Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feirer dere halloween?

#1

Sitron sa for siden:

I så fall; hvorfor?

Her i huset feires den ikke. Ungene syns det er spennende nok, men jeg nekter å bøye meg for en handelsstandinnført feiring som ikke hører hjemme her. Spesielt ikke når den fjerner fokuset fra den utkledningsfeiringen vi allerede har, nemlig nyttårs/romjulsbukk. Det er, etter min erfaring, færre og færre barn som benytter seg av den allerede eksisterende tradisjonen og det syns jeg er synd.


#2

Mei sa for siden:

Nei nei og atter nei.

Men jeg kjøper litt flaggermusduppedingser i butikken på denne tiden av året fordi de er så kule :sparke:


#3

Pelikan sa for siden:

NIKS. Jeg synes rett og slett at det er helt idiotisk, for å være ærlig!

(men regner med at jeg kanskje "må" gi meg når snuppa blir eldre)


#4

Ru sa for siden:

Nei, det gjør vi ikke.
Feiret det når jeg bodde utenlands, men har ikke gjort det etter at jeg flyttet hjem igjen.
Poden er for øvrig født 30 oktober, så om han med tiden vil ha utkledningsfest på bursdagen sin, kommer jeg ikke akkurat til å krangle på det, men noe egen Halloween blir det ikke.


#5

Huldra sa for siden:

Ja, jeg har desverre gitt etter for halloweenfeiring, så her går de ut og tigger godis den 31. oktober. Jeg (eller mannen) er med og passer på at det går høflig og fint for seg og at de lærer at man ikke skal ødelegge selv om man ikke får godis. (slik man ofte hører om etterpå)


#6

Anne sa for siden:

Nei og ikke tenker jeg begynne med det heller.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, vi feirer. Nå er jeg ingen tradisjonsjunkie, og ser ikke behovet for å tviholde på julebukken. Når barna synes det er kult med Halloween så er det greit for meg å bytte. Hurra for mer moro i hverdagen.

Vi har de siste to årene hatt gjester, som har kledd seg ut. Og så har vi servert mat, hengt opp skummel pynt og hatt stor godteriskål til barna som ringer på. Vi har skåret til gresskar, og hatt fakler i hagen. Synes det er gøy jeg.


#8

Obelix sa for siden:

Vi feirer heller ikke, men ungene får gå i nabolaget på Trick or Treat runde.

Var fast bestemt for noen år siden at det der skulle vi ALDRI henge oss på, men " If you can`t beat them, join them".


#9

Sitron sa for siden:

Nå ja, vi klarer oss fint uten å henge oss på dem. Det er utrolig hva unger forstår om man bare forklarer det rasjonelt til dem.


#10

Blondie sa for siden:

Jeg har vært sterk motstander av Halloween, men feirer det pga ungene. Jeg har tilogmed pynt! :Sjokkert over min egen evne til å svelge kameler:

Jeg synes ikke noe om å nekte ungene en tradisjon som har blitt vanlig nå fordi jeg selv synes lite om slike handelsstand-gimikker. Storesøster er bedt på fest og mellombror banker på til tre nabohus og får ca en sjokolade hvert sted. Det kan jeg absolutt leve med. :nikker:

Forøvrig går de også julebukk, de klarer fint begge deler. :knegg:


#11

kisha sa for siden:

Jeg er også motstander, men har kjøpt snop de siste årene. Det er et mareritt når det ringer på døren i et sett og 3 hunder bjeffer om kapp.


#12

Sitron sa for siden:

Heng opp en lapp.


#13

Obelix sa for siden:

En oppfordring til alle som går rundt: Når utelyset er slukket, vil man ikke ha besøk.
Det er en veldig grei regel som ungene her får inn med t-skje.


#14

Heiko sa for siden:

Er 31. oktober en lørdag? I så fall er det greit at ungene går rundt og tigger godteri, men er det en helt vanlig dag er det ikke ikke greit!

:knegg:

Nei, vi har ikke noe forhold til halloween og feirer det ikke

Hei"veldig-morsom-i-dag"Ko


#15

jolie sa for siden:

Nei, vi feirer ikke. Men så er begge mine under to år, da ;) Når de blir større ser jeg ikke bort ifra at det kan bli både festligheter og snoperunder. Men med følge og med refleks! :nemlig:

I fjor hadde vi snop klart til de små som evt måtte komme, men det kom ikke en sjel! :( Sånn er det å bo i sokkel i det 'nederste' huset. Men vi satser med ny frisk i år. Det koster ikke mange kronene, og kommer det ingen blir det mer på meg :knegg:


#16

trøtt sa for siden:

Jeg er en slem mor så vi feirer ikke. Blir de invitert på fest så får de lov til det, men de får ikke lov å gå på dørene til folk.


