Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rotmos eller noe lignende

#1

Røverdatter sa for siden:

Hva gjør jeg med kålrabi og gulrøtter for å få til en god grønnsaksmos? Er det lurt å slenge etpar poteter oppi også?


#2

Fruktflua sa for siden:

Du kan gjerne ta poteter oppi, men ikke mange. Da mister mosen sin karakteristiske smak. ;)


#3

Eia sa for siden:

Bruk godt med meierismør, litt av kokevannet fra grønnsakene, litt muskat og godt med salt og pepper. Smak hele veien. Nammenam! : plutselig sulten:


#4

LaBanga sa for siden:

Fløte har også en tendens til å gjøre susen :nam:


#5

Mei sa for siden:

Er muskat godt i rotmos med potet også? :aldri tenkt på før:


#6

him sa for siden:

Du må nesten har poteter oppi. Poenget er at poteter er nesten ren stivelse og det som gjør at du får en bra kosistens. Du trenger ikke nødvendigvis så mange, men det er "knusingen" og "røringen" som frigjør stivelsen. (Du kan lage en limlignende greie av poteter hvis du bruker en stavmikser eller lignende). Det er ingen andre rotgrønnsaker som jeg vet om som er stivelsesholdige nok til å lage en lignende konsistens. Du kan også lage en hvitsaus og så ha rotgrønnsaker oppi den, da får du grønnsaksstuing. Det er godt det også.


#7

Irma sa for siden:

Jeg synes rotmos smaker best kun med kålrot og gulrøtter. Ca 2 gulrøtter på en halv stor kålrot, eller en hel liten. Vi rører i litt smør, melk, salt og pepper etter at de kokte bitene er most.


#8

Røverdatter sa for siden:

Takk for alle tipsene. :) Nå har vi spist. Siden det bare var jeg og Vesla til middag i dag så kokte jeg poteter, gulrot og kålrot i biter og moste dem med litt smør og litt fløte. Nå er vi stappmette begge to.


#9

Mei sa for siden:

Åh grønnsaksstuing. Det hadde jeg nesten glemt at fantes :hjerter:. Jeg tror vi pleide å ha det til fisk hjemme. Hva annet kan det være godt som tilbehør til?


#10

Bokormen sa for siden:

Kålstuing er i alle fall godt til kjøttkaker, karbonader, middagspølser eller flesk. :) Jeg synes det er veldig godt med litt gulrot i.


#11

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns grønnsakstuing er godt til middager sammen med poteter når vi ikke har saus.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Smør og fløte gjør susen, ja. Koke et par hvitløksfedd i blir godt også!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.