Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Valla - kva er det med den dama ...?

#1

tiril sa for siden:

Kjenner eg blir provosert av den dama. Forventer ho sympati etter å ha trakka på Yssen? For eit arrogant tryne! Dama likte eg før Yssen saken,men no klarer eg knapt sjå på ho
atvs.vg.no/player/nyheter/12146-finnes-det-ingen-grenser-for-h.html

Synes det er kvalmt med heile dagboka,først tråkke du nokon i ned i driten og etterpå skal du ha sympati og tjene penger på det? Nei vekk med heile Valla!


#2

007 sa for siden:

Hva det er med den dama vet jeg ikke, men hun får i alle fall ikke min sympati. :humre:

(PS: Yssen med stor y. Husk at du er på FP nå. :p )


#3

tiril sa for siden:

:nemlig:må rette!


#4

Propella sa for siden:

En meget spesiell person. Det er vel den peneste måten jeg kan beskrive henne på.


#5

Manitoba sa for siden:

Helt enig med dere.


#6

Ru sa for siden:

Jeg liker fortsatt Valla jeg. :snurt:


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg nekter å tro at jeg vet noe større om denne saken. Jeg mener, jeg kan ikke vite hva som virkelig egentlig har skjedd. Tror ikke et sekund at mediene har klart å gjengi sannheten i Valla-saken. Å ha noe imot Valla personlig er helt fjernt for meg iallefall. At hun gir ut bok er da slett ikke overraskende, det gjør jo alle som har blitt smurt ut i mediene.

Melke ku
du og du


#8

Anuk sa for siden:

Jeg må si at jeg opplever at hun graver seg dypere og dypere ned i gjørma. At det en gang ble startet av Yssen-konflikten er nå på en måte uvesentlig - nå handler det om alt annet dumt hun har gjort etterpå...


#9

tiril sa for siden:

Nemlig! Ho framstår berre meir og meir patetisk. Kvifor ikkje legge seg flat? Neida,alt er alle andre sin feil,alle er dumme og ho gjere jo absolutt ingen ting feil i sine auge. Ho bør få seg eit par nye briller! Det blir jo berre verre og verre!


#10

Tuneland sa for siden:

Helt enig Hattifnatten!


#11

Tangina sa for siden:

Jeg er lei saken og prøver å overse/høre alt Valla-preiket, men det er ikke lett gitt. Men jeg tenker at det som regel er mer enn to sider ved en sak.


#12

Ru sa for siden:

Jeg skal i hvert fall lese boken.


#13

Polyanna sa for siden:

Jeg forstår godt at hun vil fortelle sin side av denne historien. Jeg tror hun er en hurpe, men det visste man da for pokker da hun fikk vervet. Og alle syns det var tipp-topp så lenge det førte til kjemperesultater.

De som kommer dårligst ut av hele greia er en ryggradsløs LO-organisasjon som først ikke gjorde noe som helst for å hindre denne påståtte "mobbingen", og så snudde helt om og ropte Korsfest-Korsfest når VG sa de skulle gjøre det. Feigt, rett og slett. (Det sier sitt når de som fikk den "hemmelige" rapporten satt i rommet der de fikk den utdelt, skummet gjennom så raskt de kunne og så sms-et det forteste de rakk til journalister).

(Og ER det mobbing å bli forbannet på noen som ikke gjør jobben sin? Sånn på generelt grunnlag?)


#14

Lucci sa for siden:

Personlighetsforstyrrelse: psykopati.


#15

allium sa for siden:

Jeg tror jeg skal legge inn en søknad om ekstraprikker som jeg kan gi Polyanna.


#16

Esme sa for siden:

Sludder.


#17

Lucci sa for siden:

Hvorfor mener du det?
Psykiatere har bl.a uttalt at hun mangler empati og selvinnsikt.

Det skal selvfølgelig flere kriterier til enn de to for å få denne diagnosen, men det er ikke uvanlig at mennesker som sitter med en maktposisjon i jobben sin har slike trekk, eller en slik diagnose. Det er ikke som på film at alle psykopater er mordere.


#18

him sa for siden:

Morsomt spørsmål. (Det fortjente egentlig en egen tråd). Jeg vil si at det er mobbing hvis man ikke gjør noe som helst for å rettlede personen. Jeg mener at sjefer har et ansvar for å komme med konstruktive tilbakemeldinger (ikke nødvendigvis positive, men konstruktive) slik at de som jobber under dem får utført jobben sin.

