Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor finne strikkeoppskrift på hel ulldress?

#1

Elisabet sa for siden:

Jeg strikker ikke, men bestemor gjør, og jeg aner rett og slett ikke hvor jeg kan finne strikkeoppskrifter på nett? :blond: Å se i hefter i butikken er helt håpløst synes jeg. Det er jo bare et hav av mye forskjellig og jeg finner ikke det jeg vil ha.

Det jeg vil ha er en strikket tykk ulldress til minstemann på 1 år. Helst mønster i kombinasjon av to farger. (Brunt og turkis eller brunt og orange skal jeg bruke.) Tror det er lettest å ha knapper i dressen for hun som skal strikke den. Eller er glidelås enkelt i strikkaplagg? :vetikke:


#2

allium sa for siden:

Prøv på

[url]www.garnstudio.no[/url]


#3

Siri sa for siden:

Nøstebarn har en veldig fin oppskrift på heldress.


#4

Chanett sa for siden:

Hva med Mariusdress i to farger og i en av de fargekombinasjonene du snakket om? Jeg liker at slike gamle klassikere får ny drakt i nye farger.

Bildet er hentet fra Sandnesgarn.


#5

Senna sa for siden:

Denne strikker jeg. Men den er kun i en farge da.

Denne er også hentet fra Sandnes garn.


#6

Siri sa for siden:

Viser vi fram også nå? :hyper:
Da må selvsagt jeg også benytte meg av sjansen til å skryte litt, selv om denne også er ensfarget... Dette er nøstebarnoppskrift:


#7

Elisabet sa for siden:

Jeg liker actionbilder. :D Den nøstebarn dressen ser jo egentlig veldig fin ut, for da kan jeg jo ta kanter i en annen farge, som på mønsteret. Kjempefin i ensfarget også. Hvor mye for stor stikket du den til barnet ditt Siri? Men jeg får jo ikke kjøpt oppskriften uten å kjøpe garn. :sukk:

Når det gjelder å lete på f.eks. garnstudio.no så er jeg like elendig på det området som når det gjelder å lete i mønsterbøker. :p Ikke får jeg opp heldresser eller dresser når jeg søker på det.


#8

Siri sa for siden:

Hun som strikket denne for meg hadde heldigvis oppskriften fra før, så denne er strikket med et annet garn, men det skal jo være mulig å få tak i denne oppskriften "brukt"? Det blir fort kostbart ellers...
Lillesøster blir 2 i januar, så denne er strikket i str 2 år, og er beregnet for å ha gjennom vintersesongen. Den er jo ganske romslig som du ser. :)


#9

Che sa for siden:

Om bestemora er en dreven strikker, strikker hun glatt en dress uten å ha oppskrift. Jeg tegnet bare en oppskrift til min mor og vips så hadde prinsen en dress. bortskjemt

Ulempen med glidelås vil vel være om dressen krymper litt i vask eller at den gjør at garnet raskere blir slitt på grunn av at glidelåsen skader fibrene under vask..eller?


#10

Siri sa for siden:

Du er med andre ord ganske flink til å tegne?! :fnis: Kul dress da! (Og flott gutt!)


#11

Che sa for siden:

ja, jeg er nesten magisk når det kommer til tegning altså. (vært fryktelig greit om det har vært tilfellet men mor må nok ta æren...) Prinsen har likedan dress i år også, men denne gangen er den kun to farger - mest fordi mamma ikke er så glad i å strikke striper...


#12

Elisabet sa for siden:

Får vi bilder av årets dress også? Det er to farger jeg vil ha på min dress nemlig. :D Synd du ikke har mønster, kjempefin dress.


#13

Che sa for siden:

Den i år er kjedelig - restedress i lyseblå og mørkeblå, men ellers samme modellen. Mest lyseblå men med mørkeblå stiklinger og striper nederst på armene, beina og på selve bærestykket. Har ikke bilder av den.

Forøvrig strikker mora mi på bestilling da...Iallefall så lenge størrelsene ikke er så store...(men du har jo strikker du da)


#14

Blånn sa for siden:

Noen som har nøstebarndressoppskrift å dele? :blafre:


#15

Elisabet sa for siden:

Jeg har strikkeren, jeg trenger bare mønsteret. Men den kraven på den dressen din var jo veldig fin, har dere bare diktet den også, eller finnes den på et mønster et sted?


#16

gajamor sa for siden:

Hvis man går i butikken får man ihvertfall kjøpt nøstebarnoppskrifter uten garn. Mener de selger dem både enkeltvis og samlet (i en pose). Og så var det jo noen som nevnte en bok med nøstebarnoppskrifter? Kanskje de har den på biblioteket?


#17

Che sa for siden:

Nei, den er bare strikket etter mine krav. Denne kraven har knapper hele veien opp, så den blir liksom høyhalset når den er helt gjenknappet. Praktisk iom at skjerf er temmelig upopulært i barnehagen.


