Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste barndomsminne?

#1

konemor sa for siden:

Hva er det?


#2

Alfa sa for siden:

Hagen til besteforeldra mine den sommaren då eg var fire år. Hagen var eit paradis av gras og blomster og bestefar hadde ein båt ståande der som han pussa på. Eg hadde ein gul kjole. Det var den sommaren eg fekk mitt første kvepsestikk, og hendene var konstant klissete av saft og is.

No er bestefar død og bestemor har heller ikkje lenge att, men minna om denne sommaren er veldig nært barndomsvisjonane av himmelen.


#3

Filifjonka sa for siden:

Mine beste barndomsminner er også fra somrene på gården til besteforeldrene mine. Kuer, kalver, kattunger, havfiske, fjellturer, bærplukking, dessert hver dag, bursdager i hagen, og masse familie rundt seg hele tiden.

Både bestemor og bestefar er døde for mange år siden, men minnene er veldig gode.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er mitt aller beste. Men ett som sitter godt i kroppen er en tur på hytta ved sjøen. Vi var mange barn som løp rundt på eiendommen, også mine to søsken. Vi plukket en blomst jeg mener at het kusom, og så plukket vi kubonker (snegler) i strandkanten. Mamma og pappa holdt på med hagearbeid, renset krabber og stelte rundt. Morfaren min kom på besøk og gav oss drops. Sukk. :hjerter: (Dette gjorde vi jo hver sommer, men jeg husker det som at det var én konkret dag.)


#5

Kråka sa for siden:

Det er mange. Men jeg kan ta ut noen. Båtturene med bestefar og bestemor. De tok med seg 5 jenter ombord i en Viksund båt. Kan tro det var liv og røre.

Julen. Jeg elsker min barndomsjul og den kriblinga jeg hadde i magen dagene før julaften.

Har hatt en meget fin barndom og har utrolig mange og gode minner.


#6

Aminta sa for siden:

Et som jeg husker veldig godt, er at mormor sto i vinduet og vinket til oss barnebarn og andre barn fra borettslaget når vi gikk til skolen, hver morgen.
Det er et av de beste.


#7

Zip sa for siden:

Sommarferiane hjå mommo (mormor) og bestefar. Dei bur 1 time herifra.
Var ofte der nokre dagar aleine. Seinare to veker fast kvar sommar.
Me bada, gikk på kiosken, var på jordbærhaugen og berre kosa oss :)

Håpar å bringe gode minner til mine små med at me heile sommaren er mykje på stølen til bror til mannen min. Der er og oldeforeldre og besteforeldre, fjøsstell, kyr, kalvar, fisking, masse folk og ungar, turar i skog og mark, fritt og herleg :)


#8

Karamell sa for siden:

Båttur på kvelden til noen øyer som hadde lenge sol. Vi grillet og spiste oss mette. Vi barna sovnet i bølgeskvulpet på vei tilbake til hytta :hjerter:


#9

Erica sa for siden:

Somrene hos besteforeldrene mine er de beste minnene jeg har. Jeg pleide å være alene på besøk hos besteforeldrene på morssiden. De hadde gård med sauer, og det var stor stas å være med på å stelle dyrene. Toppen av glede var å gi kopplammene melk på flaske. Bestemor hadde alltid tid, og var så omsorgsfull så det halve hadde vært nok. Jeg fikk sove sammen med henne, og bestefar ble kastet på gjesterommet. Vi ba kveldsbønn og sang nattasang, og det var så koselig. Bestefar var en lun og god bestefar, full av kunnskap om alt mulig. Det var koselig å sitte og høre på han fortelle om gamle dager, og det var morsomt å spille spørrespill med han, han kunne så mye rart.
Og når vi dro fikk vi alltid en penge i hånda (100 kroner som for oss var en hel formue), og bestemor gråt når vi dro, for det var lenge til neste gang vi kunne sees. Vi bodde 50 mil unna, og kom på besøk 1-2 ganger per år. Jeg gråt mine modige tårer jeg også, for jeg visste jeg kom til å savne dem inderlig.

Besteforeldrene på farsiden besøkte vi gjerne etterpå, der pleide jeg ikke være alene. Men det er gode minner derfra også. Bestefar hadde fiskebåt, og vi pleide å dra ut på kvelden for å fiske. Vi hadde med oss niste og kakao, og det var stor stas å få være med sent om kvelden ut med båten. Vi pleide å få masse fisk, og for oss innlandskrabber var dette veldig morsomt. Vi lærte mye også, jeg er idag en kløpper til å filetere fisk, feks, fordi det lærte jeg av bestefar.

