Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Telefonsalg og veldedige organisasjoner

#1

Obelix sa for siden:

Nå er det jo høytid for å bli nedringt av diverse telefonselgere.

For noen år siden kjøpte vi en kalender fra StineSofie Stiftelsen.
Etter det har vi blitt ringt til utallige ganger til tross for at vi har registrert oss i reservasjonsregisteret.
Like mange ganger som disse har ringt , har jeg bedt om å bli støket fra listene deres. Og fått til svar at det er ikke noe problem.
Nå for noen minutter siden ringte de fordundre meg igjen.

Jeg tror ikke vi har blitt ringt til fra noen andre etter at vi registrerte oss, selv ikke de vi har støttet før.
Nå har jeg sendt mail og håper det er siste gangen de ringer.

Jeg sendte med link til reservasjonsregisteret samtidig slik at de kan lese selv at de har en plikt til å sjekke sine lister opp mot den 3 måneder før de skal bruke sine egne lister.

:liker ikke telefonselgere og vil støtte de jeg selv vil, når jeg vil:

Flere som kjenner de blir mannevonde av telefonsalg?


#2

Mei sa for siden:

Mannevond er forbokstaven. Jeg fordrar ikke telefonsalg, og kjøper aldri noe. En annen uting er gateselgerne, som tror de har "rett til" å stoppe meg for å stjele av min tid, og forsurer bymiljøet :gaah:. Hvis jeg vil kjøpe noe oppsøker jeg en butikk eller annet utsalgssted, ting jeg skal påprakkes blir til dårlig reklame i mine øyne.


#3

tiril sa for siden:

Det er nokon som har ringt x antall ganger for å selge oss sånne brann refleksar som skal henge på soveromsdør og vindu. Slik at brannmenn skal kunne orientere seg om kor vi ligg ved en event.brann.

Vi har sagt nei takk x antall ganger,og i går tok eg en spansk en. Sa at ja sånne har vi! Då vart ho helt stille lenge og til slutt spurte ho om kor og korleis vi hadde hengt dei opp. Med krok på vinduskarm og på døra sa eg. Javel,då var det greit!

No kjenner eg at eg får dårlig samvittighet. Tenk om det begynner å brenne ei natt og brannmennene ikkje finn oss:(
Er det påbudt? Og har alle sånn? Har ikkje hørt om nokon eg som har det altså..
Elles blir eg provosert når dei ringer ang krybbedød dagen etter eg har fødd:nemlig:
(Støtter det då)


#4

Maz sa for siden:

Det er vel andre regler når de ringer til egene kunder fra egene kundelister.
Har du en gang handlet er det vanskeligere å stoppe dem.


#5

jane sa for siden:

Jeg blir ikke mannevond da, men jeg liker ikke telefonsalg, og kjøper aldri noe over telefonen. Uansett. Jeg har selvsagt reservert meg mot telefonsalg, men det hender likevel at en eller annen selger ringer. Jeg bare takker høflig nei. Jeg har opplevd noen ganger at selger faktisk blir sur. Da bare sier jeg at jeg ikke er interessert i å diskutere, jeg sier ha det fint, og legger på.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hater telefonsalg! Har reservert meg i brønnøysund på både mobilen og hustelefonen men de ringer allikevel! Ikke så mye som før jeg reserverte meg da, så det funker jo.
Jeg ser ofte at det er telefonselgere som ringer pga. nummeret, og da tar jeg ikke telefonen, bare skrur den av. Søker ofte opp nummeret, men de er sjelden registrert i telefonkatalogen. Da bruker jeg www.telefonterror.no, der finner man ALLE telefonselgere. :glis:


#7

Frances sa for siden:

Jeg får utallige slike telefoner på jobb. Nå kjenner jeg alle nummerene og bare trykker avvis med en gang. Det nytter virkelig ikke å si nei takk. Innpåslitne jævler!


#8

Fersken sa for siden:

Jeg aner faktisk ikke om jeg har reservert meg eller ikke. Nå har jeg bare mobiltelefon og jeg får så og så aldri en oppringing fra firma jeg ikke har vært i kontakt med selv først.

Når vi bodde i Sverige hadde vi fasttelefon som var kun registrert på Sambo. Han flytta et par måneder før meg tilbake til Norge og i løpet at de månedene fikk jeg et par telefoner fra noen selgere for et manneblad. Det var like morsomt hver gang å gjøre meg litt trist i stemmen og si at dessverre, Sambo bodde ikke på denne adressen lengre når de spurte om han var hjemme. Det endte hver gang med skrapende unnskyldninger og de håpte det gikk bra med meg osv.