#17

emm sa for siden:

Alt som har et snev av fest og moro tar vi imot med åpne armer:glis: Faren min har spøkt med at vi burde bli katolikker, fordi de har så mange høytider. Jeg synes det er koselig å arrangere sammenkomster, og slik har de andre i familien min det også.

Så når niesen og nevøen vår ville feire dette for noen år tilbake, så lagde vi spøkelsesfest her. Skummelt rebusløp ned i kjelleren, og alle måtte selvsagt kle seg ut.

Etter hvert har bestemor og bestefar arrangert denne festen, og alle barnebarna overnatter på rekke og rad hjemme hos dem etterpå. Litt skummelt, men fryktelig stas med lommelykter osv.

Lillesøster er jo til og med født på Halloween, så vi ville jo uansett feiret dagen. I år har vi selskapet hennes dagen etter halloween, men etter hvert blir nok dette tema for selskapet hvis hun vil.

Barna har de to siste årene gått trick or treat, men jeg har inntrykk av at det absolutt ikke er hovedfokuset, men rett og slett festen og det at vi voksne er med på moroa. Vi har også laget den regelen at man ikke ringer på dører der det er mørkt, og at man går videre hvis ingen åpner. Eggkasting og skit har jo ikke noe med denne tradisjonen å gjøre.


#18

Senna sa for siden:

Nei vi feirer ikke. Men vi får jo besøk på døra da så vi har jo litt ekstra godteri i bakhånd. Storesøster har ialle år syntes det har vært skummelt så hun har aldri hatt lyst til å gå ut heller så det har ikke vært det store problemet. Men jeg regner med det blir noe annet i år for mellomste (som er en skikkelig godtegris)er en helt annen type og jeg kan tenke meg han har lyst. Men jeg håper vi slipper unna.


#19

nolo sa for siden:

Storebror har spurt, men vi har erklært at det feirer ikke vi. Sånn er det med den saken. Men vi lukker opp hvis det kommer noen, og gir dem en sjokoladebit eller noe.


#20

Honda sa for siden:

Nei vi ferier ikke det.

or 2 år siden hadde vi av utelysene og lys på kjøkkenet, som er mot innkjørsla, enda var det unger og sparket på døren. koblet ut ringeklokken og.
Og vi fikk ytterdøren og bilen tilgriset av egg.

Og det var -5 grader.
Så var liksom ikke bare bare å vaske bilen eller døren.
Mann måtte dra om kvelden med bilen på jobb å vaske den inne der å la den stå der til neste dag.

Gøy.
not:P

I fjor var vi borte. men ikke noe egg på døra da:)

Tror vi drar bort i år og hehe.
Ungene her er så frekke at jeg ser ikke vist i å gi de noe for det.

Julebukker tror jeg ikke at jeg har sett siden jeg selv var liten.
Men selv da var de får av de her.
Sikkert mere i enkelte nabolag.

Der jeg er fra i finnmark går man "julebukk" på lille julaften :)


#21

amo sa for siden:

Mellombror har vært med et par ganger. De gangene han har vært med så har vi hatt "melontryne" og lys på trappen. Kjøpt inn godteri og delt ut. Jeg synes egentlig det er en uting, men bøyer av.:svak:
Det som egentlig irriterer meg mest er de som sender ungene avgårde for å tigge, og nekter barna godteri når de kommer på døren deres.Sier de ikke feirer halloween.:rolleyes: Den som er med på leken, må smake steken.


#22

Bergensis sa for siden:

Feirar definitivt ikkje.

Synes det er noko stort tull. Det held i bøtter og spann med tradisjonen med julebukk.

5-åringen her er dessutan styggredd mesteparten av oktober pga. all opphausinga av Halloween i reklame, butikkutstilling m.m. Ho skvetter kvar gong det ringer på døra. No er ho ein i overkant følsom unge, men eg synes utansett det er ein uting. Sånn som det har blitt her i Norge er det jo utelukkande stygge utkledningar og tigging av gotteri.


#23

Tallulah sa for siden:

:dulte: Vi feirer også, og har gjort det lenge før vi fikk barn. Jeg rett og slett elsker Halloween ig vi har i mange år hatt svære selskaper på denne dagen. Glitterbarnet har bursdag rett før, og jeg regner med at bursdagen hans blir Halloweenbursdag innimellom etterhvert.


#24

Éowyn sa for siden:

Nemlig. Når man absolutt skal innføre nye feiringer får man innføre hele "pakken"! Ikke bare skumle masker, tigging og eggekasting.


#25

Blondie sa for siden:

En sånn nabo har vi. Jeg elsker å gi barna hennes masse snop, bare for å understreke et poeng. :barnslig:


#26

Beckett sa for siden:

Nope, vi feirer ikke. Synes det er noe stort tull. Og her er det ingen godterier å få for de som måtte finne på å ringe på (vi kobler forøvrig ut ringeklokka, og slår av utelyset).


