Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på god dessert?

#1

amylin sa for siden:

Jeg skal lage en tre-retters middag til noen kollegaer og har forrett og hovedrett klar, tror jeg, men trøbler med dessert. Noen av dere som har noen gode dessertoppskrifter? Gjerne uten nøtter, epler, mel og melk?


#2

Erica sa for siden:

Fruktdessert uten eple

Hermetisk pære med varm sjokoladesaus

Ellers så er jo kake god dessert.


#3

Toffskij sa for siden:

Honningmelon og bringebær er fryktelig godt sammen, og ser vakkert ut. Eventuelt kombinert med fruktsorbet av et eller annet slag?


#4

Kneazle sa for siden:

Pavlova. :nam: Serveres med kremen ved siden av hvis det er noen som ikke tåler det. Søk på [url]www.detsoteliv.no[/url], så får du opp mange varianter.


#5

Michelle sa for siden:

Kommer ann på hva du ellers skal servere.


#6

Veronal sa for siden:

Rødvinsmarinerte pærer (kok pærer lenge i rødvin, honning, hel kanel, brunt sukker og nellik) servert med mascarponeegg.


#7

amylin sa for siden:

Pavlova så fristende ut. ''dessuten tror jeg at alle jeg skal servere tåler den om jeg lar være å ta sjokolade i marengsen og serverer kremen ved siden av. Takk for tips. Jeg skal servere chilimarinerte scampi til forrett, seibiff med chilisoyasaus til hovedrett og tror jeg går for pavlova til dessert.


#8

AprilRyan sa for siden:

Det hørtes skikkelig godt ut. Har du en mer detaljert oppskrift? Serverer du mascarponen helt naturell?


#9

Karamell sa for siden:

Skogsbær gratinert med hvit sjokolade!

Du kjøper sånne poser med frossen skogsbærblanding og sukrer etter behov. Ha biter med hvit kokesjokolade oppå. Inn i ovnen til alt er varmt. Servers med vaniljeis.


#10

Veronal sa for siden:

Har ingen mer detaljert oppskrift, men jeg kan prøve å rekonstruere:

1 pære til hver - del i to og fjern evt. kjernehus. Koketid avhenger av hvor modne pærene er. De kan kokes dagen før uten problemer. Sist jeg laget så hadde jeg bare for dyr rødvin in house, så da brukte jeg hvitvin + balsamicoeddik i stedet (for fargen). På 2 pærer brukte jeg 2 hele kanelstenger og 8 nellikspiker, 1 ts vaniljesukker (sånn i hvit/grønn boks), kanskje 1 ss honning og brunt sukker til riktig sødme. Bruker mascarpone helt naturell. For å få pene mascarponeegg så trenger man en skikkelig oval form på skjeen. Mine Mayaskjeer duger dårlig - det blir mer pingpongballer. :knegg:

Når pærene er møre og fargen har trukket helt inn så tar du ut pærene og legger dem til avkjøling - så dampes marinaden inn til sirup. Denne brukes som dekorasjonssaus. Det du ikke bruker fryser du ned i isterningsposer til en senere anledning - det er usedvanlig fantastisk på vaniljeis. :nam:


#11

Eia sa for siden:

Den desserten høres skikkelig god ut, Veronal. Har du vintips til den også, kanskje?

Ellers er sjokolademousse med litt konjakk og appelsin veldig godt også. :bidrar:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.