger ikke hevetiden. På den vi har tar vel hele prosessen ca 3 timer, tror jeg. Og setter vi på timer så starter maskina å elte deig og blande gjæra med væsken når timer-tiden er ute - og så tar det 3 timer før brødet er ferdig.

På vår maskin kan vi velge hurtig-program, men ikke forlenget hevetid. Jeg vet ikke på stående fot om noen maskiner hvor man kan velge forlenget hevetid. Det bør man i såfall sjekke. Vi har en Wilfa ett-eller-annet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.