#27

Veronal sa for siden:

Vi feirer ikke, men jeg kunne godt tenke meg å feire. Alt som bringer lys & varme inn i ellers dølle måneder mottas m/takk. Barnet er bare 2,5 år ennå, men jeg håper han blir indoktrinert i barnehagen. Jeg hadde tenkt at vi i år skal starte lett med å plassere ut lys, ha en stor kurv med godteri klar og forhåpentligvis få utkledde unger på døren (så lenge de kommer før barnets leggetid). :gledeseg:

Når kommer barna? Det er 31. oktober det er knask & knep og ikke ikke første helg etter 31. oktober? :newbie:


#28

Bergensis sa for siden:

Du kan da vel ikkje påstå at Halloween bringer lys og varme:confused:
Det er den dystraste tradisjonen mynta på barn som eg kan komme på...


#29

Frost sa for siden:

Jeg synes det er noe stort tull. Jeg liker ikke at vi skal innføre andre lands tradisjoner. Det er klart at handelsstanden omfavner dette. De ser jo muligheten til å tjene penger på alt dette Halloween søppelet.

Jeg har ikke lyst til å la ungene delta på dette. 9 åringen synes jeg er helt håpløs siden "alle" i klassen skal.


#30

Agent Scully sa for siden:

Nei. Jeg kjenner masse amerikanere som er med på dette, men for min del er ikke dette interessant. Det får holde med julebukk.
Men i fjor ringte det på døren, og vi turde ikke åpne siden vi ikke hadde noe å gi. I år skal jeg være bedre forberedt.

Amerikanerne jeg kjenner har et "lukket" arrangement i en kort blindvei der befolkningen er advart på forhånd og utstyrt med ferdige godteposer, og det selges billetter til arrangementet. Jaja, hvorfor ikke. :knegg:

Jeg har for øvrig vært med på Halloween tema-party. Det er jo en morsom greie. Men da for voksne. :blafre:


#31

Éowyn sa for siden:

Det er kun 31. oktober.


#32

Pepper Lemon sa for siden:

Det kjenner jeg mer virkelig ikke igjen i. Det er mulig det feires ulikt rundt omkring. I vårt nabolag er det morsomt utkledde barn som ringer på døren. Det pleier å være mange hekser og trollmenn. De synger en eller annen sang (som jeg ikke kan), og de fniser og ler. Det er stort sett små barn, men vi har hatt et par (ikke like søte) fjortiser på døren også. De er unntak. Videre er det jo morsomt for barna å gå i flokk med sine venner. Vi feirer vi voksne også, med lys i hagen, utskjærte gresskar og besøk. Mye mer enn stygge utkledninger og tigging.

Jeg synes det er rart at så mange er negative. Barna liker det jo. (Ja, bortsett fra de som blir skremte. Tilsvarende blir skrekkelig mange barn vettskremte av julenissen, uten at jeg tror man anser julen å være dyster av den grunn.) I julen er det jo så mye som skjer, gaver og kaker og raketter og whats-not. Er det ikke da supert at vi kan legge noe gøy til høsten også?


#33

Mandarin sa for siden:

Nei feirer det ikke.


#34

Veronal sa for siden:

:knegg:

Godteri er da lys & varme i massevis. :lykkelig:


#35

Che sa for siden:

Nei, men jeg stiller med litt godis til naboungene uansett.


#36

Bergensis sa for siden:

Joda, eg kjøper den vinklinga:popcorn:

:knegg:


#37

emm sa for siden:

Sleng på deg heksekostymet den 31, så skal jeg stå klar med Freia premium dark til deg:p


#38

Røverdatter sa for siden:

Vi feirer det ikke sånn det skal feires. Men jeg kan godt pynte med noen gresskar og selvsagt gir jeg godteri til barna som kommer på døren.

Vesla har ikke gått Halloween enda og det blir nok noen år til tror jeg. I fjor på nyttårsaften gikk barna som var gjester hos oss og Vesla julebukk i fin utkledning. De fikk så sinnsykt masse godteri, så det var tydelig at folk syns det var hyggelig med julebukk. Bortsett fra en nabo som sto på verandaen og regelrett jaget dem av gårde fordi de forstyrret henne og gjestene hennes.


#39

Nenne sa for siden:

Jeg kan signere denne ord for ord omtrent. Det er en kjempediger kamel som gled ned så lett som ingenting. Tro det eller ei. Jeg var helt på linje med hovedinnlegger inntil ungene så gjerne ville være med. :o


#40

torsk sa for siden:

Vi har ikke noe forhold til Halloween, så vi har ikke feiret. Usikker på hvordan det blir når barna blir større.

Det virker som om det er litt forvirring ute og går når det gjelder tidspunktet, i hvert fall i vårt nabolag. I fjor observerte jeg halloweentiggere i helgen før, på selve dagen (31. var tirsdag i fjor) og i helgen etter.