Selv er jeg veldig kategorisk på at i en konflikt mellom sjef og ansatt, er det sjefen som bærere hovedansvaret for at konflikten skal løses - hvis ikke er det ikke noe poeng i å ha en sjef.

Hva som egentlig foregikk med Valla og Yssen har jeg egentlig ingen formening om. Jeg kan godt tenke meg at det er et stort problem å ha Valla som sjef. Hun ble jo sjef fordi hun "har baller", ikke fordi hun er en utmerket personalsjef som utmerker seg i sin måte å behandle folk på. Tror det er en vanlig konflikt for sjefer, i enkelte situasjoner skal de være beintøffe og i andre silkemyke, det er nok et fåtall mennesker som er slik.

Tror jeg blir å lese boken med tid og stunder, men jeg blir nok ikke å stå i kø hos bokhandleren for å sikre meg den fortest mulig.


#19

allium sa for siden:

Nei, men det gir deg vel ikke grunnlag for å sette en slik diagnose på en person du neppe har truffet, og ihvertfall ikke kjenner?

Hvilke psykiatere er det som sier at hun mangler empati og selvinnsikt forresten? Hva slags grunnlag har disse for å uttale seg, ut over artikler i VG?


#20

Esme sa for siden:

"Psykiatere har uttalt"... jeez. Referer til 1 psykiater som har diagnosisert Valla som psykopat (akkurat som det er en diagnose) etter å ha gjort en grundig undersøkelse, da.

Sier du det? Mener du at jeg eller noen andre her på forumet tror noe så idiotisk?


#21

Libra sa for siden:

Hva om hun rent faktisk ikke har gjort noe galt? (Annet enn dårlig mediehåndtering da saken eksploderte og hatt tillit til noen granskere) Jeg påstår det ikke, men siden jeg ikke kjenner saken som en av de innvolverte så tillater jeg meg å stille meg det spørsmålet. Hva om det er slik at det er Yssen som er den som har kludret til og konstruert hele konflikten? Skal Valla legge seg flat også da?

Veldig godt skrevet!

Og dette fører meg til spørsmålet om dette ikke hele saken kan bunne ut i at Valla faktisk har forsøkt å ta tak i at Yssen ikke gjorde jobben sin? Hvordan kan det være mobbing? Den som blir irrettesatt eller korrigert kan kanskje oppleve det som ubehagelig og trakkasering, men vil den subjektive opplevelsen av det alltid være det som blir det objektive korrekte? Ikke etter min mening.

Personlig vil jeg ikke mene så fryktelig mye om saken annet enn at jeg skjønner at den har flere sider enn hva som noen gang kommer til å komme frem i media.

Valla har vært en utrolig sterk LO leder og hun har stor ære for at sykelønnsordningen forsatt består.


#22

Lucci sa for siden:

Det er nok mange som kan ha et litt feil bilde av psykopati ja, og ikke tror at "vanlige" mennesker kan være det. Det med mordere på film var litt satt på spissen ;)

Jeg kan ikke sette den diagnosen på noen som helst, for jeg er ikke psykolog, men jeg kan gjøre meg opp en mening selv om hva jeg tror.

www.doktoronline.no/news/NONAME-1328.html


#23

Libra sa for siden:

Mener du å putte på henne en sannsynlig diagnose ut fra hvordan hun fremstår og fremstilles i media?


#24

Lucci sa for siden:

Putter ikke på noen en diagnose jeg, bare sier hva jeg tror :)


#25

Libra sa for siden:

Og du tror at hun kan være psykopat? Og du tror det på bakgrunn av hvordan hun fremstår og fremstilles i media?


#26

Irma sa for siden:

Men det var da nettopp det å sette en diagnose du gjorde over her? Slikt synes jeg er en uting. Jeg tror dessuten du undervurderer mennesker rundt deg når det gjelder kompetanse på hva psykopati er, og hinter til at flere en filmatiserte drapsmenn kan være psykopater. Nettopp det at du slenger ut av deg slike diagnoser i denne tråden, gjør at slike begrep blir banale og mister innhold.

Jeg kjenner at jeg har mistet litt av piffen ifht. Valla-Yssensaken.


#27

Libra sa for siden:

Klart det hender at man gjør seg tanker om hvordan ting kan henge sammen, men jeg forsøker å være nyansert og jeg forsøker å huske på at hvordan ting fremstår på forsiden av VG og hvordan ting egentlig er ikke nødvendigvis er samme ting. Jeg forsøker også å være forsiktig med personkarrakteristikker som er såpass alvorlige som det du kommer med, på bakgrunn av mine erfaringer med media og med mennesker som er psykopater ;).

