Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rester av steik?

#1

Mei sa for siden:

Mener det var en tråd om hva man kan gjøre med restene av en oksesteik. Jeg finner den ikke og lager dermed en ny. Hva lager man dagen etter en steik? Og kanskje dagen etter der igjen?

:i planleggingsmodus:


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns det er nydelig som pålegg. Skjærer det i tynne skiver og har masse pepper og maldonsolt over. Litt potetsalat ved siden av så har du en lettvint middag.


#3

Mei sa for siden:

Rent kjøttpålegg i tykke skiver høres ut som noe den gravide kroppen min kommer til å sette pris på.

Potetsalat var heller ikke dumt :neie:


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg deler det fint opp, og har i brun saus og fryser ned eller bruker som basis for en restegryte med div grønnsaker og koket poteter. Ellers er det deilig på skive med sylteagurk eller kapers, lettremulade og tomat.


#5

Left sa for siden:

Hvis ikke er det godt i lapskaus.


#6

-ea- sa for siden:

Har nettopp spist restene fra igår. Stekte oksesteikskivene i panna, varma sausen og kokte pasta til.


#7

Mei sa for siden:

Ja man kan kanskje fryse det? Vi har sjelden steik når det bare er oss tre, fordi det blir så mye rester. Dersom de kan fryses og brukes i brunsaus etc. senere stiller jo saken seg straks annerledes.

:lykkelig:
(Har fått et enormt behov for rødt kjøtt etter at jeg ble gravid. Klarer nesten ikke tanken på fisk, vegetarretter er utelukket og kylling og svin rynker jeg på nesen av)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er ganske fantastisk hvordan kroppen sier fra. Jeg var vegetarianer i SEKS år før jeg ble gravid i 2003. Men da MÅTTE jeg plutselig ha kjøtt, da jeg var rundt 2 mndr på vei. Jeg drømte om det i både sovende og våken tilstand og var helt krakilsk. Prøvde å stå imot i flere uker, men klarte det ikke til slutt. Har vært kjøttspiser siden. Jeg tror jeg hadde alvorlig mangel på proteiner for jeg levde på karbohydrater. La på meg 35 kg på de 6 årene og fikk dårligere og dårligere helse. Huff.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.