Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere film fra da dere var barn?

#1

Pelikan sa for siden:

Har dere levende filmer av dere selv da dere var barn? Har dere fått den over på DVD eller har dere den på VHS?

Selv fikk jeg en VHS film på 18års dagen min (er 37 nå) med mange snutter fra da jeg var barn. Foreldrene mine hadde fått det over til VHS fra 8mm film som vi hadde den gangen. Og nå burde jeg fått den over på DVD før det også går av moten.


#2

Sitron sa for siden:

Tror mine besteforeldre har en del på 8 mm. Vet det er noe på vhs et eller annet sted, men jeg aner ikke om det er tatt vare på eller hva.


#3

Canisa sa for siden:

Har også gammel 8mm som er kopiert over til VHS med gamle Elvislåter som bakgrunnsmusikk.:knegg:


#4

pippimamma sa for siden:

VHS kom nok først etter at jeg var blitt voksen. Har endel 8mm filmer. Ellers har jeg opptak på båndopptaker fra jeg er baby.:humre:


#5

gethosmurfen sa for siden:

Har mass på film fra vi var yngre. Har vell egentlig aldri slutta å filme de foreldrene mine, så jeg har film helt frem til nå...Har mye på 8mm, noe er kopiert over på vhs. En gang hver 3 år får vi det for oss, da samler vi hele familien for å se på 8 mm film..


#6

Lucifer sa for siden:

Har 8 mm. Noe VHS fra jeg ble litt eldre. Det er faren min som har alt. Det er skikkelig lenge siden jeg så det...


#7

Nabojenta sa for siden:

Har en VHS som jeg absolutt skulle fått over på dvd. Tenkte kanskje å kopiere den opp, og gi til mine brødre og foreldre til jul, siden jeg er den som har tatt vare på den.


#8

Røverdatter sa for siden:

Ja, det finnes et par små snutter på 8 mm, men jeg aner ikke hvor de befinner seg. Vi har endel på VHS også, men da var jeg tenåring og oppførte meg ganske teit. Veldig morsomt for ettertiden med film der hovedpersonen gjør alt hun kan for å signalisere hvor teit det er med film. :himle:


#9

Tinka sa for siden:

Har ikke film, bilder etc, fra jeg var liten.


#10

Fadese sa for siden:

Nei, har ikke det. Har utrolig få bilder også. Det er litt synd.


#11

Nenne sa for siden:

Jeg fikk overført alle de gamle 8 mm filmene til DVD for tre-fire år siden. Det er ikke så mye av meg, men noen minutter er det da.


#12

Huldra sa for siden:

Hvor fikk dere gjort det? Vet mamma og de har endel 8 mm film fra vi var små, men de har ennå ikke fått gjort noe med det.. (de er også redd det skal bli ødelagt, men sånn som det er nå har jo ingen glede av dem!)


#13

Mei sa for siden:

Har også en VHS som er spilt inn fra 8 mm liggende, som jeg gjerne skulle fått over på en DVD.


#14

rajraj sa for siden:

Hadde en VHS med opptak fra en ridetime jeg var på, men av en eller annen grunn er det nå en gammel episode med Melrose Place på den kassetten. :o Kan virke som om god vurderingsevne er noe som kommer med alderen.


#15

kisha sa for siden:

Jeg har overtatt mange 8 mm-filmer, kjøpt fremviser. Har tatt opp via digitalkamera til pc og laget DVD-er.


#16

Pelikan sa for siden:

Lurer også på hvor du fikk det gjort. Det er jo så kjekt å få tatt ordentlig vare på slike ting:)


#17

Pelikan sa for siden:

Hvordan ble kvaliteten da? Ble det ok?


#18

Tøsa sa for siden:

Foreldrene mine hadde ørten ruller med 8mm. De leverte de inn på Foto Knudsen, og fikk det over på vhs. Dette er en del år siden.

Foreldrene min filmet dåpen min, bursdager, ferier, når jeg sitter på potte, lærer og gå og høytider. Har masse film. De har det samme fra søskenene mine.

Er også film fra foreldrene mine sitt bryllup, og litt annet festligheter fra de var unge. Er også film fra besteforeldrene mine sin ungdom og deres bryllup. Noen i slekten var tidlig ute med og ta film. Virkelig artig og se film fra gamle dager og etterkrigstiden.


#19

kisha sa for siden:

Kvaliteten er ok den. Problemet var at jeg hele tiden måtte passe på fremviseren som fokuserte forskjellig mellom hver klipp.

Husk å stille inn kameraet på riktig opptak. Jeg tror jeg brukte 1/50, blir blir det mye flimmer.
(jeg kan undersøke hvis det er interesse)


#20

Pelikan sa for siden:

Takk for svar! Var egentlig mest spent på at det ble ok kvalitet. Jeg har jo en del allerede på VHS (fra 8mm). Dette fikk min mor ordnet det for mange år siden, men jeg vet ikke hvor. Men min svigermor har mange 8mm filmer, men tror ikke jeg gidder å filme inn så mye. Så jeg får be henne levere det inn til profesjonelle. En eller annen plass!?


#21

Tøsa sa for siden:

Tror noen fotografer muligens kan noe om dette.


#22

Michayla sa for siden:

Ja, har fra min mamma var ung også, veldig morsomt.
Mye av det har vi fått over på VHS og DVD.
Min bestefar skaffet seg tidlig et kamerea man sveivet med håndtak.
Han elsket å vise filmer han laget i familiesammenkomster.
Så vi har masse film.

Utrolig med slike minner.

Veldig takknemlig for at vi ble filmet for da har jeg et "levende" minne av min bror som døde da han var 10.


#23

Gremli Skremli sa for siden:

I fjor fikk foreldra mine digitalisert noen minutter med 8mm-film fra slutten av70-tallet og begynnelsen av 80-åra. Så svaret er ja. :) Det var et firma i Kr.sand som gjorde jobben.


#24

Anne C sa for siden:

I fjor fikk vi over ganske mange småsnutter fra 8 mm på dvd. Noe er helt fra konfirmasjonen til pappa (Han er 61 år) Han fikk seg kamera til komfen og brukte det flittig. Så jeg har bryllupet til forledrene mine og masse fra jeg var liten. Masse av det er av veldig bra kvalitet egentlig, årgang tatt i betraktning. Men det har nok vært kameramannen som har vært avgjørende, for det eneste som er dårlig er når onkelen min brukte kamera.

Det var en fyr i Asker som gjorde det.....


#25

Isolde sa for siden:

Har en del film som har gått rett på VHS, skal få overført den til dvd etter hvert. Har mye på dvd og som er tatt med digitalkamera. ung


#26

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, men uheldigvis ligger de hos mamma. Ingen vet hva hun kan finne på, så jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å se de igjen.

Har fått lagt mange filmer over på DVD fra pappa og hans søsken var små.
Bestefar filmet mye. Ingen lyd selvsagt (50-tallet) men pappa har lagt på musikk som passer til tiden.
Veldig koselig å ha slikt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.