#41

Bergensis sa for siden:

Ja, det er jo også noko. Her møter ein jo trollmenn, lik og småjævlar ei veke i strekk...


#42

Fruktflua sa for siden:

Vi feirer ikke Halloween i den forstand jeg tolker ordet "feire", men ungene får kle seg ut, og vi har en gigantskål med godterier stående til ungene som kommer på døren. Vi har gresskar med lys i på trappesatsen, og en og annen liten Halloweeneffekt inne (lys, og edderkopper, etc.).
Jeg synes det er kjempemorsomt, og det gleder meg å se ungene (ikke bare mine, men de som kommer på besøk) i sine kostymer. Jeg gir blanke i om jeg støtter handelsstanden ved å "feire" Halloween -jeg gjør det fordi VI synes det er festlig. ;)


#43

Inagh sa for siden:

Før vi fikk barn, feiret vi Halloween med en vennegjeng flere år på rad. Vi var alle voksne mennesker, møttes hjemme hos en av oss hvor vi kledde oss ut og "drakk oss til mot." Deretter tok vi trikk/t-bane ned til Oslo sentrum, selvfølgelig i fullt kostyme, og gikk på pub hvor vi møtte likesinnede. Kjempegøy!

Etter at vi fikk barn har feiringen begrenset seg til at jeg har godis i hus som jeg deler ut til ungene som kommer på døra og tigger.

Har mye mer sansen for julebukker som kommer og synger for oss, jeg. :nemlig:


#44

5barnsmor sa for siden:

Nei, det gjør vi ikke!!


#45

emm sa for siden:

Jeg synes ikke den ene tradisjonen skal utelukke den andre. Julebukk har jo lange tradisjoner, og jeg husker godt vi kledde oss ut og gikk rundt i romjula. Men nå er det vel ikke riktig slik at denne tradisjonen mer eller mindre har forsvunnet pga halloween? :undrer: Kan faktisk ikke huske å ha sett en eneste julebukk på alle de årene jeg har bodd hjemmeifra (17 år snart).

Tenkte kanskje å ta opp igjen denne tradisjonen når barna blir litt større, det er jo ikke slik at vi ikke gir hverandre bursdagpresanger fordi julaften med gaver er mye mer koselig:knegg:
Her er det plass for begge deler.


#46

Gaia sa for siden:

Jeg feiret alltid Halloween som liten, og savnet feiringen de årene vi bodde "hjemme", så jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at tradisjonen var kommet til Norge. Når Snupp blir større så stiller jeg gjerne med Halloweenfest med spøkelsestunnel og bobbing etter epler. Alle må være skummelt utkledd. Hvis vi er hjemme i år så stiller jeg med godisbolle og utskåret gresskar. Når Snupp blir større så går jeg gjerne rundt sammen med ham og vennene hans, så får mannen stå for utdelingen hjemme.

Vi har feiret Halloween hos Monsoon & co. Det var veldig stas, og pyntningen var helt klart i fokus, ikke snopen. Som forelder så mener jeg at man har en mulighet til å styre feiringen over på utklednings- og pyntebiten og bort fra tiggingen. Og det er lov å bare dele ut en liten ting til de som går rundt.


#47

Maz sa for siden:

Jeg ser ikke at det er så ille så her blir det nok et uthult gresskar, en utkled tur til besteforeldre.

Morsdag og farsdag er da drevet av handelstanden i enda sterkere grad. Halloween og Valentinesdag er vel kommet hit som en påvirkning fra Amerikansk tv og film, og jeg ser ikke at det gjør noen skade.

Julebukktradisjonen i Norge har egentlig lite med julesanger å gjøre, julesangene kommer vel fordi tradisjonen giftes med "carol singers" som er en anglisk tradisjon.

Jeg gleder meg jeg. Knask eller knepere blir rundhåndet belønnet (er i huset allerede). Jeg vurderer tom halloweenparty for ungene om ikke i år så neste år.

Selv er jeg vant til å markere allhelgenssøndag, men da på en annen måte.


#48

~TM~ sa for siden:

Nei, det gjør vi ikke, men storebror har begynt å spørre om når de barna som sier "Knask eller knep" kommer.


#49

Angelique sa for siden:

Enig med deg!!

Vi feirer selvsagt ikke


#50

Line* sa for siden:

Halloween kom ikke før mine unger egentlig var store nok til å finne på noe selv, og det var aldri noe jeg "lagde i stand" til hjemme.
Men nå har det blitt en ekstra unnskyldning for en fest med venner. :)


#51

Hasselnøtt sa for siden:

Hallowhat?

