Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klubb/raspeball/komle

#1

Tuneland sa for siden:

Det skal vi ha til middag i dag - gleder meg! Men, som jeg har skjønt det har det ikke bare mange navn, også mange måter å servere det på. Hva serverer du til klubben? Her spises klubb sammen med stekte middagspølser og sirup over. Skikkelig usunn mat egentlig.:knegg: Vi drikker kefir attåt.


#2

Tilde sa for siden:

Vi kaller det komle, og det serveres stekt bacon, pølse og komlekjøtt til.
I tillegg bruker vi gulrøtter og kålrabi til.


#3

konemor sa for siden:

Heter potetball her.
Serveres med: saltet kjøtt, stekte kjøttpølser, bacon, gulrøtter og kålrabistappe. Kan og ha pinnekjøtt til evt mør
Drikke: kefir eller kulturmelk


#4

safran sa for siden:

Salt lammekjøtt og kålrabistappe.


#5

Lykken sa for siden:

Mamma har alltid laget fiskeball eller potetball.
Tilbehør har vært stekt bacon, poteter, kålrabi, poteter etter min hukommelse. Har aldri laget det selv, må nok lære meg det snart.


#6

daffy sa for siden:

Til komler har vi salt kjøtt (knoke) hvis kraft komlene er kokt i, røkte pølser og smeltet smør.

Mannens familie har ketchup på komlene :himle:


#7

Sitron sa for siden:

Raspeballer serveres med saltkjøtt, kålrabistappe og sirup.


#8

Erica sa for siden:

Ball (raspeball) bruker vi å servere sammen med enten salt fårekjøtt eller saltet og røkt knoke, pølser, kokt kålrot, gulrot og stekt bacon. Mamma bruker poteter i tillegg, det syns jeg blir å ha smør på flesket, så det bruker ikke vi.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Mannen spiser med rotmos, poteter (!) kokt saltet lammekjøtt, vossakorv og et salig glis. Øl til hvis vi har gjester.

Jeg er oppvokst med brunostsaus, sukker og melk å drikke.

Jeg kan forresten, for en gangs skyld, anbefale et halvfabrikataprodukt. Stangelands Mølles raspeball-blamding er veldig enkel og god. Ellers er det raspede poteter og byggmel, salt og vann som gjelder.

Jeg bruker 2 kilo finrevne poteter, 4-500 g byggmel, 1-2 ss salt. Noe av potetene kan du bytte ut med kokte, da blir de fastere.


#10

5barnsmor sa for siden:

Her kalles det kompe, serveres med salt kjøtt inni eller ved siden av, smeltet smør og salt eller ...sukker...


#11

LaBanga sa for siden:

Samme her. Jeg har alltid likt smør og sukker til, men hørte nå at tyttebærsyltetøy også går an. Egentlig synes jeg de er best dagen der på, skåret opp og stekt i panna :nam:

Det er en av få middagsretter jeg må ha melk til.


#12

rajraj sa for siden:

Raspeball med flesk inni og stekt flesk evt. kokt, salt kjøtt og kålrotstappe til. Mmm... Lurer på om mannen min liker det. I så fall skal han få.


#13

Tuneland sa for siden:

Jeg bruker bare den typen etter jeg oppdaget den, har ikke laget klubb fra grunnen av før..:flau:

Kan dere si hvor dere kommer fra -dvs, hvor tradisjonen deres kommer fra? Jeg er trønder, men måten vi spiser klubb på er ikke typisk trøndersk. Da er vel Mim sin variant mer lik den trønderske? Jeg er faktisk ikke sikker på hvor "min" tradisjon kommer fra.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Her heter det "komler" og det er vanligst å servere det med kålrabistappe, salt lammekjøtt, røkte pølser, baconfett og gjerne også tykk ertesuppe (det spiser jeg sjelden til men det er vanlig). Knallgodt, min favorittmiddag!


#15

LaBanga sa for siden:

Kompen, som er ganske stor og med saltkjøtt inni er fra sørlandet.


#16

vimjer sa for siden:

Brunostsaus. Melk til, så klart. :)


#17

Harriet Vane sa for siden:

Min tradisjon kommer fra Hedemarken.

#18

Dixie Diner sa for siden:

Kunne ikke falt meg inn å drikke melk til noe som helst (æsj), så jeg drikker vann, saft eller brus til. Som regel brus siden komler er sjelden festmat, og da må jeg jo få lov til å drikke brus. :glis:


#19

malena sa for siden:

Vi kaller det potetball. Jeg synes det smaker aller best dyppet i smeltet smør og sukker. :nam:


#20

Macky sa for siden:

Vi kaller det komle, og serverer det med salt komlekjøtt, kålrabi og bacon til m/smeltet smør på toppen...


#21

stilla sa for siden:

Oppvokst i Rogaland med komle, tilbehør smeltet smør, salt lammekjøtt, kålrabi (evt stappe) og røkt kjøttpølse. Komle skal forøvrig spises på torsdager :)


#22

Senna sa for siden:

Her kalles det komle og serveres med salt kjøtt, kålrabi(stappe), pølser og evt bacon. Jeg bruker også litt smør til og så drikker vi melk til.
Dette er noe av det beste jeg får til middag.


#23

Fara sa for siden:

Vi kaller det for klubb og serverer det med stekt bacon og sirup.


#24

løve70 sa for siden:

Her heter det komle, og serveres med kålrot/kålrabistappe, gulrot, salt lammekjøtt og eventuelt grov pølse og baconterninger. Masse smeltet smør er et must. Vi drikker helst vann til.


#25

Callisto sa for siden:

Slenger meg også på denne anbefalingen, de blir som hjemmelagede :jupp:

Her heter den raspeball og serveres med saltkjøtt, pølser, kålrabistappe og stekt bacon. Mamma bruker å koke poteter i tillegg men det gjør ikke jeg.

Tradisjon fra Bergen/Vestlandet!


#26

Stellebord sa for siden:

Vi spiser klubb med "duppe" (søt brunostsaus), sirup og bacon.


#27

Che sa for siden:

Klubb serveres med duppe, sirup og bacon. Jeg har sukker i stedet for sirup, men det er ifg min mor kun fordi jeg ikke er blitt voksen ennå...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.