Når vi har søt dessert er det ofte synonymt med is. Det hadde vært gøy å lage denne selv med fløte og frukt etc. Jeg syns ikke is man lager i frysen blir så god. Da skal det sies at jeg ikke har giddet å røre i den hver halvtime når den frøs.
Så mitt spørsmål er om noen av dere har erfaringer med ismaskiner som gjør hele jobben med røring og frysing?
Jeg har hatt to stykker men husker ikke merket. De laget kjempegod is (man heller bare røren oppi mens miksegreia går rundt, IKKE FØR, og så går den rundt i en halvtimes tid og vips er isen ferdig, myk og god). Det eneste jeg ikke likte med dem, og egentlig også grunnen til at jeg ga dem bort, var størrelsen. De laget ca. 0,5 liter ferdig is om gangen og det ble for lite. :knegg:
Jeg har sett de har en på Lefdal nå, som lager 1,8 liter eller noe sånt. Den skal jeg kjøpe!
Vi har hatt ismaskin i mange år, og man kan lage verdens beste iskrem/sorbet med ismaskin.
Jeg signerer Iset i at det største problemet er at maskinen bare lager 0,5 liter eller så av gangen, og deretter må kjøleelementet tine helt og deretter fryses i et døgn før det kan brukes.
Jepp så den på Lefdal. Skal se på merket neste gang jeg er der. Fader altså, ser for meg hele maskinen men husker bare ikke merket!! Den kostet vel rundt 6-700,- kroner.
Jeg kjøpte ekstra frysebolle til maskinen min, jeg. Sånn at jeg i teorien kan putte begge i fryseren så de er klare for bruk. Den dagen jeg har plass i fryseren til to fryseboller, da. :fnise:
Jepp, til tider bedre, spørs hva du lager. Konsistensen blir akkurat lik kjøpeis og du kan lage de utroligste varianter. Banan-is var veslas favoritt i min ismaskin-tid.
Jeg har en og det blir knallgodt! Lurer på om den ikke lager borti en liter, jeg, men det kan være litt lite hvis man har en 6-8-10 mennesker på middag, for eksempel.
Er svak for italiensk is, men bevares, toliteren fra Diplom-is går den på høykant den også. :knegg:
Hvordan funker det egentlig, kan man lage i flere omganger etter hverandre? Skal ha 14 stk på middag og da nytter det jo ikke med 1 liter.
Hva heter maskinen din da? Er det lenge siden du kjøpte den? Jeg syns det høres lurt ut med en maskin som lager en liter. Det er omkring den mengden som ofte går med når vi har is til dessert.
Nei, det er det som er bøygen. Det tar laaang tid å lage mye (i alle fall på maskiner av min type).
Du må lage én posjon. Så må fryseelementet tine såpass at du får det ut av bollen og kan rengjøre det, og deretter må du fryse det i et døgn før du kan lage ny is. Du kan alltids lage is over mange dager, for den holder fint en uke i fryseren, men det er jo mye jobb å lage is hver kveld da.
En venn av meg kjøpte ekstra fryseelement til sin ismaskin, og det har jeg tenkt mange ganger at jeg burde gjøre også.
Jeg blir litt sinna av å lese denne tråden her.... Sinna på kjøleskapet mitt!! Da vi flyttet kjøpte vi oss nytt kombiskap, og til min stooooore fortvilelse går ikke bollen til ismaskinen inn i fryseren. Har prøvd ALT. Ta ut skuffer, snudd kolben (som man egentlig ikke skal..) og må bare innse at det ikke går. Og dypfryser har vi ikke plass til i leiligheten. Må vel bare "leie" fryserplass av svigersøster som bor 5 minutt unna.
Det er jo så fantastisk god iskrem som lages. :p Snufs! Savner iskremmaskinen i bruk...
Ma Dalton: Må du fryse hele bollen? Min ismaskin har uttagbart fryseelement, som er det eneste som skal i fryseren. Det er ganske lite og får plass i en hvilken som helst fryser.
Men da skjønner jeg ikke; hvorfor har ikke alle iskremmaskin?!
Det høres jo helt genialt ut, og jeg skal ut å kjøpe en på mandag. Hadde tenkt å ønske meg til jul, men tror ikke jeg kan vente så lenge.