Nei, det gjør vi ikke. ;)


#52

Susse sa for siden:

Jeg har svelget en ENORM kamel i år ja :rødme:

Vi skal ha halloweenfest for ungene våre sammen med naboen og noen gutter fra klassen til eldstemann.
Etter en lang prat med naboen ble vi enige om at vi heller lager en skikkelig fest med barna hjemme enn at de reker gatelangs i mørket alene og tigger, for det liker ingen av oss.
Så nå blir det full pakke, med middag først, kostymer med sminke og diverse effekter og så en liten rundtur til utvalgte naboer før vi samles igjen hos naboen til godespising, og skumle kaker.
Ja, ja. Den satt langt inne !


#53

Go\jenta sa for siden:

Eldstejenta har blitt bedt på halloweenfest i nabolaget de siste årene, og har fått gå, og da vil selvfølgelig de mindre søsknene også ha med seg noe av moroa,- så vi kjøper inn litt Halloweenting, og har godteriene klare til de som ringer på. I fjor gikk de to eldste rundt med flere nabobarn, og jeg var med dem. Jeg synes ikke noe særlig om å skulle nekte dem å være med på moroa, når det er så mange nabobarn som er med, så jeg er vel ikke akkurat motstander av det.

I fjor hadde forresten eldstejenta et flott Halloweenparty på bursdagen. Men de gikk ikke rundt og tigget godteri.


#54

Fibi sa for siden:

Nei. Jeg ønsker ikke en feiring hvor ungene tigger godteri på dørene til folk, det har vi julebukkdagen til. (Her ute er den kun en dag i desember. Enkelt, siden alle vet om dagen, og passer på å ha godteri/kaker/frukt tilgjengelig.) Men syns Halloween er en god "unnskyldning" til å ha fest, da. :sparke: Elsker å kle meg ut, og gleder meg som en unge til jeg skal på Halloweenparty neste helg. :D Er gøy å ha fest for unger også, syns jeg.


#55

konemor sa for siden:

Enig med Sitron.

Vi feirer heller ikke. I fjor var vi på svømmehallen hele familien med på følgende middag på spisested.

Her i gata er det nesten helt slutt på å gå julebukk (er jo bare våre unger og vennene deres som går). Det synes jeg er trist.
Det er en koselig tradisjon synes jeg. Alltid kjekt med unger som kommer å synger på døra.


#56

polarjenta sa for siden:

Nå er lille bare 2 år så det er ingen feiring her, men jeg kommer nok ikke til å protestere om han en dag kommer og vil gå.. Men kommer ikke til å oppmuntre til det. Sånn ellers så kjøper jeg litt godteri til dem som går. Av en eller annen grunn gikk kjempemange rett forbi her i fjor...


#57

Elisabet sa for siden:

Jeg har ei som har bursdag den 31. oktober, så ja, vi feirer den dagen, men ikke halloween. ;)


#58

Ru sa for siden:

Nå måtte jeg spørre mannen om vi kanskje skulle begynne å feire Halloween igjen, og det var han jammen ikke negativ til. :hmmm:

Jeg elsker jo egentlig stemningen, så hvorfor ikke.
(Poden kommer til å bli henrykt, enda mer fest den uken!)

For øvrig lærte jeg å feire Halloween i Irland, så ingen skal anklage meg for å dilte med på det handelstanden finner på.


#59

Agent Scully sa for siden:

Jeg har nå kjøpt inn snop til eventuelle utkledde unger. (Det spørs om de varer lengre enn til kl. ti over halv snopesyk i kveld, da... :flau: )


#60

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg vil ikke si at vi feirer nei. Ungene kler seg ut og går fra dør til dør ute i veien her.
Det er alt.


#61

Sitron sa for siden:

Vi feirer selvsagt ikke de dagene heller. Ungene mine har aldri vært med på å feire morsdag, verken her hjemme eller hos besteforeldre. Jeg ser ikke vitsen. Det er en av de mest tåpelige feiringer som finnes.


#62

Mandarin sa for siden:

Avsporing:

Jeg skjønner jeg er veldig gravid da jeg klarte å lese "kjempemage" i tråden over.

:knegg:


#63

Mandarin sa for siden:

Har heller aldri feiret morsdag, farsdag osv.


#64

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er greit å feire/markere det hele veien jeg, og ikke vente til glitterbarnet ber om det selv. På den måten unngår vi i allefall at han kun forbinder det med godis.

Det går forresten fint an å feire både Halloween, farsdag, morsdag og valentinerdagen uten kjøpepress.


#65

Botero sa for siden:

JA! vi feirer !! men privat, skal ha en fest med noen venner fra mexico, usa, colombia, venezuela... etc... men vi ikke gå på dørene til folk, jeg vil ikke gjøre de 31 december eller.


#66

Michayla sa for siden:

Vi har sagt hva vi mener om Halloween til guttene.
Vi feirer det ikke men vi nekter de ikke å gå.
Ungene i nabolaget vet at det er nyttesløst å komme til vårt hus.
Ingen godter å få.

