Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter på gode og grove brød

#1

Sparky sa for siden:

Jeg har vært på spa-hotell i helgen og maten jeg fikk der var aldeles nydelig. Til frokost og lunsj fikk vi flere typer grove brød å velge mellom, og det var ikke av typen en får på Rema eller andre daglivarebutikker. Jeg ble skikkelig inspirert til å bake selv, men jeg har ingen gode oppskrifter. Er det noen dyktige bakere der ute som vil dele?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har en enormt lett, men den er ikke her akkurat nå. Minn meg om jeg glemmer!


#3

~TM~ sa for siden:

Den er grei, Pelen! Jeg vil nemlig også ha oppskrift.


#4

Pelen sa for siden:

Her er et brød som jeg syns er så greit av flere grunner:

  • Det holder lenge
  • Det er ekstremt lett å gjøre
  • Man kan variere inneholdet
  • Det er godt også etter frysingTyttebærbrød
    (fritt oversatt)

2 dl grovt rugmel (eller grovt speltmel eller lignende)
2 dl hvete- eller rugkjerner
2 dl blandet f. eks. solsikkefrø, linfrø, sesamfrø
6 dl hvetemel (eller fint speltmel)
3 teskjeer natriumkarbonat (heter det ikke det? Bikarbonat på svensk slikt som gjør at deigen hever seg)
7 dl kefir
1,5 dl tyttebær eller tyttebærsyltetøy (da bør man selvsagt tenke på at det blir sukker i brødet, utelater man dette bør man kanskje ha bittelite sukker i for å få det til å heve).

Bland alle tørre ingredienser. Hell i kefir og tyttebær. Det blir ganske løst.

Hell opp i 2 smurte 1,5 liters former. Stek 70-75 min i 200 grader. Etter ca 30 min i ovnen legger du på aluminiumsfolie.


#5

~TM~ sa for siden:

:) Takk, Pelen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.