Jeg er heldig, for jeg har min bestemor på farsiden ennå, og vi koser oss sammen med minner om somrene når vi barna var små.


#10

kisha sa for siden:

En sommer da jeg var 14 - 15 år. Jeg "bodde" nærmest på et hestesenter. Vi drev med midnattsolridning til toppen av et fjell på nettene (organiserte turer). Det var tropesommer. På dagene hjalp jeg til med hestene. Vi red badet og koste oss.


#11

Kaprifol sa for siden:

Noe av det aller koseligste jeg husker er skiturer sammen med faren min. Vi gikk tur bare vi to, hadde med oss niste og termos. På termosen var det bare sterk te med mye sukker, men du verden så godt det smakte med te og snø i koppen når vi tok pause. Far fortalte fra da han var liten gutt, og jeg ble aldri lei av å høre om det. Det var selvfølgelig alltid flott føre, vi gikk smale løyper med snøtunge trær langsmed, jeg var svært utholdende og strålte i sola på små koller langt inni Nordmarka.

Så husker jeg også veldig godt mye fint fra leiligheten til farmor og farfar. En av naboene hadde ei skilpadde, og den var ute i bakgården om sommeren. Der ute var det ikke mye å se på, men jeg husker lukta av varm stein og asfalt og den snodige følelsen når jeg klappet skilpadda på halsen, beina og skallet. Veldig fascinerende.


#12

Left sa for siden:

Jeg må nevne et helt år jeg da. Da jeg gikk i første klasse måtte jeg bo hos mormor og morfar fordi mamma jobbet så kronglete til. Langt oppå fjellet (Håvardsvatn - skrives det sånn tro...eh) - måtte ta taubane fra Skjeggedal(eller var det Odda) ja samme det forresten - det var lite forenlig med små skolejenter å bo der hun jobbet, så derfor var jeg hos mormor og morfar.
Mormor og jeg ved kjøkkenbordet hver morgen før skolen, hun med kaffekoppen, og jeg med frokosten hun hadde laget. Så gikk hun sammen med meg til skolen - og møtte meg igjen da jeg var ferdig (2,5 km unna)
Så puslet vi med litt forskjellig. Jeg fikk mitt eget kopplam - Pelle - som jeg var i fjøset og ga mat før jeg gikk på skolen osv
Selv om jeg meget vel kunne lese selv, så leste hun høyt for meg fra Donald - stas :hjerter:
Gode gode minner. Vi har alltid hatt veldig spesiell kontakt.
Mormor lever enda, og er vel det mennesket jeg setter aller aller høyest etter barna mine :elsker:


#13

gethosmurfen sa for siden:

Når jeg var rundt 6 år var vi på ferie i Danmark, farfaren min var også med. Først var vi hele dagen på Tivoli, etterpå husker jeg veeeldig godt at jeg fikk være med farfaren min på et bakeri. Han sa at han skulle ha de kakene som var igjen, kan tro vi 4 barnebarna var i himmelen da:knegg:

Husker også spesielt alle fine sommerdagene i hagen, vi drev på med uteleker og de voksne, både naboer, foreldre og farfar hev seg på i både vannkrig og fotballkamp.


#14

Noba sa for siden:

...å legge seg om kveldene på våren og kjenne lukten av hegg i blomstring og høre bekken som bruste
... å våkne om morgenen om somrene og høre fuglene kvitre og skjønne at det var sol og finvær
...å gå barbeint i den varme grusen
...å plukke fioler og mogop om våren og markblomster om sommeren og se mammas oppriktig glade ansikt når hun får overrakt en sliten bukett
...å tre markjordbær på et strå
...å sitte i bestemors fang og bli lest for
...å våkne første søndag i advent og se stjerna henge i vinduet

:rørt:


#15

daffy sa for siden:

Det er de deilige, langsomme somrene vi tilbrakte hos besteforeldrene mine på en liten øy på vestlandet. Sammen med høyt elskede besteforeldre og en ugift tante, søskenbarn og andre slektninger som kom og dro gjennom sommeren.

Vi lekte gjemsel, kledde oss ut i bestemors klær og lekte frue og tjenestepike, matet sauene med middagsrester, rodde på "kaffetur" med kaffe, saft og vafler i færingen til holmer og småøyer, badet, spilte monopol og kurrong og lurte ut de beste markjordbær- og fiskestedene av onklene mine.

