Tacokryddertråden fikk meg til å undre på om dere har merket stor kvalitetsforskjell på krydder? Hvilken krydderserie sverger dere til?
Husker jeg så et innslag på FBI (tror jeg det var) om alle uhumskhetene som koser seg i krydderglassene våre der de står i overskap godt varmet opp av lysrørene som lyser ned på kjøkkenbenken. Det ble hevdet at krydder burde oppbevares i kjøleskap, men det har jeg virkelig ikke plass til. Hvordan oppbevarer dere krydder?
Jeg oppbevarer krydder på to måter:
I åpne/lukke-poser i en kurv inni et skap, og i krydderglass over ventilatoren.
Når krydderglassene er tomme fyller vi på fra skapet. (Kjøper pakker fra Saga, og de er gjerne litt store.)
Vi har ingen lysstoffrør eller andre rør som står og varmer, så akkurat det bekymrer meg ikke. Dessuten er forbruket stort sett så høyt at krydderet ikke står lenge om gangen.
Vi oppbevarer krydderet i en kjøkkenskuff. Vi merker hvert krydder på toppen, og meningen er at de skal stå alfabetisk. Akkurat nå er det bare kaos i kryddersamlingen. Ønsker meg egentlig krydderhyller til å henge innenfor høyskapsdøra, men jeg har foreløpig ikke funnet noen. Krydderne står mørkt, uten direkte varme og skiftes som regel ut før utløpsdatoen.
Vi kjøper stort sett kryddere fra Hindu, og supplerer med krydder i poser kjøpt fra Keiser i Lillestrøm, en grønnsaksforretning med mye innvandrermat- og krydder. Jeg synes ofte det er bedre smak i disse krydderne, paprika og karripulver f.eks. Vi putter kryddere fra poser i disse små krydderkrukkene fra Ikea: