Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fersk gjær

#1

Angelique sa for siden:

Jeg har en stor pakke gjær i kjøleskapet.
En pakke som veier 1 kg.
Min kjære er baker og han tok den med fra jobben.Og jeg har vrkelig bakt i dag.Ferske rundstykker til froskost med solsikkekjerner,pinjekjerner,havregryn og masse snadder
Men det ser nesten ikke ut som jeg har rørt gjærpakken.

Noen som vet hvor lenge slikt holder seg?
Kan jeg fryse fersk gjær?


#2

Olympia sa for siden:

Jeg ville vel trodd at det ikke går an, ettersom den er levende.

:helt ut på viddene men likevel påståelig:


#3

gajamor sa for siden:

Altså, hvis du bare tilsetter lunkent vann og sukker burde det vel gå kjapt å få brukt opp 1 kg gjær :p


#4

Zip sa for siden:

Eg har lest om ei som hadde fersk gjær i frysaren men hugsar ikkje kvar det var. Trur det var noko med at da stoppa gjær prossessen så det gikk fint.


#5

Angelique sa for siden:

:fnise: ja det er jo sant!!


#6

Fluke sa for siden:

Vet ikke bakeren dette?


#7

Olvina sa for siden:

Tja, den held seg nok ei god stund i kjøleskåpa iallfall. Eg leita fram 3 pakkar fersk gjær som skulle brukast til bolledeig i går + 3 pakkar gjær som gjekk ut på dato 5.september som skulle kastast. Eg bakte i veg, og oppdaga då deiga var sett til heving, at eg hadde brukt dei tre pakkane som skulle kastast, og dei andre låg pent igjen på benken bak noko anna....:sparke:

Eg tenkte så vidt under prosessen at gjæra såg då verkeleg ganske tørr ut, men med minste springande rundt hadde eg eigentleg nok med å passe på at ho ikkje reiv ned alt frå benken, så det slo meg ikkje at eg burde sjekke datoen på gjærpakkane. Men, bollane vart kjempegode dei, og bortimot like luftige som dei brukar å vere.

Frysing av gjær har eg ikkje testa ut.


#8

Olympia sa for siden:

Nå har jeg googlet det for deg, og det går visst helt bra og anbefales å gjøre. Det har ikke noe å si for hevingen neste gang.


#9

torsk sa for siden:

Et stykke gjær på en hel kilo? Blir nesten redd ved tanken, det er jo levende greier. Før du vet ordet av det starter den å vokse, og konsumerer alle andre varer i kjøleskapet. Den bryter døren med et brak, og legger ut på jakt etter mer føde. Veksten må fortsette, ødeleggelse er resultatet!

:lukker døren til skapet hvor tørrgjæren står forsiktig:


#10

Mams sa for siden:

Nå fikk du meg til å tenke på en film som het Blobben (eller noe sånn)
En masse som spiste alt på sin vei.


#11

torsk sa for siden:

Ikke film, du tenker på yngste til Teofelia. :dukke og låse døra:


#12

gajamor sa for siden:

For å gå helt utenom alt som har noe som helst med tema å gjøre: det minte meg om en tysk film jeg så en gang om menneskespisende kondomer :eek:


#13

Che sa for siden:

Vi lærte på heimkunnskapen at Gjær fint kan fryses. (Ser for meg tegning av at gjær ligger og sover på kuldegrader og at gjæren er død om den får det varmere enn 37 grader) elefanthukommelse


#14

Sokk sa for siden:

Åh, den husker jeg også! Mellom 30 og 37 grader er gjæren kvikk og glad. :fnise:


#15

Teofelia sa for siden:

:rofl:

Ikke helt borte, beskrivelsen av min Blobb, i alle fall. Hun spiser absolutt alt på sin vei for tiden – så sant det ligger på gulvet, så klart. :knegg:


#16

torsk sa for siden:

Ikke fullt så skummel som filmen, med andre ord. Men litt småskummel, i hvert fall om man er en hybelkanin!


#17

Angelique sa for siden:

Tusen takk for tips.Da deles den opp og fryses ned
Baker'n her ble litt usikker på om det gikk å fryse det ned, mn her får man alltid svar


#18

Left sa for siden:

I følge min kjære mormor så kan man meget vel fryse fersk gjær :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.