Påvirket av denne tråden og et meget godt tilbud kjøpte jeg meg ismaskin for litt over en uke siden.
Maxi på Skårer hadde tilbud på en som rommet 1,6 liter (ferdig is) til 150,-
Der er det utfra bruksanvisningen jeg så vidt har tittet i (har ikke sett helt på maskinen enda) noen ringer som skal legges i fryseren i 24 timer.
Planen var å lage is i helgen, men glemte det. :rødme:
Nå er tiden som "mormor som sirkler rundt hjulvispen" over, og et slikt iskremvidundermaskineri står på kjøkkenbenken min. Jeg laget en omgang med vanliljeis for noen dager siden, det ble kjempegodt, men jeg fant ut at jeg må fryse isen etter at den er ferdig i maskinen. Rett fra maskinen ble den ikke frossen nok og smakte litt som gjenopptint is. Dagen etter var den derimot nydelig.
Den beste isen jeg til dags dato har smakt er en krydderis på fløtebasis. Kontrasten mellom den kalde konsistensen og de "varme" krydderne var helt nydelig. Det må ha vært stjerneanis og kanel i isen tenker jeg, men jeg googler i vei uten å finne en eneste oppskrift på krydderis. Det nærmeste jeg kommer er at Lise Finckenhagen vant førsteprisen som årets kokk med krydderis som dessert :nikker:
Er det noen som tilfeldigvis har en krydderisoppskrift liggende?
Vi fikk av min bror for en del år siden. Det er litt jobb, deilig is, men den er litt myk, så den er best etter en tur i fryseren ja. Tiner litt fort, synes jeg. Men NAM!
Det er ikke omfattende, egentlig, du trenger jo ikke å følge de oppskriftene. Du kan feks. bare mose bær/frukt og litt kesam eller fløte eller noe samt melis, og fryse det. Eller du kan piske en boks krem, lage eggedosis av 2-3 eggeplommer og melis og blande sammen alt + smak (hakket sjokolade, eller vanilje, eller sitronolje, eller Philadelphia, eller bær eller cookies eller hva du har) og fryse det i maskinen. Bruk fantasien. :)
Billigversjonen er å ta isbiter og salt i en pose, og isen i en mindre pose oppi der igjen, også riste. Det er gøy å gjøre med barn, men litt tidkrevende til middagselskaper, ja. :knegg:
Nå testes maskina for første gang. Eller.
Jeg har laget en basisoppskrift, og skal tilsette After Eight etter hvert.
Basisoppskriften skal dog stå i kjøleskap i 12 timer, før den has i selve maskina og så skal den røres en 30 min eller noe.
Men det må kanskje ikke gjøres sånn?
Hvem var det som hadde en blogg med isoppskrifter her? :blafre:
Sende meg link på prikk?
Jeg har samme som Nessie, men synes det er litt styrete. Skålen må bo i fryseboksen hvis man skal ha spontan-is, siden den må stå frosset 12 timer før start. Min blandings har vært for tykk, slik at rotoren frøs fast etter få minutter og det var rælete å få ut den halvfrosne isen for ferdigfrysing i fryseboksen, det ble litt når i den porsjonen. Men jeg hadde for mye egg i tror jeg. Neste gang jeg skal prøve skal jeg ha mer kremfløte i.
Ja, jeg er litt spent.
Den basisen jeg lager nå, fra det heftet som var med, er uten fløte da.
Melk kokes opp og blandes med eggeplommer, maizenna og sukker. :ja: Så er litt spent.
Ismaskin er helt genialt! Lillegutt kan ikke spise sukker og melkeprodukter. Men vi lager den beste isen :D
kokosmelk, bær, vaniljepulver (sånn brunt økologisk uten tilsetningsstoffer), litt honning el annen søtning, nøtter har vi hatt oppi, kakaobønner har vi prøvd oss på. Og etpar egg.
Jeg synes det blir godt nesten uansett, jeg! :nemlig:
Hvilken oppskrift Nessie? Jeg må innrømme at vår ikke har vært i bruk siste år. Selv om isen blir utrolig god. Hmm, kanskje det blir hjemmelaget is til Søndagsdesserten i morgen.