Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Teknisk verdi

#1

Pelikan sa for siden:

Hvis noen har en hytte og så har de fått en teknisk verdi på tomten. Hva betyr så det? Er det som regel høyere eller lavere enn markedsverdi? Noen som tilfeldigvis vet?
Det hadde vært kjekt i såtilfellet:)


#2

Jinx sa for siden:

Huset til mine foreldre vet jeg har en teknisk verdi på ca 600000 mens markedsverdien er litt over 2 mill.


#3

Pelikan sa for siden:

Du forveksler ikke med låneverdi nå da?


#4

Jinx sa for siden:

I forhold til markedsverdien mener du? For det er vel det man forventer å få for det huset i det området? (bor i Sverige og her er det et litt annet system...)


#5

-ea- sa for siden:

Om teknisk verdi er høyere eller lavere enn markedsverdi? Det kommer an på.

Teknisk verdi på et hus jeg en gang var medeier i, var 700.000 (prisen for å bygge et nytt tilsvarende). Markedsverdi var 390.000 (prisen vi kunne regne med å få solgt det for). Dette var ca 1990, og huset lå et sted hvor bare spesielt interesserte (=innfødte, som det ikke var mange av :knegg: ) ville kjøpe.

Nå er jeg medeier i et hus som ligger i en by med høye boligpriser. Vil tippe at markedsverdi er omtrent dobbelt så høy som teknisk verdi.


#6

Pelikan sa for siden:

Når det gjelder tomt da?

Vi skal nemlig kjøpe en tomt (som vi snart skal få takst på) Jeg vet hva teknisk verdi på nabotomten som det allerede står en hytte på er. Lurer derfor på om hva vi kan forvente som markedsverdi. Altså om den tekniske verdien pleier å være over eller under markedsverdi? Dette gjelder som sagt en tomt.


#7

mamaria sa for siden:

Det kommer helt an på hvor stort press det er på tomtene der dere ønsker å kjøpe. Er det et populært hyttefelt med mange interesserte, vil dere få markedsverdi høyere enn teknisk verdi.
Hvis det er lite press i området, eller hvis dere er eneste interesserte, vil jeg tenke at markedsverdi vil tilsvare teknisk verdi, og kanskje til og med bli lavere?
Jeg kan absolutt ikke mye om dette, altså, tenker bare at det er logisk at markedsverdien tilsvarer etterspørselen.


#8

Pelikan sa for siden:

Takk for svar. Det gjorde det litt klarere:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.