Jeg foretrekker å stille spørsmål og være åpen for nyanser fremfor å konkludere der hvor en riktig konklusjon er helt klart umulig for meg, slik som i denne saken.


#28

Libra sa for siden:

:klørmegihodet: Hvor ble det av innlegget av Lucci som jeg siterte? Hvor har jeg hentet det fra?


#29

daffy sa for siden:

Jeg og. Er fryktelig lei hele saken. Tror det hadde vært taktisk av Valla å vente et år eller to med denne boken så folk hadde fått en sjanse til å hente seg inn igjen etter ståheien i vår.

Nå blir det bare pinlig og dumt når Valla ikler seg softe beigenyanser og liksom skal være myk på forsiden av helgemagasinene til alle tabloidavisene.


#30

007 sa for siden:

Å hjelpes. Det hender ikke ofte, men nå nå jeg bare: :dåne:

#31

kie sa for siden:

Himmel. Psykopati er ingen diagnose. Og ingen seriøs fagperson ville finne på å diagnostisere folk i det offentlige rom utifra VG-oppslag og pressekonferanser. Ærlig talt.

Og for det andre: Jeg nekter å tro at Valla vs. Yssen er så svart/hvitt som en del ser ut til å tro. Ikke tale om.


#32

tiril sa for siden:

Eg berre høyre Valla åpne munnen, så tenker eg at ja her er en psykopat!

Ja klart ho har vore dyktig i jobben på mange felt,ingen tvil om det. Men eg synes ikkje det uskyldiggjør å trakasere andre med lite passande kommentar. Når en står fram i media og er så ubøyelig på alle felt, så tviler eg på at ho er full av empati og forståelse for andre i jobb situasjon.
Skulle berre ønske ho hadde visst en tanke mennesklighet i denne saken, då hadde det vore so mykje lettare å like ho igjen. No er ho berre ei stor stor hurpe!
At ho gav ut bok er eg einig i at er det dummaste ho har gjort ever! I hvertfall når ho har vore så steil. Hadde ho lagt seg flat med eingang,eller visst den minste evne til empati hadde det vore meir interesant å lese boka. Då hadde ho kanskje hadde ho fått litt sympati også av meg.

Eg bryr meg katten i kva media seier, det som skremmer meg er måten ho står fram og uttaler seg på. Det er skremmande å sjå det!


#33

Manitoba sa for siden:

Det er vel ikke bare VG som gir grunnlag for å mene at Valla er en person som har psykopatiske trekk. Fougner-rapporten går, slik jeg har lest den, ganske langt i å trekke i denne retningen. Og de har ikke basert seg på VG og sladder, men på samtaler med folk som har vært Valla nær.

Man skal selvsagt være forsiktig med å sette en diagnose på mennesker man ikke kjenner ut fra en sak man ikke har vært en del av, men det er også viktig å kjenne igjen visse trekk hos personer som man bør beskytte seg mot. Jeg synes mangel på selvinnsikt, mangel på empati og det å skylde på andre er trekk jeg ikke ville like å se hos en sjef.

Denne saken er jo heller ikke en sak om Valla og Yssen. Det er en sak om Vallas lederstil, der Yssen var tøff nok til å stå frem med det. Akkurat den saken har sikkert mange sider, men jeg synes ikke man kan se på den isolert. Fougner-rapporten gir andre eksempler også.


#34

LaLuna sa for siden:

:lol:


#35

Røverdatter sa for siden:

For hennes personlige økonomi var det vel det smarteste hun kunne gjøre. Hun har jo allerede tjent masse penger på den, og mer vil det bli. Mediene har allerede fremstilt henne som såpass lite flatterende at jeg ikke helt kan se at boken kan gjøre mer skade enn hun allerede er påført.

Ikke for at jeg har noe som helst til overs for at alle politikere og offentlige personer skal skrive suspekte biografier for å få frem sin side av historien, men hun er da slett ikke den første som bruker den muligheten til å tjene kjappe penger. Jeg syns ikke det er dummere at hun gjør det enn at for eksempel Eli Hagen gjorde det. Det utrolige med den type bøker er jo at noen gidder å lese dem og dermed skaper markedet.


#36

Esme sa for siden:

Fougner-rapporten har konkludert med at det forelå trakassering av Yssen og at Valla har begrenset innsikt i hvordan hun virker på andre.

Dette er ikke langt på vei å si at noen er psykopat. Dessuten har ikke Fougner-utvalget gjort undersøkelse av Valla selv og har overhodet ikke noe grunnlag, eller gjort forsøk på å uttale seg om det foreligger en reell personlighetsforstyrrelse.

