Det skal vi ha til middag i dag - gleder meg! Men, som jeg har skjønt det har det ikke bare mange navn, også mange måter å servere det på. Hva serverer du til klubben? Her spises klubb sammen med stekte middagspølser og sirup over. Skikkelig usunn mat egentlig.:knegg: Vi drikker kefir attåt.
Heter potetball her.
Serveres med: saltet kjøtt, stekte kjøttpølser, bacon, gulrøtter og kålrabistappe. Kan og ha pinnekjøtt til evt mør
Drikke: kefir eller kulturmelk
Mamma har alltid laget fiskeball eller potetball.
Tilbehør har vært stekt bacon, poteter, kålrabi, poteter etter min hukommelse. Har aldri laget det selv, må nok lære meg det snart.
Ball (raspeball) bruker vi å servere sammen med enten salt fårekjøtt eller saltet og røkt knoke, pølser, kokt kålrot, gulrot og stekt bacon. Mamma bruker poteter i tillegg, det syns jeg blir å ha smør på flesket, så det bruker ikke vi.
Mannen spiser med rotmos, poteter (!) kokt saltet lammekjøtt, vossakorv og et salig glis. Øl til hvis vi har gjester.
Jeg er oppvokst med brunostsaus, sukker og melk å drikke.
Jeg kan forresten, for en gangs skyld, anbefale et halvfabrikataprodukt. Stangelands Mølles raspeball-blamding er veldig enkel og god. Ellers er det raspede poteter og byggmel, salt og vann som gjelder.
Jeg bruker 2 kilo finrevne poteter, 4-500 g byggmel, 1-2 ss salt. Noe av potetene kan du bytte ut med kokte, da blir de fastere.
Samme her. Jeg har alltid likt smør og sukker til, men hørte nå at tyttebærsyltetøy også går an. Egentlig synes jeg de er best dagen der på, skåret opp og stekt i panna :nam:
Jeg bruker bare den typen etter jeg oppdaget den, har ikke laget klubb fra grunnen av før..:flau:
Kan dere si hvor dere kommer fra -dvs, hvor tradisjonen deres kommer fra? Jeg er trønder, men måten vi spiser klubb på er ikke typisk trøndersk. Da er vel Mim sin variant mer lik den trønderske? Jeg er faktisk ikke sikker på hvor "min" tradisjon kommer fra.
Her heter det "komler" og det er vanligst å servere det med kålrabistappe, salt lammekjøtt, røkte pølser, baconfett og gjerne også tykk ertesuppe (det spiser jeg sjelden til men det er vanlig). Knallgodt, min favorittmiddag!
Kunne ikke falt meg inn å drikke melk til noe som helst (æsj), så jeg drikker vann, saft eller brus til. Som regel brus siden komler er sjelden festmat, og da må jeg jo få lov til å drikke brus. :glis:
Oppvokst i Rogaland med komle, tilbehør smeltet smør, salt lammekjøtt, kålrabi (evt stappe) og røkt kjøttpølse. Komle skal forøvrig spises på torsdager :)
Her kalles det komle og serveres med salt kjøtt, kålrabi(stappe), pølser og evt bacon. Jeg bruker også litt smør til og så drikker vi melk til.
Dette er noe av det beste jeg får til middag.
Her heter det komle, og serveres med kålrot/kålrabistappe, gulrot, salt lammekjøtt og eventuelt grov pølse og baconterninger. Masse smeltet smør er et must. Vi drikker helst vann til.