#9

Fadese sa for siden:

Jeg liker det ikke, nei. Heldigvis er det ikke så ofte vi kontaktes av ivrige telefonselgere. Mannen har støttet Foreningen for hjertesyke barn ganske ofte, så de ringer nå og da. Jeg gir månedlig beløp til Redd barna. Ut over dette gir vi ikke til noen, så vidt jeg kan komme på.
Misforstå meg rett, det er helt sikkert mange veldedige organisasjoner som jeg gjerne skulle ha støttet, men i jungelen av slike må man nesten velge seg ut et par organisasjoner man gir til.


#10

vimjer sa for siden:

Jeg ble drittlei og sa opp fasttelefonen.


#11

kiki sa for siden:

Jeg tar ikke telefonen når det er ukjent nr jeg, for det er alltid noen som skal selge noe. Nå er det noen ukjente som har ringt hver dag i flere uker, men det ser ut som de har gitt opp nå. :knegg: Jeg kjøper eller støtter aldri noe(n) over telefon. Greit å støtte div. organisasjoner altså, men jeg vil velge hvilke selv. :nemlig: Og så hater jeg å si nei, så det tar alltid så lang tid før jeg får lagt på.....:rolleyes:


#12

Mikkeline sa for siden:

Jeg har reservert meg, men fra tid til annen dukker det alltid opp noen plagsomme selgere.

Stine Sofie stiftelsen gir seg aldri...erfart- Har bedt om å bli slettet en haug med ganger. Lysten min til å støtte dem minsker proposjonalt med antall ganger de ringer. Nå er de bare blitt et irritasjonsmoment for meg, så støtte fra meg kan de se langt etter...


#13

Lucci sa for siden:

Det kan være de har hyret inn et eller annet call selskap med telefonselgere som sitter og ringer deg for å be om støtte (de ringer nok ikke fra selve stiftelsen), så prøv heller å finne ut hvem de er og si i fra til dem at du ikke vil ha flere telefoner. Om det hjelper er en annen sak ;)

Det er kjempeflott å støtte viktige saker, men å støtte over tlf er en uting når ganske stor prosent av det du støtter med går til driften av call selskapene. Da er det bedre å gi støtten direkte til saken man ønsker å støtte, uten mellomledd som skal ha sin del av kaka.


#14

Tinalita sa for siden:

Jeg støtter ikke slikt fordi jeg ikke liker tanken på at de som ringer skal få lønn av andres giverglede.

Noen ganger selger de kalendere og julekort, men jeg kjøper ikke ting jeg ikke trenger bare for å hjelpe til, liksom. Fylle mitt eget hjem med søppel, i tillegg til å dele ut penger i hytt og vær.


#15

Blånn sa for siden:

Vi har vært reserverte i mange år og har så godt som aldri telefonselgere på tråden. Heldigvis.


#16

Go\jenta sa for siden:

Vi har reservert oss og får sjelden slike tlf. Når det forekommer sier jeg bare at jeg ikke støtter over telefon.


#17

Frida sa for siden:

Må fortelle om kommentaren min mor kom med til en telefonselger, og som jeg har ledd godt av mange ganger.

Stefaren min hadde ved flere anledninger gitt støtte til Redningsselskapet ,da det skulle samles inn penger til en ny redningsskøyte.De ble etterhvert oppringt både sent og tidlig og til slutt ble moren min lei, og spurte selgeren om det var meningen at de skulle finansiere hele skøyta på egenhånd?:skratte:

Synes kommentaren var utrolig bra!


#18

kiki sa for siden:

:knegg: utrolig bra kommentar!


#19

Tante Sofie sa for siden:

Syns kanskje det frekkaste er dei som ringer og spør etter "fornamnet mitt" (Heisann, er det Sofie?), som om vi skulle vere gamle kjente, og så set igang ei eviglang avhandling, før eg har fått opna munnen. For det første er eg ikkje dus med framande på telefon, og for det andre går det an å spørre om det høver før ein durar igong! :prippen:

Når slikt skjer, legg eg telefonen forsiktig frå meg ved sida av radioen og skrur på sånn passe med lyd (evt kaffitraktaren viss den er i siget).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.