Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som har hund?

#1

Michelle sa for siden:

Hvor mye utgifter har dere i løpet av et år sånn ca?

Har ei datter som har hatt allergi og vi er i tenkeboksen om vi skal ta sjansen nå på en hund. Hun har flere venner med hund og har de siste pr årene ikke hatt symptomer når hun har vært på besøk.
Vurderer da dvergpuddel som vi vet hun ikke reagerte på den tiden hun var plaget.


#2

Maggie74 sa for siden:

Her i huset har vi en Am.cocker spaniel. (Den er også allergivennlig, for den røyter ikke, men må klippes). Skulle vi klippet han hos frisør måtte vi ut med 500-700 kr 2-3 ganger i året. Vi klipper han selv, så det er en utgift spart. Dvergpuddel må også klippes, så det kan være lurt å sjekke opp hva de tar for klipping i området der du bor. Ellers er det mat og forsikring og evt. dyrlegeutgifter som kommer på.

Vi har ikke hatt forsikring på Calvin i det siste, men han har bare vært hos dyrlegen 2 ganger utenom vaksinering. Vaksinering koster jo også noe hvert år, og er veeldig lurt at man følger opp. Kan vel tenke meg at vi har ca. 1-2000 kr i dyrlegeutgifter hvert år (hvis jeg tar hardt i). Forsikring går det ann å ringe rundt å høre på, men det er ikke mange 100-lappene i året.

Ellers er det mat. Hvor mye en hund spiser varierer jo masse. En 15 kg sekk varer fryktelig lenge her i alle fall, fordi Calvin liker menneskemat så godt. Uff.. :fnise: Det kan være lurt å høre med oppdretter hva slags mat hunden er vant til, og deretter sjekke ut prisene. Det er jo forsåvidt bare å ta turen innom en dyrebutikk eller ringe dyrlegen, alt etter hvor du vil handle maten. Vi handler den i sverige og får den noen 100-lapper billigere.

Det er det jeg kommer på sånn i farten. Det er vanskelig å sette ned noe beløp, for jeg tenker ikke over at vi bruker penger på han. Han er en del av familien. Minstejenta trenger ny kjeledress og Calvin trenger mat. Ja, så går vi og kjøper det. Trodde aldri jeg skulle få et så kjærlig forhold til en hund, men han er og blir babyen min! Ligger i sengen hver natt og koser masse hele tiden. Jeg klarer vel sånn i farten ikke å gi et overslag på hva jeg bruker på noen av barna mine. :)


#3

tiddelibom sa for siden:

Hunden vår lever ikke lengre, men anslår:
mat: 200 kr/måneden
vaksine: 600/år
Forsikring:

Det kostet oss ikke mye å ha hund, men på slutten, da hun ble syk og forsikringen var kuttet ut fordi den var så dyr (gamle hunder koster mye å forsikre), ble dyrlegeutgiftene over 20 000 før det var over...


#4

Line* sa for siden:

Jeg har gitt deg et heller dårlig svar en annen plass...:knegg:


#5

Michelle sa for siden:

Så det og det var slettes ikke et dårlig råd. Tvert om.


#6

Line* sa for siden:

:klemme:


#7

Michayla sa for siden:

Hmm, kommer jo litt an på bikkja og.

Vi har en strihåret dachs, den røyter ikke så han skal nappes.
Dette gjør vi selv, sparer penger der.

Klippe negler kan du gjøre selv, men vi velger å la vetrinæren/venninne gjøre dette.
ca 100 for klipp.
480 kr for en vaksine pr år-
800 i året for livs og vetrinærforsikring. (gjensidige)
Helsekontroll årlig (1 gang ofte sammen med vaksinen) variabel pris hos vetrinærene.

Egenandel for oss for å bruke forsikringen er 1500, utover det så betaler vi kun 20% av regningen. Eventuelle medisiner og spesialfor under sykdom kommer utenom hvis man ikke har tegnet ekstra forsikring for medisinutgifter.

15 kg sekk for varer 2-3 mnd her. Han er ikke store karen. ca 12 kg
Vi skal etterhvert gå over til rent kjøtt, blir litt billigere. Men det varierer på priser overalt.

Vi bruker Labb sin tørrfòr fra felleskjøpet. Den har vunnet testen og er rimeligere enn vetrinærfor.

Lykke til med valget.

Herlig med hund ( og 2 katter som også koster i vaksiner,helsekontroller, sterilisering og mat)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.