Jeg kjenner at jeg har helt prestasjonsangst i forhold til mine egne barn; hvordan i all verden skal jeg ordne det så de får like harmoniske barndomsopplevelser som jeg?


#16

daffy sa for siden:

[quote=Monsoon;613222] Vi plukket en blomst jeg mener at het kusom, og så plukket vi kubonker (snegler) i strandkanten. quote]

Var blomsten kusymre kanskje? Liten, søt og gul blomst som er en av de første som kommer om våren?


#17

Susse sa for siden:

Mange gode minner jeg også. Farmor var viktigste person i min barndom, og er ennå et av de menneskene som betyr aller mest for meg.
Kveldsmat i kveldssol på trappa hos farmor i pysjen etter barnetv. Rømme med sukker på tørr kneip.
Det eldgamle småbruket "Hammeren" til en venn av familien. Der var det eget tjern, bekk med muslinger,kano,store gamle senger, knirkete trapp, kun kaldt vann i vasken og utedo. Fantastisk, var der mange somre. Jeg kan ennå huske lukta av kjøkkenet der mens vi stekte nyplukket kantarell og regnubeørret fra bekken.
Våkne i de svære gamle dundynene, stillheten, luktene og den gamle gjengrodde hagen gjør jeg helt sentimental av å tenke på nå 20-25 år etter sist jeg var der.

Sykleturer med farmor til familiehytta og lange dager i solsteik med krabbefiske og bading der.


#18

konemor sa for siden:

Så mange fine og gode minner.

For meg står farmor og mine sine svele lagings dager høyt. Fra det å være med i butikken å handle varene til å få hjelpe til å lage røra og så steikinga og smakingen. Kjenner luktene ennå bare jeg lukker øynene. Det å alltid få smake på den første svela var spesielt. Vi hadde et utrolig godt og spesielt forhold. Kjenner jeg savner ho.

En annen ting er:
Å legge seg nybadet og rein i nyvaskede sengtøy som både luktet og føltes utrolig godt på selveste lille julaften med kribling i magen er bare en helt spesiell følelse som sitter igjen ennå.


#19

Filifjonka sa for siden:

Enig! :)


#20

Jinx sa for siden:

Sommerferien til Danmark, da sov vi i et stort hustelt og bada hele dagen. Fantastisk:D


#21

Røverdatter sa for siden:

Det er vanskelig å plukke ut det beste minnet.

Ukelange båtferier med bading, soling, krabbefiske og boksmat på gassbluss. Og ikke minst bølgeskvulp og lett gynging i kahytten når man hadde lagt seg.

Hytteturer med familien og venner. Lek og moro dagen lang med restaurant i skogen der vi lagde granbarsuppe og grusgrøt, snekret walkietalkier og hadde egne lommekniver vi spikket med.

Mattur med små venner en deilig ettermiddag i våren. Klatring i verdens beste klatretre - en diger eik som sto ved porten.

Ferske rundstykker på verandatrappa en stille sommermorgen. Jeg husker sånne ting veldig levende og har mange minner fra barndommen min.

En julaftens morgen da alt var perfekt og mamma fortalte meg at på julaften skal alle være glade hele dagen.

Og et minne som står veldig levende for meg:

Da jeg var hodestups forelsket i en hytteturvenn som 13-åring, og vi brukte mesteparten av tiden på å hjemme oss for småsøsknene våre slik at vi kunne kline. :hjerter:


#22

Pepper Lemon sa for siden:

Slik tenker jeg også innimellom.

:jupp: Takk!


#23

Fersken sa for siden:

Morgenstundene sammen med pappa før han dro på jobb. Det var ikke så ofte jeg våknet tidlig nok til det, men de gangene jeg husker det var det bare flott. Jeg var ikke så gammel, 4-5 år, og det var himmelsk lukt av frokosten hans som på den tiden besto av kavring i oppvarmet melk med mye sukker på.

En tidlig morgenstund når jeg var på besøk hos bestefar og tante og onkel. Søskenbarnet mitt (hun voksen og jobbet i barnehage) og jeg (4-5 år) satt ute i morgensolen i bare nattkjolene og sang barnesanger.

Store familiesamenkomster der både store og små deltok gjennom hele oppveksten. Det behøvde ikke å være en spesiell anledning som bursdager eller nyttår, ofte ble de til spontant. Husker en grillfest en sen, varm sommerkveld ble til et lite demonstrasjonstog gjennom bygda. Vi demonstrerte mot mer regn og for bedre grillvær og slikt. Jeg har en gal og herlig stor familie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.