Jeg har vært på spa-hotell i helgen og maten jeg fikk der var aldeles nydelig. Til frokost og lunsj fikk vi flere typer grove brød å velge mellom, og det var ikke av typen en får på Rema eller andre daglivarebutikker. Jeg ble skikkelig inspirert til å bake selv, men jeg har ingen gode oppskrifter. Er det noen dyktige bakere der ute som vil dele?
Her er et brød som jeg syns er så greit av flere grunner:
Det holder lenge
Det er ekstremt lett å gjøre
Man kan variere inneholdet
Det er godt også etter frysingTyttebærbrød
(fritt oversatt)
2 dl grovt rugmel (eller grovt speltmel eller lignende)
2 dl hvete- eller rugkjerner
2 dl blandet f. eks. solsikkefrø, linfrø, sesamfrø
6 dl hvetemel (eller fint speltmel)
3 teskjeer natriumkarbonat (heter det ikke det? Bikarbonat på svensk slikt som gjør at deigen hever seg)
7 dl kefir
1,5 dl tyttebær eller tyttebærsyltetøy (da bør man selvsagt tenke på at det blir sukker i brødet, utelater man dette bør man kanskje ha bittelite sukker i for å få det til å heve).
Bland alle tørre ingredienser. Hell i kefir og tyttebær. Det blir ganske løst.
Hell opp i 2 smurte 1,5 liters former. Stek 70-75 min i 200 grader. Etter ca 30 min i ovnen legger du på aluminiumsfolie.