Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakaofølelse, pølser i slåbrok og bållukt

#1

~TM~ sa for siden:

:D

Vi tok "søndagsturen" i dag. Nesten fire timer på tur med bål, pølser, pinnebrød, pølser i slåbrok, kakao, kaffe og kos. Husbonden, søsteren min, storebror, lillebror og meg. En vidunderlig måte å tilbringe deler av lørdagen på.

Vi ruslet inn til et tjern ikke så langt unna (kun 2 km), men med turvei så godt som hele veien frem slik at det var lett å komme frem med vogna. I tillegg kunne storebror ha med sykkelen og det er alltid populært. Været kunen vært bedre, men det kunne definitivt ha vært verre også. Storbror nikosteseg og uttalte at pølser i slåbrok er "glogodt". Det er dessuten alltid populært å kaste stein, pinner og kongler i vannet, så han hadde mer enn nok å ta seg til. Lillebror sov. Vi voksne skravlet.

Turgåerne kommenterte lukten av bål og pølser, men selv om det er aldri så godt der og da er det også veldig deilig med en dusj etterpå. Bållukten er koselig, men det er godt å få vasket den av seg også.

Flere som har vært eller skal på tur i helgen?


#2

pippimamma sa for siden:

Familien har været på tur med andre barnefamilier idag. Jeg er enig med deg i at det er noe eget med tur, bål, pølser og kakao. Den gode følelsen sitter i lenge etter at bållukten er vasket ut av klær, hår og kropp. Deilig å komme inn i varmen etterpå også. Selv om det har vært oppholdsvær idag, så kunne det godt vært sol og noen grader mildere. Men med nok klær, aktivitet og bål å varme seg på ble det en vellykket dag.


#3

safran sa for siden:

Vi skal på tur imorgen. Ikke med pølser, men med bøsse.


#4

Siri sa for siden:

Her også. Da jeg leste innlegget ditt kjenner jeg at jeg savner bållukta litt denne helga. :)


#5

Manga sa for siden:

Det hørtes veldig koselig ut. Vi hadde vel tenkt på noe av det samme i dag, men det er regn i lufta så vi får se.


#6

Inagh sa for siden:

Åh, det hørtes bare deilig ut! :jupp:


#7

Honda sa for siden:

Hva er pølser i slåbrok?

Nei ikke noe tur her, snuppeline og turbo har en del hoste så prøver å står over. Dessuten er ikke været på vår side :(


#8

Camomilla sa for siden:

Høres deilig ut.

Vi skal på tur i dag.
Propellen elsker å busse så i dag tar vi bussen bort til noen venner hvor vi skal på skogstur. Bollene står til heving, jeg skal lage varm sjokolade, grillen og pølsene er med og vi tar med noe ved så vi kan lage bål.


#9

Erica sa for siden:

Vi var også på tur i går, i skogen. Vi gikk opp til en gapahuk som er her i nærheten, der er det lagd til arnested med steiner slik at det er greit å tenne bål. Så vi grillet pølser, og marshmallows. Kakao/kaffe var deilig tilbehør. Herlig med tur.


#10

~TM~ sa for siden:

Pølser med pinnebrøddeig surret rundt.


#11

Elis sa for siden:

Det hørtes koselig ut ja. :)

Det ble ikke noe tur på oss denne helgen, vi er temmelig opptatt med å få ferdig stua og gangen som vi pusser opp. ;)


#12

Blånn sa for siden:

Så deilig det hørtes ut!

Jeg har tilbrakt helgen i to forskjellige ishaller. Der er lukten av gammel og ny svette fremtredende. Ingen som ikke har vært i en hockeygarderobe kan forestille seg stanken....


#13

Lykken sa for siden:

Jeg hadde store planer om skogstur denne helgen, men....det ble rydding i hagen og babybesøk istedenfor. Men ungene fikk kakao på hver sin termos i hagen da. ;)
Jeg synes vi har vært utrolig slappe med turer siste året, så jeg har planer om at vi skal skjerpe oss der. Det er bare at det alltid er så mye annet, og at ungene storkoser seg hjemme og inne når det er helg.


#14

Honda sa for siden:

Ok.

neste sprøsmål da..
Hva er pinnebrøddeig?

Aldri hørt om det...:o


#15

~TM~ sa for siden:

Den er en brød/rundstykkedeig (med bakepulver) som tas med ustekt på tur og som surres rundt pinner, eller pølser og stekes/grilles på bål.


#16

Honda sa for siden:

Aaah sånn deig jah.

Om jeg graver litt i hjernen så kommer det minner frem fra en tur med et vennepar av mamma da de hadde med sånn deig. Jeg syntes ikke noe om sånn brød da.

Kanskje jeg skal lage sånn neste gang vi drar på tur


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.