Det er straks bursdagstid igjen, og vi får gjester som ikke tåler melk og gluten, og med lav toleranse for sukker. Honning funker.
Kan noen hjelpe meg med en muffinsoppskrift som fyller disse kravene?
Lurte på om Dragens eplekakeoppskrift fra den andre tråden kanskje kunne funke?
Takktakk, det skal jeg gjøre. Kanskje jeg rett og slett skal lage eplemuffins? Og legge en eplebit i bunn? Og sjokoladebiter oppå? :nam:
Det skulle bare mangle når man inviterer til fest!
En tåler ikke gluten, en tåler ikke melk og gluten, en er overfølsom mot sukker, og tre er vegetarianere.
Så da blir det veggispølser, go' og mager-pølser, toro-langpannekake og muffins. Da er det hvertfall noe alle kan spise. Til neste år kommer det to muslimer også.
Toro langpannekake blir veldig mye bedre hvis du spanderer litt salt og litt vaniljesukker. Husk melkefritt smør til glasuren, og melkefrie sjokoladebiter oppå muffinsene.
Ultra og ica har glutenfrie pølsebrød i fryseren.
Dessuten tror jeg alle i den gjengen din kan spise potetskruer, hvis du skal servere noe snacks.
Ja, da var det bare en ting til - Lillebror lurer på hvor du bor?
Takk for tips om de glutefrie pølsebrødene, melk- og glutefri sjokolade er innkjøpt, samt margarin uten melk. Jeg så pølsebrødene på smart club, men glemte å kjøpe. Da er det greit å vite at vi får tak i dem her i nærheten også.
Resten er notert!
:knegg: En allergiker til kan vel ikke skade når jeg først er så godt i gang!
Jeg ville bare si noe om Toro langpannekake; Den er laget på hvetestivelse og selv om det skal være glutenfritt, trenger det ikke å være 100% rent for gluten. Min sønn og jeg som har proteinintoleranse tåler den ikke. Kanskje du alt har klarert den med gjestene, men jeg ville nå si det likevel så du slipper å stå der med en kake det blir problemer med :)
Jeg blandet Mim og Dragens eplekakeoppskrifter, siden jeg ikke var sikker på om jeg ville greie å røre egg og honning til eggedosis.
250 g toro lys melblanding
259 g honning
250 g meklefri margarin
4 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
hakket melk- og glutefri sjokolade.
stekes i 30 minutter, midt i ovenen på 175 grader.
Jeg tror det kan være lurt å lage dem på muffinsbrett, fordi røra ble veldig rennende når den kom inn i ovnen, og flere av muffinsene rant over. Evt. ha to papirformer utenpå hverandre for å gi mer hold.
Grovhakkede sjokoladebiter drysset jeg over rett før jeg satte dem inn i ovenen, for å forhindre at alt sank til bunns. Kan forresten tenke meg at de ville vært gode med litt revet appelsinskall i også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.