Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettere forarget


#2

Jinx sa for siden:

hmmm jeg tror faktisk jeg også ville tatt det gjennom forsikringa jeg da...



#4

Chanett sa for siden:

Du kan ikke kreve at han skal ta det utenom forsikringen.



#6

Frost sa for siden:

Vi har tatt imot et tilbud utenom forsikringen, av en som kjørte på vår bil.
Vi tok takst, og han betalte taksten.
Synes det var helt greit. Skjønner ikke hvorfor noen skulle nekte privat oppgjør.


#7

Miss Norway sa for siden:

Så synd, for det ER mye billigere å ikke bruke forsikringen på småskader. Bonustap og sånt skit.

Har heldigvis klart å unngå det selv de gangene jeg har vært uheldig og småbulket/skrapet andre biler. Da har jeg bare fått regningen fra verkstedet sendt direkte til meg.


#8

Isa sa for siden:

Jeg skjønner godt at personen vil ta det gjennom forsikringen, jeg hadde gjort det samme selv.

En jeg kjenner skulle være snill mot den andre personen og tok det utenom forsikringen. Det utviklet seg ikke til et ålreit oppgjør og det ble mye fram og tilbake mellom partene. Kanskje vedkommende har vært ute for noe lignende før?


#9

Line* sa for siden:

Han er muligens "tyngre" forarget enn deg, og driter i om du mister bonus, etc...



#11

Chanett sa for siden:

Gjennom forsikringsselskap har man en annen sikkerhet enn om man går utenom.


#12

Line* sa for siden:

Her tror jeg du glemte et ikke. :knegg:


#13

Propella sa for siden:

Gjorde nok det :fnis: :løperåretter:


#14

Fadese sa for siden:

Det kan jo hende at eieren finner det trygt å ha fylt ut skademeldingen. Når du møter ham/henne kan du kanskje si at du gjerne vil dekke dette sjøl, forklare hvorfor å høre om det er greit at de kun beholder skademeldingen som "sikkerhet" inntil skaden er gjort opp?
Hvis du forklarer hvorfor, er det godt mulig at de aksepterer det. Jeg ser for meg at jeg ville vært betenkt med å få bilen reparert på verksted uten å ha skademeldingen signert sjøl, men jeg kunne gjerne tatt oppgjøret uten å kople inn forsikringen.

Håper det ordner seg. :)


#15

Erica sa for siden:

Jeg tror du kan "ta det gjennom forsikringen" i første omgang, men velge å betale det selv tilslutt allikvel. Grunnen til at jeg tror det er slik er fordi vi fikk en liten skade engang som vi ville ta på forsikringen, og da var forsikringsbyrået på oss flere ganger for å informere oss om at dette lønte seg ikke for oss, da bonustap++ ble dyrere enn å dekke det selv. Vi sa nei da, for vi hadde ikke cash akkurat da til å dekke det.

Det føles kanskje sikrere for den som skal ha pengene at det meldes til forsikringsselskapet.


#16

Beathe sa for siden:

Som 3barnsmor sier kan du allikevel ta dette privat. Skademelding og takst skal uansett gjennom forsikringen. Det er det eneste riktige og gjøre. Til slutt kan du selv avgjøre om du vil at forsikringsselskapet eller du skal betale for "moroa". Dette medfører ingen ulemper for deg.


#17

Tilden sa for siden:

Helt korrekt! Du kan faktisk betale ut gamle skader i flere år i etterkant. Vi har kunder som delbetaler skader også vi, slik at de slipper bonustapet. Så ingen grunn til forargelse heldigvis :ja:


#18

Veronal sa for siden:

Jeg hadde (og har ved det eneste tilfellet så langt) insistert på utfylling av skademelding uansett hvor liten skaden hadde vært i frykt for at den ansvarlige ville løpt fra ansvaret - jeg tenker at ved å undertegne på skademeldingen så har jeg svart på hvitt de faktiske forhold. Siden så blir det en sak mellom forsikringsselskapet og den ansvarlige om den ansvarlige skal dekke det direkte eller via sitt forsikringsselskap.



#20

Carrera sa for siden:

Jeg skjønner nå ikke helt hvorfor motparten forlanger å ta det gjennom forsikringen heller jeg da. Hennes selskap er jo ikke innblandet i det hele tatt, og det hun skal ha, er jo en takst, og et oppgjør. Hvordan oppgjøret blir gjort, er jo opp til deg...

Selvfølgelig føler hun seg kanskje tryggere på at pengene faktisk kommer om dere tar det via selskapet, men det går jo an å avtale en felles tur til takstering, og så et kontant oppgjør samtidig.


#21

Mor til 4 sa for siden:

Signerer. det var dette jeg også skulle si.


#22

Inagh sa for siden:

Min kjære klarte å bulke døra på en bil i november i fjor. Dette var på parkeringsplassen til Storebror sin barnehage, så vi fikk lett tak i eier. Vi fylte ut skadeskjema og sendte til forsikringsselskapet.

Ikke lenge etter fikk vi brev tilbake om at de skulle foreta en takstvurdering, og så ville vi høre nærmere fra dem om det lønte seg for oss å ta det via forsikringen eller om vi kom best ut av det om vi tok det utenom.

Dette syns jeg var en veldig ryddig måte å gjøre det på.

Dersom det var en villt fremmed som kjørte i meg, noe jeg har opplevd to ganger, så syns jeg det er mest ryddig å ta oppgjøret via forsikringsselskap, selv om jeg i begge tilfellene fikk både navn og telefonnummer. (Han ene humret litt, ikke mye sjans for at han kunne lure seg unna, da det viste seg han bodde rett nedi gata for oss.)


#23

Esme sa for siden:

Man bruker mindre tid og det er sikrere for den som har fått skaden å ta det gjennom forsikringsselskapet, og det er nå tross alt den som er uskyldig part.

Om noen bulker bilen min så føler ikke jeg at jeg skylder dem noe egentlig, selv om det er flott at folk er ærlige og sier ifra så har man jo uansett påført noen andre en skade og ekstraarbeid kan man ikke forlange. Spesielt siden det ikke koster den som har gjort skaden noe ekstra.


#24

safran sa for siden:

Enig.


#25

Sonar sa for siden:

Dette har jeg også gjort. Skadet en annen bil, og han ville ta ta det gjennom forsikringsselskapet. vi sendte inn skademelding, og forsikringskapet mitt anbefalte meg å betale det av egen lomme.


#26

Muad'Dib sa for siden:

:confused:
Jeg småbulket en annens bil en gang, og forsikringsmannen opplyste at så snart de tok seg av noen som helst saksbehandling (d.v.s. så snart vi sendte inn skademeldingen) så ble det bonustap. Dette var dengang GjensidigeNOR.


#27

-ea- sa for siden:

Fullstendig enig. Ved å fylle ut skademelding og sende inn, så unngår man trøbbel i etterkant, om det skulle bli noen uenigheter om skadeomfang og kostnad.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.