Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med to ørreter?

#1

Enhjørning sa for siden:

Min sønn kom hjem fra miniferie hos besteforeldrene med to (nesten) selvfiskede ørreter. :love:

Ikke veldig store, men litt mat skal det vel finnes i dem.
Selv er jeg veldig glad i å tilberede dem enklest mulig, steke filetene i panne med salt og pepper pluss en dæsj sitron - men finnes det noe mer kreativt man kan finne på med to små ørreter?


#2

Mauser sa for siden:

Kjenner du eventuelt noen som trenger litt fiskedasking?

Vend filetene i mel og krydder, sprøstek i masse smør, tilsett rømme og purreløk og la surre. Oh la la!


#3

Maverick sa for siden:

Æsj, Mauser foreslo fiskedasking før jeg rakk å svare. :mumle:


#4

Fibi sa for siden:

Jeg fileterer dem ikke før jeg steker dem. Sløyer og fjerner hodet på dem selvsagt, og vasker dem, ellers stekes de as is. :jupp: Vendes i mel/salt/pepper, og stekes i masse smør. Smaker fantastisk sammen med ferskt brød. Vi spiste alltid det til frokost på hytta da jeg far liten.


#5

Fru Snurp sa for siden:

Tar opp denne tråden igjen (før min tid men...) og krever en slik smiley.

Sorry Enhjørning, men skal prøve å komme med litt mer konstruktivt forslag også.

Det første jeg også tenkte på var å daske disse ørretene sammen (en i hver hånd) - fiskeklappe?


#6

Enhjørning sa for siden:

:lol:

Jeg kjenner opptil flere som kunne trengt en solid fiskedask, så det er absolutt under vurdering. :knegg:

Ellers ser jeg at det er flere som meg, som liker ørretene best med minst mulig dilldall.


#7

Fibi sa for siden:

Ørreten skal smake "rent", uten for mye fiksfakserier. Den er aller best når den er så fersk at den krøller seg i panna, og når den blir stekt i syvtiden om morgenen på en primus på stranda. :drømmer seg tilbake til sommerferiene med morfar:


#8

gajamor sa for siden:

Selvfisket ørret skal ikke ødelegges med dilldall. Man skal kappe av hodet, skrape dem, vende dem i mel, salt og pepper og sprøsteke dem i ei panne med smør. Så skal de spises med skinn og alt. Tilbehør: flatbrød og fjellvann.


#9

Maverick sa for siden:

For et flinkt hingsteføll, forresten! :heia:


#10

Enhjørning sa for siden:

Jepp, stolt som en hane var han! :hjerter:


#11

~TM~ sa for siden:

:ja:


#12

Fibi sa for siden:

Skinnet blir jo så sprøtt og godt, at det er nesten chips! :jupp:

Og er de små nok, slik som ørreten fra min barndom, så trenger de ikke skrapes heller.

Morfaren min bygde røykeovn i hagen på hytta, og røykte små ørreter. De ble helt orange, og smakte himmelsk! Lillesøsteren min kalte dem for gullfisk. Ganske festlig da hun gledesstrålende kunne fortelle venninnens mor at hun hadde spist gullfisk på hytta. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.