Guttene har og fått beskjed at de IKKE får lov å finne på noe tull hvis de ikke får noe.
Er ikke alle her i gata som feirer og de skal de respektere.
De skal gå for første gang i år, de to eldste. (6 og 8 år)

Julebukk synes de var kjedelig og en jente greie...

Men jeg NEKTER å kjøpe et helt kostyme til hver av dem og pynt kommer ikke i vårt hus, så det blir en billig maske og mørke klær- + refleksvest (ja det må de ha)
Bilene kjører som svin her.


#67

Tallulah sa for siden:

Så det er greit at ungene dine tigger godteri av andres foreldre, men dere vil ikke gi til deres barn? Og du syns det er greit at det eneste barna dine får ut av feiringen er det å tigge godteri? Da gjør man det jo til en ganske usmakelig tradisjon ja.


#68

scilla sa for siden:

Jeg synes Halloween er en USANNSYNLIG usjarmerende skikk.
Man skal kle seg ut med stygge masker og tigge godteri - og hvis man ikke får/noen er hjemme griser man til biler og hus osv.

Sjempefint

Hva er poenget med det, da :confused:


#69

Gremli Skremli sa for siden:

I min meksikanske familie feirer vi día de los muertos, de dødes dag, 1. og 2. november. Da lages det et alter til minne om våre kjære, med bilder, gjenstander som var deres, mat de likte osv. Fortsettelse følger.
Halloween er for pyser og gringoer.


#70

Alexa sa for siden:

Det første jeg tenkte var: nei, syntes den "holidayen" kom litt plutselig kastet på.

Men: Jeg husker enda 4-åringen som sto utenfor her i fjor med pappaen nede i oppkjørselen da jeg måtte beklage at vi ikke hadde noe å gi. Vi har enda bare en 2-åring selv. Jeg tror kanskje jeg er svak og kommer til å ha litt i bakhånd. At barn ringte på døren her skjedde for første gang for 3 år siden, så det er jo veldig nytt.

Har siden jeg var liten gått julebukk, men det har vi aldri opplevd her. kanskje Halloween har erstattet denne tradisjonen?

:ambivalent:


#71

Toffskij sa for siden:

Nope. Men vi har vel iblant gravd fram noe godteri fra skapet til søte utkledde småunger som har ringt på. Men om jeg skulle feiret det, ville jeg kalt det allehelgensaften. :overlegen:

:kjepphest:


#72

Dronningen sa for siden:

Vi feirer ikke enda, men regner med det blir noe senere. Er veldig prinsippfast med slingringsmonn, og har ingen sterke følelser i noen retning på slike ting.


#73

Trolljenta25 sa for siden:

Her feires Halloween med "trick og treating". Alstå, eldstemann får og tigger godteri i kostyme, og jeg deler ut godteri hjemme til de som måtte ringe på. Datteren min er kjempeglad for at denne tradisjonen eksisterer i Norge også, hun er jo vant til den fra Usa.

Det med stygge masker virker så utbredt her i Norge, stygge masker og heksekostymer. Det er alt jeg ser i butikkene. Det er jo helt tragisk. Man kan være absolutt hva man vil til Halloween. I år skal 9-åringen være kanin. Hun har vært prinsesse, katt, og flere andre søte ting til Halloween. På skolen i Usa har de også Halloweentog i storefri, hvor alle er utkledd i kostymene sine. Så har de fest på klasserommene sine etterpå. Etter skolen er det bare å sitte og tromme med fingrene til mørket senker seg og man kan gå ut med lommelykt og Halloweenbøtten og tigge snop.

En annen ting. Jeg har aldri opplevd at noen i Usa har gjort hærverk eller "knep" fordi man ikke får godteri. Man går bare til hus som har utelysene på, de som er mørkelagt hopper man over. Man gjør ikke faenskap av den grunn. Det er jo trist at unger gjør slike ting, for det viser fullstendig mangel på respekt for andres ting.


#74

emm sa for siden:

Og nå så jeg at du har jo laget et ord for det! :knegg: Hva noen glass vin kan gjøre med et stakkars hode:flau:
Flisespikker:
Det blir feil. Alle helgensdag er dagen etter halloween.

  1. november er den kristne helligdagen All Hallow's Day, eller på norsk Allehelgensdag, og kvelden før er altså All Hallows Eve som er blitt forkortet till Halloween. Her har du muligheten til å lage/ innføre en norsk betegnelse for denne kvelden:værsågod:

#75

Toffskij sa for siden:

Ha, jeg hadde rettet det allerede da du quotet meg! :knegg:


#76

emm sa for siden:

Det er ikke helt slik skikken er da, så hvis noen gjør det så "dem om det":nemlig:


#77

emm sa for siden:

Jizzez, nå ble jeg glad, jeg er ikke full:jippi:


#78

Toffskij sa for siden:

Det er for øvrig ikke jeg som har lagd ordet.