Som Irma også sa: det er utvanning av begrepene å kalle mennesker som ikke virker "snille" for psykopater. At hun ikke virker som en hyggelig eller spesielt flink sjef er en helt annen ting.


#37

Manitoba sa for siden:

Men at et menneske mangler empati, ikke innrømmer feil og trakasserer andre er eksempler på psykopatiske trekk. Det er ikke nødvendigvis det samme som å være psykopat.

Vi vet vel også at hun har løyet på pressekonferanser.


#38

Esme sa for siden:

Det er jo det jeg sier. Det er en stor del av befolkningen som har et eller et par personlighetstrekk som tilhører denne kategorien,
og de er på langt nær psykopater. Valla har venner og hun har hatt en langvarig karriere innenfor samme miljø og det er ikke typiske trekk for en psykopat.


#39

Manitoba sa for siden:

Det er nesten det skumleste synes jeg. At man kan gjøre karriere innenfor den type organisasjoner når man er en ganske så hensynsløs person. Det er mange som støtter henne og synes hun har vært veldig flink saklig, og jeg vil tro hun først og fremst ser på seg selv som svært saksorientert. Jeg vil derfor tro hun har mange sak-venner. Det er godt mulig hun har mange andre venner også, det vet jeg ingenting om. Men det er ikke tvil om at hun har hatt mange fiender også.


#40

Nenne sa for siden:

Jeg også. Yssen har jeg aldri likt og ikke synes jeg hun er særlig troverdig heller. Hun sutrer. Det gjorde hun som likestillingsombud til sånt overmål at hun gjorde meg flau over å være kvinne. En sånn ynkeliggjøring av kvinnfolk som hun la opp til da var patetisk. At hun fortsatt sutrer og det over å ha blitt satt på plass for å ikke ha gjort jobben sin, synes jeg overhodet ikke fortjener den spalteplassen det har fått.


#41

Strå sa for siden:

Kan være måten man blir forbannet på som kan bli til mobbing. Kjenner at jeg selv neppe hadde tålt å måtte be samme person tre-fire ganger om å være så snill å gjøre jobben sin. Jeg hadde blitt forbannet og kanskje ufin allerede på tredje forsøk, men så vil jeg ikke ha personalansvar heller.

Signerer


#42

Elin sa for siden:

Helt enig! Hun er bitter, mangler fullstendig empati og ydmykhet i forhold til saken. Hun viser totalt mangel på selvinnsikt og fremstår som helt patetisk. Jeg synes det lyser sinne og løgn av hele damen så fort hun viser seg på skjermen eller åpner munnen.

Hva med å legge seg bittelitte granne flat for det faktum at en av hennes medarbeidere FAKTISK følte seg mobbet av henne, og ikke komme farende med alt mulig svada om komplott i regi av Arbeiderpartiet osv.osv.

Jeg skal ikke støtte henne ved å kjøpe boken hennes i alle fall.


#43

Elin sa for siden:

Jeg er helt enig med deg, Lucci! Hun har totalt mangel på selvinnsikt og empati - man trenger ikke være hverken lege eller psykiater for å forstå det, bare ved å høre henne, så burde det være klinkende klart.


#44

Maverick sa for siden:

:juhu:

Melder meg inn i "liker fortsatt Valla-klubben" sammen med Ru og Nenne. Den tabloide versjonen av denne saken tviler jeg sterkt på, og bruker heller min gamle LO-bestemor som insidekilde. :moahaha:


#45

ElinM sa for siden:

Man kan mene og tro det man vil om Yssen-saken, men en ting er sikkert: Valla taper enda mer på å gi ut bok. Hun har taklet saken elendig fra dag en, og gjør det fortsatt. Hun burde i det minste hatt såpass mye selvinnsikt at hun skjønte at en bok ikke gjør situasjonen hennes bedre.



#47

Kanutte sa for siden:

Jeg skjønner godt at Valla har behov for å komme med sin versjon av historien. Mediavinklingen har vært en heksejakt på henne, og hun har åpenbart blitt sviktet av et taust LO-byråkrati. Jeg ser at hun sikkert har opptrådt uverdig overfor sine ansatte, men hun har vel heller ikke blitt så godt ivaretatt som arbeidstaker i denne perioden.

Ellers synes jeg Polyanna reiser et viktig spørsmål; nemlig om hvilke tilbakemeldingsmetoder man har til personer som ikke gjør jobben sin (og som Him (?) svarte veldig godt på. Det kunne jo faktisk blitt en interessant og fruktbar debatt, i stedet for å fly rundt og sette diagnosemerkelapper på personer man ikke kjenner.


