Vi ser på turer til varmere strøk. Vil reise i sommerferien .
Ser på tur til Mallorca men har funnet ut at vi får to uker i Tyrkia til samme pris som en uke på Mallorca:confused:.
Men så er det endel jeg har snakket med som sier det er litt usikkert og urolig der nede, er det det ?
Jeg er så i tvil, vært i Tyrkia en gang og likte meg veldig godt.
Jeg hadde ikke reist midt på sommeren. Synnes det blir for varmt da.
Var en gang på våren og var vedig varmt da, og på høsten så kan ikke tenke meg hvor varmt det er på sommeren hehe
Vi var i Marmaris i sommer, de to siste ukene i juli. Dette var under valget der nede, og vi merket ikke noe til om det evt var usikkert og urolig der nede.
Jeg må legge til at på gradestokken var det meget varmt når vi var der, men det merket vi faktisk lite til. Vi badet hele dagen, enten i sjøen eller i basseng, og smurte oss veldig godt.
Hvis det er kun bad-og solferie er sikkert Tyrkia like greit som Mallorca. Har sett en del billige all inclusive-hoteller der, med flotte badeanlegg rett på stranden. Men bussreisene til reisemålene er jo gjerne mye lengre, gjerne ikke under 2 timer. Men jeg har vært der i juli, og det er ekstremt varmt, varmere enn Hellas og Spania på samme tid. Ihvertfall når jeg var der.
Jeg kommer aldri til å dra til Tyrkia..... Synes ikke det virker trygt... Dessuten er det grusomt varmt der..
Har en venninne som har vært der to år på rad med barn og de er veldig fornøyde. Men jeg drar rett og slett ikke til steder hvor man som turist kan bli utsatt for terror. Selv om man sikkert kan bli utsatt for det nesten over alt nå. Men jeg drar heller ikke til Egypt, samme hvor lyst jeg har.
Vi har store planer om å reise til Side i Tyrkiai sommer
Har vært der to ganger tidligere og liker oss veldig godt
Syntes det er helt grei god og varm sommertemperatur
Jeg ville ikke reist til Tyrkia, men det er av politiske årsaker, ikke fordi jeg vurderer det som utrygt. Jeg vil heller ikke reise til Israel av samme grunn.
Jeg anser Tyrkia som trygt, det har da ikke vært mange terroristanslag mot turiststeder der? Det er mange steder i verden som ikke er trygge pga andre ting som fattigdom og sykdommer, jeg ser ikke helt risikovurderingen, skal man kun reise til Sverige og Hellas i løpet av livet? Eller ikke fly i det hele tatt pga fare for terror?
På grunn av deres massive undertrykking av kurderne. Når man legger til folkemordet på armenerne, som de konsekvent nekter å omtale som et folkemord og nedvurderer omfanget av, så er ikke det en stat jeg ønsker skal få mine turistkroner.
Jeg reiser gjerne til Tyrkia. Har vært der med baby og som høygravid. Var der i sept. og da var den helt fantastiske temperaturer både i vann og på land. Var der også 1 uken på juni og der var helt supert det også.
Jeg syns for øvrig de kunne skjerpe seg litt raskt, samme med Israel, for det er virkelig haugevis av historiske og kulturelle steder jeg har lyst til å besøke der.
Noen som vet hvilken temperatur det er på Mallorca i mai ?
Det heller vel mest mot å reise til Mallorca etter å ha sett litt på div. reiser.
Tenkte å reise uken med 1 mai,men er litt opptatt om det er varmt der da og om det er gode badetemperaturer.
I mai er det som norsk sommer der i følge det jeg har lest. Dagtemperaturer på rundt 20 grader og de har ikke mye nedbør den måneden. Men det er nok relativt kaldt i vannet.
Ja, jeg har vært der i både mai og juni, og hvis du tenker ordentlig bade-og solferie hadde jeg tatt juni. Vi var der i slutten av mai for 3-4 år siden, og mulig vi var litt uheldige, det varierer jo fra år til år, men det blåste ganske mye og det var litt for kaldt i vannet ennå. Men det er jo noen hotell med oppvarmede innendørsbasseng da.
Jeg har også sagt at jeg aldri ville reist til Tyrkia. Samtidig har jeg sendt min datter dit to ganger. Noe dobbeltmoralsk. Uansett så kjenner jeg at jeg gir litt etter. Jeg er fremdeles for boikotting på grunnlag av det som er nevnt lenger over her. Samtidig så tenker jeg at mange av folkene tjener alt de trenger til hele året i løpet av sommermånedene. Mamma har vært i Kemer noen år nå. Gutta boys jobber seg ihjel på hotellene fra 06 til 12-01. Hjem og sove og på an igjen. Flere av de gjør det slik at de skal ha råd til å ta seg en utdanning, eller for at søsken skal få seg en utdanning. Når jeg hører om de personlige historiene blir ikke trangen til boikott like sterk. Nei, jeg syns Tyrkiasituasjonen er vanskelig. Men jeg hadde ikke vært redd for å reise dit.