#79

emm sa for siden:

Det var jo synd da, men du kunne ha gjort det toffen, du kunne:trøste:
Shalloween :hikk:


#80

Michayla sa for siden:

Synes ikke halloween er greit i det hele tatt, men i fjor ble eldste mobbet så til de grader fordi han ikke fikk lov, så dette skal ikke gjenta seg.
Unger er stygge.
Han sliter nok som det er.

De har aldri gått halloween før og vi har aldri gitt godteri før heller, så ungene rundt vet fra før at her får de ingenting, de kom ikke ifjor og forrifjor så da dukker de grantert ikke opp i år heller.

Jeg har sagt ja i år,de kan prøve i år, men har ikke lovet at det skal bli en tradisjon eller at de får lov neste år. Jeg vil ikke ha det i det hele tatt, men etter minnet fra ifjor så svelger jeg den kamelen for hans skyld i år.

Dessuten gidder jeg ikke bruke penger til å fø 30 unger med godteri heller.

Sånn er det med den saken.


#81

Tallulah sa for siden:

Men andre skal fø dine? jeg skjønner ikke den logikken jeg.


#82

Maz sa for siden:

Godt poeng. Å gi virker for meg langt mer naturlig enn å sende vesla ut på tiggerferd. I fjor fikk vesla vår gå til de aller nærmeste naboene, inklusive bestemor og hennes nabo (per bil).

Før det var hun for liten, men vi har da vært forberedt på å gi litt. Synes det er litt fint spesielt når vi var nyinnflyttet så ble det et kontaktpunkt mot nye naboer.

Jeg har såpass i matboden i juletiden at eventuelle julebukker også får, men sangen kan jeg spare meg for da.


#83

Mor til 4 sa for siden:

Her får snart 8 og 11 åringen gå halloween. (hun eldste gjorde det også før) og vi kjøper også inn litt godteri så vi har til de som ringer på døra.


#84

GinaK sa for siden:

Vi liker ikke denne tradisjonen og barna her har ikke feiret hittil men nå har storebror begynt på skolen så da blir det nok vanskelig å la være tenker jeg.....
Vi har alltid hatt litt godteri som barna som ringer på har fått men lesser ikke på i massevis..
I fjor var det mange små - veldig små barn som gikk runde... og det var mange små barn som kom i pulje på døren. Foreldrene stod ved veien og ventet. Akkurat det synes jeg ikke noe om.


#85

Mandino sa for siden:

Nope. Det eneste jeg kan komme på, er at vi brukte tenne lys på graven til oldemor og oldefar på Alle helgners dag, men tror ikke det er samme dag som halloween.


#86

Tallulah sa for siden:

Kan jeg spørre hvorfor? Jeg er bare nysgjerig altså. Jeg kan tenke meg at mange små barn syns det er stas å få ringe på alene.


#87

Botero sa for siden:

:ja:


#88

Macky sa for siden:

Foreløpig feirer vi ikke. Har hvert å kjøpt inn litt godis, men nå bor vi i blokk, så her kommer der ingen. Nå er ikke prinsessen mer enn 2,5 år, men etterhvert så kan jeg tenke meg at vi feirer den. Om noen måneder flytter vi til et boligstrøk hvor det er massevis av barn, så da blir det nok helt annerledes.

Ellers så har jeg feiret det da jeg bodde i Usa, og synes det er veldig kjekt å ordne til. Bruke kveldene før til å skjære ut gresskar, pynte ute og inne med ting og tang.


#89

Skremmern sa for siden:

Enkelte i denne tråden fremstår som grinebitere. Jeg ser dere for meg i døråpningen ikledd morgenkåpe, bad hair og med en avsagd hagle i hendene. Ja, den ungdommen, den ungdommen ...

Vi feirer ikke, men det kunne vi liksågodt ha gjort. Hvis eldstemann har lyst eller ønsker å bli med venner for å gå dør til dør, er det helt greit, absolutt ikke noe jeg ville nektet henne. Hvorfor skulle jeg det? Fordi noen tjener penger på det? So? Jenta har det sikkert kjempeartig, det er alt som teller i min bok.


#90

Ekorn sa for siden:

Jeg er veldig enig med Sitron.


#91

emm sa for siden:

Jeg respekterer at andre velger å ikke delta i denne skikken. Jeg har heller ikke behov for å forsvare meg, men jeg gjør meg noen tanker om hvordan dette fungerer i min verden. Rent logisk.
Vi bor i Oslo, men selv her vi bor har jeg ganske god oversikt over naboer og naboers barn. Her fungerer det veldig enkelt slik at hvis vi deltar, da gir vi også. Det vil si vi må bidra litt til andres moro, for at våre barn skal få ta del i moroa. Hvis ikke blir det litt som å delta på spleisefest uten å ta med noe. Slik tenker jeg hvertfall.