#48

AprilRyan sa for siden:

Jeg er enig med Hattifnatten. Hun går ut i media og greier ikke framstå som noe annet enn steil og hard. Nå kommer jo denne biografien ut nesten før stormen har lagt seg. Kanskje hun hadde tegnet et annet bilde av seg selv og saken hvis den ble skrevet om ti-femten år. Nå tror jeg hun er sint og på krigsstien og det ender i en bok som gjør mer skade for henne og attpåtil greier hun ikke tegne et bilde av seg selv i media som sympatisk og reflekterende. Hun burde kanskje spørre seg selv hva hun VIL når hun stiller opp i flere intervjuer på TV og i aviser. Hvordan vil folk oppfatte henne og hennes motiver?


#49

Libra sa for siden:

:ja:Veldig mange gode poenger.

Og jeg har sagt det tidligere også - siden ingen av oss faktisk kjenner sannheten, hva om Vallas versjon er den som er nærmest sannheten? Skulle hun forsatt legge seg flat, vise sympati og empati og gråte litt og unnskylde seg? Jeg kan ikke forstå hvordan så mange mennesker kan dømme henne uten annen bakgrunnsinfo enn det som har fremkommet i media og hvordan hun fremstår i presskonferanser og i intervjuer.

Det eneste jeg vet er at hun har kjempet noen av de viktigiste kampene som har blitt kjempet på vegne av LOs medlemmer og den kampen er jeg takknemlig for at hun tok.


#50

Libra sa for siden:

Kanskje hun ikke er så opptatt av om folk liker henne eller ikke - hun vil bare ha frem sin side av saken. Jeg må få legge til at jeg oppfatter henne hverken som steil, hard, sint eller bitter. ;)


#51

tiril sa for siden:

Nokon som såg dama på tv i går? Herre jesus så ho ødelegg for seg sjølv.

:imponert::rolleyes:


#52

Go\jenta sa for siden:

Signerer dette innlegget!


#53

kie sa for siden:

Er det flere som hadde en "uh oh, dette får konsekvenser"-følelse da hun satte Jens m.fl. skikkelig på plass i kampen for å beskytte sykelønnsordningen, forresten?


#54

Tante Sofie sa for siden:

Eg mista respekten for Valla den dagen ho stilte opp offentlig iført "flammelakkerte" strømpebukser, og det skjedde lenge før Yssen-saka var eit faktum. Kva som har skjedd der, får vi vel aldri vite, men med strømpebuksehendinga friskt i minne, må eg jo seie at skepsisen min hallar mest i retning Valla... :nemlig:


#55

safran sa for siden:

Men det forekommer. Det blinker også på psykopatradaren min når Valla er på banen. Uttalelsene i boken forsterker dette inntrykket, hun viser *null* evne til selvinnsikt og selvkritikk. Ikke en eneste gang har hun tatt kritikk på noe som helst. "Alle er ute etter meg. Stakkars, stakkars meg." Klassisk.

#56

Blondie sa for siden:

Sosialporno-psykiatere som sier hva som helst for å bli sett i media, ja. ;)

Jeg synes det er merkelig å benytte en slik ordbruk som hovedinnlegger her. Kjenner du henne personlig?

Jeg har møtt Valla ved noen anledninger (men kjenner henne ikke) og har alltid opplevd henne som sjefete og stram. Det var da viden kjent i hele organisasjonen når hun tiltrådte også.
Hva hun har gjort/ikke gjort hva angår Yssen angår ikke meg eller noen andre, synes jeg. Det er en personalsak og jeg synes Yssen trampet grovt i baret når hun refererte oppsigelsen sin i media.

Er det sånn at damer med spisse albuer er greit så lenge resultatene kommer? :rolleyes: Jeg er nokså overbevist om at Hågensen ikke ville bli sett på med like briller hvis han hadde vært i konflikt med f.eks Flåthen.


#57

Ru sa for siden:

Jeg synes det er aldeles festlig når man ser media-oppslag av typne: "Skader fagbevegelsen" og bladibla.
Hver ENESTE gang er det stort sett tillitsvalgte fra et enkelt LO-forbund som står frem, og jaggu; det er samme forbundet som den nye lederen er fra. :snill: :Sørpraise!:

Det er mange tøffe tryner i LO, og jeg vet om opptil flere som burde sluttet før Valla.

Jeg siterer Norges mektigste mann, eller hva det var VG kalte ham da de fortsatt var venner;

Med andre ord; Det finnes faktisk LO-forbund som fortsatt står støtt bak Valla.


