Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter med pærer?

#1

Siri sa for siden:

Jeg har plutselig et lass med modne pærer, og aner ikke hvordan jeg skal få brukt alle før de blir for gamle.... Er interessert i det meste bortsett fra hermetisering... :p


#2

Benzo sa for siden:

Åh, sånn smuldrekake med pærer er kjempegodt, skal se om jeg finner oppskriften.


#3

Beathe sa for siden:

Halve pærer legges med "bulken" opp på et fat. Legg en plate After Eight på toppen (kan festes med tannpirker uten smak) og varmes i micro/stekeovn til sjokoladen er smeltet. Mmm.


#4

Virra sa for siden:

Hun som har tv-kjøkkenet på frokost-tv, på NRK, hadde pæreterte på menyen før helgen. Skal prøve å finne oppskriften.


#5

Virra sa for siden:

Pæreterte

Du trenger:

                                                                        1,2 kg gode faste modne pærer                                                                            
                                                                        3 ss smør                                                                            
                                                                        4 ss sukker                                                                            
                                                                        1 vaniljestang, splittet                                                                            
                                                                        1 ss sitronsaft                                                                            
                                                                        1 ts malt anis                                                                            
                                                                        2 ss pærebrennvin/likør                                                                            
                                                                        50 g macadamianøtter, hakket                                                                             

Mørdeig:
200 g mel
100 g kaldt meierismør
1 ss melis
2 eggeplommer
2 ss vann
1 eggehvite til pensling

                                                                          <strong>Slik gjør du:                                                                            </strong>

                                                                        Skjær smøret i terninger og ha det i en food processor sammen med melet. Kjør det raskt sammen til en smuldrete masse. Tilsett eggeplommer, melis og vann. Kjør deigen raskt sammen. Pakk mørdeigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet mens du lager fyllet. 
                                                                        Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset med et kulejern eller en teskje. Del pærene i 1 cm tykke båter og ha dem over i en romslig panne. Tilsett smør, sukker, anis, sitronsaft og vaniljestang. 
                                                                        Varm opp over middels varme og la pærene syde i 15- 20 minutter til de er møre men ikke most. Bland inn pærelikør, sett pannen til side og la blandingen bli avkjølt.Varm ovnen til 180 grader og la det stå et stekebrett inne i ovnen. 
                                                                        Kjevl ut og kle en 25 -27 cm stor terteform (løs bunn) med mørdeigen. Dekk til evt. sprekker og hull med avskjæret. Pensle tertebunnen med eggehvite og fyll den med pærene. Bruk en hulløse el.l. så du ikke får med pæresaften. 
                                                                        Dryss over hakkede nøtter. Sett terten på det varme brettet og stek i 30 minutter til den blir gyllen og fin. Kok i mellomtiden pæresaften inn til sirupskonsistens. Senk ovnstemperaturen til 160 grader, hell pæresirupen over terten og stek videre i 5-10 minutter. 
                                                                        Avkjøl terten i formen og server den lunken med is, krem eller tykk yoghurt.                                                                            
                                                                        <strong>Tips:                                                                            </strong>

                                                                        Høvl over hvit sjokolade før servering. Macadamianøtter kan erstattes med mandler. Ferdigkjøpt mørdeig kan brukes for å spare tid.

#6

Harriet Vane sa for siden:

Min bestemor hermetiserte pærer, og HIMMEL, det var godt som søndagsdessert!

Kok norgesglass, og lag sukkerlake med 4 dl sukker pr. liter vann. Ha gjerne i en kanelstang eller to, anisstjerner kan også være godt.
Frukten som brukes skal være knapt moden.

Bruk pærer med eller uten skall. Stikk ut kjernehus og del frukten i to. Hvis frukten skrelles må den legges i saltvann. 1 ts salt pr. liter vann, for ikke å mørkne.

Bruk hermetikkglass med gummiring, lokk og skruring. Vask glassene i sodavann, skyll dem og tørk dem.

Rør sammen vann og sukker, varm det til sukkeret er oppløst. La frukten trekke i sukkerlaken ved ca 80 C til den er mør. Ta frukten opp og legg den på glass.

Kok opp sukkerlaken og hell den over frukten til glasset er helt fullt.

Tørk av kanten, legg på gummiring og skru glasset til.


#7

Siri sa for siden:

Tuuusen takk dere! Da har jeg litt å sysle med i kveld! :D


#8

Harriet Vane sa for siden:

Du kan også lage portvins- eller rødvinspærer, nydelig dessert og veldig godt sammen med reinsdyrstek og annet vilt, som dessert eller som tilbehør til ost som st. agur, rocquefort eller lignende. Fine julegaver også, et pent glass med hermetiserte rødvinspærer.

Rødvinspærer som skal spises med en gang kokes i
3-4 dl rødvin
1/2 dl sukker
1 bit hel kanel
1 strimmel sitronskall
pr. 4 modne pærer
Bland rødvin, sukker, kanel og en strimmel av det gule på sitronskallet i en kjele. Kjelen skal helst ikke være større enn at den akkurat rommer fire pærer når du setter dem med stilkene opp.

Rør til rødvinsblandingen koker opp, og la den småkoke i ca 5 minutter for at den skal få en god kanelsmak.

Skrell pærene. Fjern blomsterfestet, men la stilken være på. Skrap gjerne stilken ren, og klipp av en liten bit øverst på stilken. Skjær et lite kryss i blomsterfestet, så farges pærene raskere.

Sett pærene i kjelen. Spe på med litt mer vin hvis laken ikke dekker fruktkjøttet. La pærene trekke under lokk på svak varme til de er så vidt møre. Avkjøl pærene i laken.

Ta pærene opp og la dem renne godt av. Sett dem i en serverinsgbolle, eller direkte i porsjonsglass. Sil rødvinslaken og la den koke inn på frisk varme til den begynner å bli tyktflytende. Avkjøl laken litt og øs den over pærene.

La pærene bli helt kalde. Server dem med krem eller rømme tilsmakt litt kanel og vaniljesukker.

Hvis du vil gi dem bort lager du sukkerlake og har de ferdigkokte rødvinspærene oppi glassene sammen med kanelstang og stjerneanis. Ha på lokk, knyt en sløyfe og gi bort. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.