#18

Che sa for siden:

Denne dressen fra sandnesgarn kan kanskje være noe? (med f.eks farge nummer to på krage, knapperad og nederst på armene og beina?)


#19

Elisabet sa for siden:

Dressen din var mye finere Bauche. :D Får vise svigermor bildet ditt, for å høre om hun kanskje kan klare noe sånt. Du og moren din burde lage strikkeoppskrifter. :nemlig: Kjempesmart med høy hals med knepping.


#20

Maggie74 sa for siden:

Måtte bare engasjere meg litt. Snuppa har en heldress med glidelås. Så lenge man drar glidelåsen igjen under vask blir det ikke noe slitasje. Det er forøvrig den smarteste og deiligste ulldressen hun har. Hun har MANGE ulldresser og masse ulltøy, for min mor har alt for mye fritid! :fnise: Den med glidelås er halvpatentstrikket nesten ensfarget (bare en hvit stripe rundt bena og armene) og utrolig grei å holde ren. :jupp:

Og barna i barnehagen går og koser på henne når hun har den på, fordi de synes den er så fin. Rare unger! :fnise:


#21

Che sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvor du bor, men det KAN jo være et alternativ at du låner dressen så svigermora har noe å strikke etter og da. Den skal ikke brukes før lillebror i magen er ett år denne - Sikkert riktig størrelse for tassen din også.


#22

Elisabet sa for siden:

Du vil ikke selge den da? :blond: Jeg bor i Tønsberg, og jeg får besøk av svigermor til helga (hun bor på Tolga), og det var jo en generøst tilbud om å få låne dressen å strikke etter i tilfelle. Skal vise svigermor bildet først å høre. Hun er veldig flink til å strikke, men tror hun stort sett strikker etter mønster.


#23

Che sa for siden:

Egentlig kunne jeg jo ha solgt den da - må høre med mannen hva han synes om den saken. (mora mi strikker jo en ny på no-time, og forandring fryder, selv om jeg synes denne er veldig fin altså)

Dressen er strikket i superwash-garn, og det kan jo være at du helst vil ha babyull :gruble: Jeg vet ikke hvor mye en slik dress er verd heller jeg da. (300?)

Forøvrig tror jeg at om svigermora har strikket ullbukse og ulljakke tidligere, så er det jo som å strikke det hele i ett da...(sier jeg, som knapt nok får til å produsere en gryteklut engang)


#24

Elisabet sa for siden:

Jeg vil i utgangspunktet ikke ha noe hvitt på dressen, men jeg er så absolutt intressert allikevel. Si fra om du vil selge den for 300 da. Går ut i fra at den er pent brukt og uten flekker? Det er jeg intressert i. :D Jeg trenger egentlig dressen nå. Så får jeg svigermor til å strikke genser og bukse istedet i brunt og orange. Den dressen du har er bare så mine og lillegutt sine farger. Han bruker str. 80 og snart 86 i klær nå, så hvilken størrelse er den?


#25

Jålebeinet sa for siden:

Jeg har scannet oppskriften til denne og kan maile hvis noen vil ha den.

Den går i blåtoner til gutt. Mener å huske at garnet er fra Sandnes.


#26

Che sa for siden:

Den er en plass mellom 80 og 86 - strikket på mål vettu! - Nærmere 86 enn 80 er den nok altså. Ingen flekker på den og ikke vasket i hjel. Kun brukt til og fra barnehagen + under parkdress. Skal tenke litt på om jeg skal selge eller ikke:)


#27

Elisabet sa for siden:

Tenk på det du. Må evnt. ha mål på den før jeg sier noe sikkert. Har en gutt som er lang i ryggen når det gjelder hele dresser. :) Men ikke tenkt for lenge om du vil selge den, for jeg har bestilt en helbrun Nøstebarndress som er i rest, som jeg må få avbestilt den før de sender den om jeg kjøper en annen.


#28

Che sa for siden:

Du hører fra meg i løpet av ettermiddagen/kvelden! - OK?
Vi har også en langrygget gutt, så det tror jeg går fint! - men jeg gir deg de "vitale mål" på dressen om jeg skal selge!


#29

Elisabet sa for siden:

Nøstebarndressen kommer ikke inn denne uka i alle fall, så bare si fra i løpet av et par dager du. :)


#30

Che sa for siden:

Snakket med mannen - han har lyst å beholde den han - han synes det er litt tøft at søsknene arver hverandre, så da selger jeg ikke denne likevel.

Om svigermora ønsker, så skal du iallefall få låne dressen som "mal" altså!


#31

Elisabet sa for siden:

Jeg skjønner deg godt at du ikke vil selge den. Da skal jeg sjekke med svigermor til helga hva hun kan klare enten med eller uten mal. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.