#58

Manitoba sa for siden:

Dette synes jeg er interessant. Bortsett fra slengeren Carl I. Hagen ser jeg ingen som støtter Valla uten å være faglig enig med henne. Hennes kompromissløshet og hardhet er både hennes største styrke og hennes største svakhet. Jeg kan forstå at mange som sympatiserer med hennes politiske meninger synes det er trist at en så sterk og gjennomslagskraftig person måtte slutte pga en personalsak. Men hva hvis dette hadde vært en person i FrP, f.eks. at noen gikk ut og sa Siv Jensen mobbet dem. Ville meningene vært annerledes da?


#59

Ru sa for siden:

Det tror jeg faktisk at det ville blitt, men det kommer an på hvem som står bak, og hva som er målet med det hele.
Har man media på sin side, så kan man få til ganske mye.

(Det er overhodet ingen tvil om at det var flere som ønsket Valla vekk. Yssen var en fin nikkedukke som kunne brukes det.)


#60

Vimsen sa for siden:

Se her ja. Jeg er som så ofte ellers enig med Polyanna.
Man kan ikke ha en sokk som leder av LO.


#61

Elin sa for siden:

Helt enig!! :ja:

Og i tillegg til at hun ikke svarer på spørsmål som omhandler boken når journalister spør, eller kommer med svar som "Det har æ ikke gjort, det har æ ikke sagt, det er din tolkning, les boken" osv. Hun spyr ut av seg edder og galle, men vil ikke stå for noe av det hun sier/skriver.


#62

Eia sa for siden:

Dette er et viktig spørsmål, synes jeg, som ikke er belyst nok. Når en person ikke utfører den jobben h*n er satt til å gjøre, må det være lov til å reagere. Selvsagt har en leder ansvar for å rettlede, men har ikke den personen som ikke gjør jobben sin NOE ansvar?

For øvrig synes jeg at begge parter i denne konflikten har fremstått usympatisk, i beste fall. Ingen eksempler til etterfølgelse for meg i alle fall.


#63

Skremmern sa for siden:

Signerer Hattifnatten.

En ting til. Jeg leser at flere beskriver Yssen som en sutrer, og videre at de ikke har noe sympati for dama. Ok, hvis vi sier at Yssen er en sutrekopp, fritar det Valla sitt ansvar som leder? Er ikke det å bli trakkasert/mobbet en subjektiv følelse, og skal man ikke ta hensyn til sutrekopper?

Det er også skremmende å lese uttalelser fra de som sympatisiserer med Valla, og som begrunner det med alt det positive hun har gjort for LO.


#64

Eia sa for siden:

Så det du sier er at det er mye mer akseptabelt å ikke gjøre jobben sin (som jeg personlig synes er ille, gitt at jobbeskrivelsen er tydelig nok), selv som mellomleder, enn å reagere på det som leder, på feil måte? Ja, altså generelt?


#65

Eia sa for siden:

Det jeg mener er at lederen også er arbeidstaker i mange tilfeller - altså ansatt uten eierinteresser - og har dermed de samme rettighetene til å gjøre feil. :klargjør:


#66

tiril sa for siden:

Som eg skulle sagt det sjølv!


#67

Ru sa for siden:

Det fritar ikke Valla for noe ansvar, og ja - hun gjorde noe ikke helt gode vurderinger i denne saken.
Det hindrer meg overhodet ikke i å synes at damen er rivende dyktig, og selvsagt er det viktig å trekke frem hvor langt LO kom med henne som leder.

Hva selve Yssen/Valla-saken angår, så vet vi fortsatt for lite om den. Det som har blitt lekket er stort sett ensidig og diskusjonene omkring det hele er sterkt preget av synsing.

Jeg bryr meg egentlig døyten om Valla er en udugelig personalleder. Det er flere ting som definerer et menneske, og slik jeg ser det har hun gjort utrolig mye bra som jeg virkelig respekterer henne for. :Pamp:

(Og jeg får aldeles fnatt av folk som sutrer hver gang de er i media, enten de heter Siv Jensen eller Ingunn Yssen.)


#68

syllan sa for siden:

Jeg har ikke lest så mangen innlegg i denne tråden.. Men det som slår meg når hun prater er at det går sånn ca som dette her : Meg,,,,Meg.....Meg... Jeg...meg....Jeg ....bla bla bla....jeg....jeg.....jeg....

Mer selvoptatt å usympatisk kvinnfolk skal du lete leenge etter..

