Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sånne brannreflekser på soveromsdør og vindu!

#1

tiril sa for siden:

Har de det???
(Refleks som skal vise brannmennene kor vi ligg å søv om det skulle begynne å brenne ei natt. ........Gud forby!)

Har blitt oppringt x antall gangar av eit firma som skal selge meg dette. Er det påbudt med sånne refleks?
Tok en spansk en i går og sa vi hadde skaffa,men no er eg livredd for brann og vi har jo ikkje det då...Trur eg må skaffe meg det likevel..


#2

Maz sa for siden:

Jeg har aldri hørt om det jeg.


#3

torsk sa for siden:

Jeg har ikke hørt om det før, og fant heller ikke noe lignende på sikkerhetsbutikken til Gjensidige. Fant 3 forskjellige firma som solgte slike merker etter et kjapt google-søk, og alle fokuserer veldig på hvor mye tid som spares når det gjelder personsøk ved brann. Og alle sier det er anbefalt av brannvesenet, men jeg kan ikke finne disse anbefalingene.

Jeg vil tro at de fleste av oss bor i forholdsvis oversiktelige boliger hvor soverommene er lette å lokalisere. Det kan sikkert ha noe for seg om man leier ut hybler i kjeller eller på loft, men dette skal kanskje registreres hos brannvesenet uansett? (Noen som vet? Vi flytter til ny bolig snart og skal leie ut hybelleilighet i kjelleren).


#4

Manga sa for siden:

Dette har heller ikke jeg hørt om.


#5

tiril sa for siden:

Torsk,fint at du har googla litt. Meiner at første gang dette selskapet ringte meg sa dei at det var påbudt med sånne refleks. Ho var veldig aggresiv i tlf. Hugsar eg stussa fordi eg aldri hadde hørt om det påbudet eller dei refleksa. Vi flytta fra blokkleil.til rekkehus i sommar,så eg lurte på om det var nokre reglar som gikk bla på rekkehus . Men tydeligvis ikkje då.

Hugsar ikkje navnet på dette selskapet,søren og.


#6

torsk sa for siden:

Det er i hvert fall ikke noe påbud, nei. Når jeg leser på www.brannmerket.no/ så får jeg i hovedsak inntrykk av aggressivt salg, mye av sidene dreier seg om hvor mye lag/foreninger eller du selv kan tjene på å selge disse merkene...


#7

Ru sa for siden:

Det er ikke påbudt, men var veldig populært for lenge lenge siden.
Vi har det på noen av vinduene våre, de fulgte dog med leiligheten. :humre:

En negativ ting med disse er jo at de gir evt. innbruddstyver et godt tegn på hvilket vindu de IKKE skal krype inn gjennom ... :vetikke:


#8

allium sa for siden:

Jeg så en artikkel om dette for en tid siden, der brannvesenet sa tvert imot - de var ikke interessert i informasjonen, for de måtte uansett søke gjennom hele huset. De mente klistremerkene var unødvendige.


#9

allium sa for siden:

Det er absolutt ikke påbudt, og bare en sånn uttalelse ville fått meg til å holde meg unna det selskapet.

Og nå har jeg også googlet:

www.aalebyen.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1669

Jeg fikk en rekke treff med lignende innhold.


#10

Sonar sa for siden:

Vi har slike på vinduene. Disse fikk jeg tilsendt fra forsikringsselskapet tror jeg. Har iallfall ikke kjøpt dem.

Det var mye snakk om dette for flere år siden, men har ikke hørt noe om det nå. Som en sier her, så må jo brannveset søke gjennom hele huset uansett.


#11

Che sa for siden:

Vi har hatt dette som tema i borettslaget - og det ble her bestemt at vi ikke skulle ha det - rett og slett fordi det forteller tyver vel så mye som brannfolk (tror jeg det var) man får slike gratis gjennom endel forsikrigsselskap, men hos oss var det et firma som ville selge oss.

Og dessuten kan det jo være at noen ligger på rom som ikke er soverom den dagen det evt begynner å brenne - hva gjør dette med sikkerheten for de i huset?...kritisk


#12

tiril sa for siden:

Tusen takk for mange gode svar og linkar!
Faktisk veldig så glad for at eg tok en spansk en i går og ikkje takka ja. Dei har sikkert ringt meg 3 gangar sidan i sommar.
Helt sikker på at eg ikkje kjem til å invistere i sånne likevel.


#13

Solice sa for siden:

Aldri hørt om, og skal heller ikke ha!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.