Min sønn kom hjem fra miniferie hos besteforeldrene med to (nesten) selvfiskede ørreter. :love:
Ikke veldig store, men litt mat skal det vel finnes i dem.
Selv er jeg veldig glad i å tilberede dem enklest mulig, steke filetene i panne med salt og pepper pluss en dæsj sitron - men finnes det noe mer kreativt man kan finne på med to små ørreter?
Jeg fileterer dem ikke før jeg steker dem. Sløyer og fjerner hodet på dem selvsagt, og vasker dem, ellers stekes de as is. :jupp: Vendes i mel/salt/pepper, og stekes i masse smør. Smaker fantastisk sammen med ferskt brød. Vi spiste alltid det til frokost på hytta da jeg far liten.
Ørreten skal smake "rent", uten for mye fiksfakserier. Den er aller best når den er så fersk at den krøller seg i panna, og når den blir stekt i syvtiden om morgenen på en primus på stranda. :drømmer seg tilbake til sommerferiene med morfar:
Selvfisket ørret skal ikke ødelegges med dilldall. Man skal kappe av hodet, skrape dem, vende dem i mel, salt og pepper og sprøsteke dem i ei panne med smør. Så skal de spises med skinn og alt. Tilbehør: flatbrød og fjellvann.
Skinnet blir jo så sprøtt og godt, at det er nesten chips! :jupp:
Og er de små nok, slik som ørreten fra min barndom, så trenger de ikke skrapes heller.
Morfaren min bygde røykeovn i hagen på hytta, og røykte små ørreter. De ble helt orange, og smakte himmelsk! Lillesøsteren min kalte dem for gullfisk. Ganske festlig da hun gledesstrålende kunne fortelle venninnens mor at hun hadde spist gullfisk på hytta. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.