(Leste noe om Psykopati i denne tråden,tror nok ikke Valla er Psykopat men at hun har en del trekk er det ikke tvil om... Men på en annen side...Hvem har vell ikke det:D)


#69

Skremmern sa for siden:

Jada, vi enige i det. Vi vet lite om hva som egentlig skjedde, og jeg for min del ønsker ikke å ta stilling til verken det ene eller det andre, men jeg synes likevel at i akkurat denne forbindelse, er ikke Vallas tidligere bragder så relevante.


#70

Mams sa for siden:

Yssen gjorde en elendig jobb og Valla tok nok ikke tak i det på en ordentlig måte.
Men det var flere som klagde på Yssen, siden hun ikke gjorde jobben sin var det ganske mange under henen som heller ikke fikk gjort sitt.
Penger de skulle ha kom ikke fordi hun ikke orket å lese dokumenter osv.
Det var flere som snakket til Yssen pgs den dårlige jobben hun gjorde, uten at Yssen gjorde så mye for å rette på det (utenom å sykemelde seg)

De sidene ved Valla som det blir klaget på er jo de samme sidene som har gjort det mulig for å henne å gjøre ne god jobb som LO leder.
at hun berget sykelønna gjorde at vi satte pris på de egenskapene, men ellers bruker man de mot henne.

Å kalle en person psykopat på grunnlag av tv-innslag og avisartikler sier vel mere om de som slenger om seg med slike diagnnoser en personen som får stemplet..............


#71

him sa for siden:

Det er et interessant poeng du har her. Altså det du sier om at Valla gjorde en kjempejobb i forbindelse med feks sykelønnsordningen, ikke har relevans i dette tilfellet. Jeg er enig med deg. Klart at det å være dyktig på ett område ikke frikjenner en for å opptre som en tulling på andre. På den andre siden er det vanskelig å kreve av folk at de skal være steinharde (i forhandligern) og myke (i personalsaker) på en og samme tid.


#72

Go\jenta sa for siden:

...men jeg synes man må kunne forvente at de skal behandle folk med respekt, uansett!


#73

Libra sa for siden:

Men, er det alltid mottaker som setter premissene for hva som er respekt og hva som er respektløst og hva som kan være mobbing. Er det alltid offerets subjektive oppfatning av situasjonen som er sannheten?

Akkurat nå spør jeg på generel basis, ikke knyttet til Valla/Yssen saken.


#74

Polyanna sa for siden:

Hva man "må kunne forvente" og hva som faktisk er realistisk er kanskje to forskjellige ting? Kanskje sykelønnsforliket bare kunne bli oppnådd av en superhurpe? :vetikke:



#76

Skremmern sa for siden:

Ja, du sier noe... Det er ganske mange sider av denne saken, jeg tror uansett at man skal være forsiktig og ikke gå så hardt ut som det f.eks. HI gjør.

him: Det er kanskje en umulighet? Jeg tenker at det må ei dame med hennes kaliber til for å oppnå det hun har gjort.



#78

Manitoba sa for siden:

Jeg synes det er trist med denne saken at ikke flere gjennomskuer Valla. Det er godt mulig media har gått altfor langt i denne saken og utsatt henne for en heksejakt, men jeg synes det er en god del andre faktorer i saken som taler for at kjernen i saken er riktig gjengitt. Valla opererer med to sett regler, et for seg selv og et for andre. Hun slår tilbake og prøver å ramme alle som har arbeidet mot henne.

For meg er Fougner-rapporten den viktigste kilden til informasjon i saken. Og jeg har liten grunn til å tro at den gir et fullstendig skjevt og urettferdig bilde.


#79

Nenne sa for siden:

Sutrekopper skal heller ikke mobbes, men det er jo noe med troverdigheten til sutrekopper da... Når Yssen har sutret for alt og ingenting i alle år, så fort hun har sett en journalist, kan det vel tenkes at jeg og andre ikke tror på henne når hun klager på Valla. Yssen hadde sikkert greid å lage avisoppslag om det, om så Valla bare hadde sett litt hardt på henne. Yssens troverdighet som mobbeoffer, det er den jeg tviler på.

Det KAN jo tenkes at hun er blitt mobbet, hypokondoren dør jo til slutt av ett eller annet, men jeg tar det ikke for gitt.



#81

Go\jenta sa for siden:

Betyr det at du ikke har noe tillit til Fougner-rapporten?
De sakkyndige som har uttalt seg der har bare blitt lurt og forledet av en sutrekopp?