Hvis vi, som noen av våre naboer med barn, velger å ikke delta, synes jeg heller ikke vi kan sende avgårde ungene våre for å delta. Jeg tror også det hadde blitt litt leit for våre barn hvis de gikk rundt, mens det var kjent blandt de andre barna at vi ikke ga noe som helst ved vår dør:undrer: Det er hvertfall en situasjon jeg ikke ville satt dem i.

Vi har også valgt å bli med barna av sikkerhetsmessige årsaker, men vi stiller oss ikke sammen med dem ved døra. Dette er deres greie, men min femåring kan ikke gå alene langs veien i mørket. Så enkelt er det. Ved at vi er med passer vi også på å lære dem noe rundt skikken. Ikke ringe på mer enn en gang, gå pent videre også hvis de ikke får noe og likevel si "ha det bra". Gå rundt med godt humør, og det er veldig mange av de eldre som synes det er så koselig! En ifjor spurte om de ikke kunne ta en sang også, og det gjorde de villig vekk:knegg:
Er utelyset av, eller det er mørkt i huset går man videre. Som regel ringer man på der det bor andre barn, som også deltar.

Ettersom vi i tillegg lager en fest ut av det, er det ikke det å gå rundt som er viktigst. Vi har jo litt godter på festen også. Vi har heller ikke kjøpt inn spesialeffekter, men pynter med lys, høstblader osv.

I utgangspunktet startet vi tradisjonen etter ønske fra min niese og nevø, så jeg hadde ikke den helt store planen bak dette. Men nå velger jeg å se det slik at vi velger å delta, men da helhjertet.

Yngstejenta vår ble jo også født på Halloween, 31 oktober:) Så for oss er det uansett en festdag!



#93

GinaK sa for siden:

Vi bor i en gate i Oslo vi også men i denne gaten er det svært få små barn. Dette er et dyrt strøk og det bor mest familier som har bodd her i flere år fra før prisene steg så veldig...
Faktisk bare naboen i umiddelbar nærhet men de flyttet i påsken.
Derfor var det så merkelig at det i fjor kom så mange på døren vår. Virket som om foreldrene gikk gatelangs for at barna skulle få mest mulig godteri... Vi kjente iallefall ingen av de. Ikke foreldrene heller...
Men altså, vi kjøper inn godt spesiellt til dette men trodde jo ikke det skulle komme så mange og så mange i slengen.
Om vi skulle gått Halloween så ville jeg holdt meg til de nærmeste naboene iallefall.

Og en annen ting, da jeg og broren min og etpar venner gikk julebukk i romjulen så gikk vi jo kun til de vi kjente godt og fikk komme inn i stuen til de fleste og synge en sang. Så fikk vi en sjokoladebit eller en julekake.

De som går halloween stikker jo bare en pose eller kurv mot deg når du åpner døren og gjør ingenting annet...... er det meningen de skal synge, eller??!


#94

Tinka sa for siden:

Nei, vi feirer ikke.


#95

Hyacinth sa for siden:

Nei, vi feirer ikke. Jeg kan til nøds skjære et ansikt i et stort gresskar som vi har til pynt, det synes jeg og ungene er litt kult.

Forøvrig er jeg stor tilhenger av å gjenopprette julebukktradisjonen. Den eksisterer nærmest ikke lenger her i byen, og det er synd. Kanskje vi skulle starte en kampanje?


#96

Blånn sa for siden:

Storebror har gått de to siste årene og kommer til å gå i år. De går bare i sameiet vårt og oppfører seg skikkelig (tror jeg). I år regner jeg med at lillemann også skal få være med ut på tur og da må jeg også være med. Han er for liten enda. Vi deler også ut til de som kommer på besøk.

I år lurer jeg på å arrangere et party for hockeylaget til storebror. Vi får se.


#97

Skremmern sa for siden:

Jeg får litt vondt i mammahjertet, kjenner jeg. Ser for meg glade barn ikledd flotte kostymer på godteritur, og jeg ser for meg grinebiterne som møter dem i døråpningen. Ingen blide og imøtekommende voksne der nei, bare kyniske voksne som bare tenker penger og USA. Barna gir vel døyten i pengene, det er ikke det som er i fokus hos dem.


#98

Vimsen sa for siden:

Selvsagt feirer vi ikke Halloween. Når er det? : skalker lukene:


#99

Vimsen sa for siden:

Det holder med julebukker. : gammeldags:


#100

Tallulah sa for siden:

Jeg leste ett eller annet sted julebukkens historie, og den har aldri vært spesielt utbredt i bystrøk. Jeg hadde aldri engang hørt om det før jeg flyttet på bondelandet som 11-åring.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.