#82

Polyanna sa for siden:

De KAN jo ha blitt revet med i en veldig ensidig prosess? Sånne utvalg kan det være vanskelig å få skikkelig nøytrale, særlig siden det

  1. skjedde midt i selve kampens hete
  2. oppdragsgiver på mange måter var part i saken

Rapporten og måten den ble utarbeidet på ble jo også sterkt kritisert mens det hele stod på.


#83

him sa for siden:

Ja, men nøyaktig hva er det Valla har gjort da? Så vidt jeg har forstått så mener Yssen at Valla har vært så krass at det oppleves som mobbing. Altså Yssen har klaget på Valla sin personlighet og ikke ting som er direkte feil håndtert.

Hvis det er noe jeg har misforstått så opplys meg gjerne.


#84

Go\jenta sa for siden:

Det er jo ikke bare Yssen som fikk problemer med lederstilen til Valla..også Berit Reiss-Andersen, Øystein Mæland og Bente Halvorsen har opplevelser som ikke er gode med Valla, og som fikk sterk kritikk i rapporten.


#85

Go\jenta sa for siden:

Les:

www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1682267.ece

Og en ting til. Da Valla selv valgte å gå etter Fougner-rapporten,- hvorfor gjorde hun det hvis hun mente hun var uskyldig? Dersom hun hadde blitt suspendert kunne hun ha prøvet rapporten i retten, men dette sa hun fra seg rettighetene til i det hun selv valgte å gå.


#86

safran sa for siden:

Jeg vet om flere også, som ikke har gått offentlig med det.


#87

Michelle sa for siden:

Mye mulig at saken mellom Yssen og Valla har to sider, men det at flere har erfart det samme som Yssen tyder jo på at Valla har et problem med måten hun har behandlet sine medarbeidere på.


#88

Polyanna sa for siden:

Og jeg er temmelig sikker på at det finnes utallige gråtende medarbeidere i kjølvannet til Yngve Hågensen, Einar Gerhardsen, Carl I. Hagen, Trygve Hegnar og andre markante og sterke personligheter. For ikke å snakke om folkehelten Kjell Inge Røkke...


#89

Go\jenta sa for siden:

Jeg synes uansett at man ikke skal lukke øynene når ledere tråkker over, men si fra når de har gått for langt! Ikke alle ledere takler å ha personalansvar.

Jeg tror heller at det er et problem at folk ikke tør si ifra, og spesielt når det dreier seg om kjente, profilerte navn.

Som leder i LO burde en i Vallas stilling tilstrebe å være et forbilde for andre ledere med personalansvar.


#90

Ru sa for siden:

Ja! :hyper:
Kan vi ikke heller diskutere korrupte Røkke?


#91

Polyanna sa for siden:

Og da er jeg tilbake til de jeg synes er de egentlige skurkene her, og det er LO-organisasjonen. Jeg kan altså levende forestille meg at Valla har en helt uakseptabel lederstil. Men det er et ganske vesentlig poeng her at de som lukket øynene for det i årevis var de samme som dem som straks vinden snudde også snudda kappa og dundret løs på henne som gale. Og som altså lekket til pressen på en måte som det rett og slett ikke er til å tro at man kan komme unna med!

Fysjom, jeg er glad jeg ikke er representert av en sånn organisasjon!


#92

Skremmern sa for siden:

Ja, er enig i det. Som nevnt tidligere er det vanskelig å vite noe for sikkert, men en del av det Yssen klagde over, ble vel støttet av hennes kolleger, så alt kan jo ikke være i hennes hode.


#93

kie sa for siden:

Nei. Det er ingen diagnose som blir brukt i dag, annet enn på "folkemunne".
Noen av de man før i tiden kalte psykopat vil i dag få diagnoser som antisosial personlighetsforstyrrelse eller dyssosial personlighetsforstyrrelse. En god del fikk merkelappen "psykopat" altfor fort. (Psykopati og hysteri er to "diagnoser" som kunne bli misbrukt en del før i tiden...) Når man plasserer merkelappen på et menneske, så har man også en tendens til å skyve all skyld og alt ansvar på det mennesket. Noe som slett ikke alltid er riktig i konflikter.

At ingen får diagnosen psykopat lenger vil selvsagt ikke bety at de ikke finnes. Men de er langt færre enn mange ser ut til å tro og man bruker mer nøyaktige og mer beskrivende diagnoser og kriterier for å stille dem. Før i tiden kunne det etter sigende holde at man ikke kom overens med legen sin.

www.mental-health-matters.com/articles/article.php?artID=292


#94

Elin sa for siden:

Helt enig med Kaskis!! :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.