Da vil jeg tro det er ganske mange steder her i verden du ikke reiser til?;) Jeg synes det er flott at mennesker tar slike standpunkt i forhold til hvor man vil/ikke vil reise:ja:
Grunnen til at du ikke vil reise til Tyrkia, synes jeg er helt akseptabel, for vi har alle våre grunner. Jeg ville helt fint kunne reise til Tyrkia, men jeg vil f.eks. ikke til Thailand... fordi jeg synes det blir gjort altfor lite i forhold til det å stoppe prostitusjon/barneprostitusjon der.
Signere! Godt at vi er fleire!
Styrer unna Tyrkia av samme grunn som Glitterchic med fleire.
Så synes eg det er altfor varmt der(ja har vore der en gang for 10 år sidan,og aldri meir). Var der i juli, og 40 varmegrader blir for drøyt for meg. Nettene var grusomme!
Det hjelper veldig om man velger hotell med aircondition på rommet/leiligheten. God natts søvn er helt vesentlig når man skal oppholde seg i temperaturer over 25 grader.
En kollega av meg dro til Tyrkia med utgått pass (1 mnd.). Hun ble satt i arresten og fikk fly hjem til Nord-Sverige. Derfra måtte hun haike hjem. Nei, ikke Tyrkia for meg heller.
Min søster var et år i Egypt, de hadde 50 C, og kunne knapt nok være ute. Det frister heller ikke.
Ja, det kan jeg skrive under på. Vi hadde ikke det, og lå i laken som ble dynket i iskaldt vann fra dusjen to ganger i løpet av natten. Hotellet var fullstendig utleid på vifter. Puh.
Helt klart! Vi reiste uspes.og fekk ikkje ac på rommet. Dusja for å kjøle oss ned,men vatnet i dusjen var jo like varmt. La oss på verandaen i bikini på en handuk..hehe..men holdt jo på å renne vekk likevel. Var helt grusomt:grøsse:
I tillegg så låg hotellet midt i en klynge av hus med innfødte,som hata oss verre enn pesten. Så uansett kor vi skulle vart vi bombandert med skjelsord og div matrestar. helt grusomt:nemlig:
Ja, det er endel steder i verden jeg ikke ønsker å reise til av politiske grunner, men Tyrkia, Israel og Burma er på toppen av den lista. Jeg er i tenkeboksen når det kommer til Kina.
Jeg reiser sikkert til land andre finner problematiske av andre grunner, men jeg har plukket ut de landene som jeg f. eks. syns har en så omfattende apartheidpolitikk at det gjennomsyrer alt.
Det er ikke lett å være politisk korrekt på reisefot.
Jeg må glatt innrømme at jeg ikke boikotter noen land, og jeg har på den måte fått lært en del om en del lands råtne regimer og politikk. Hadde jeg boikottet Israel hadde jeg ikke fått besøke palestinere på Vestbredden. Hadde jeg boikottet Kina hadde jeg ikke fått møtt de fantastiske menneskene jeg møtte der.
Ikke så lett det med boikott synes jeg. Egypt kunne jeg gjerne boikottet fordi det skjer grove brudd på menneskerettighetene der. Det jeg har hørt fra en del som kjemper for menneskerettigheter er at det nettopp er pga turistindustrien og den makten den har at man kan få gjennomslag for ting i Egypt, selv om det er noe som sikkert kan diskuteres.
Mannen vil ikke dit pga av uro, sier han. Heller ikke Egypt. Jeg har vært i Marmaris, men syntes mannfolkene var veldig innpåslitne mot oss skandinaver. Jeg begynte å snakke fransk der nede tilslutt (jeg er mørkhåret). :himle:
Jeg ville ikke reist til Tyrkia, men det er for at jeg blir gaaal av maset deres når man skal gå i gatene og se litt på ting og tang. Takke meg til grekere!
Jeg ville ikke reist dit på sommeren pga.temperaturen.
Var der for noen år siden i juli mnd.var der i 14 dager og dagtemperaturen var aldri under 44 grader:eek: Jeg er glad i varme men dette ble i meste laget.Var glad vi ikke hadde med barn dit.Temperaturen var stort sett 47-48 grader.
Det var en haug med ungdommer fra hele Europa som reiste med tog til Tyrkia for å være med. Dvs, vi skulle reist med tog, men Tyskland nektet toget å reise igjennom landet, pga sitt "gode forhold" til Tyrkia... Så vi dro med buss istedet.
Vi har bestilt 2 ukers tur neste sommer til pegasos world i Tyrkia. I Side. Jeg kjenner flere som har vært på det hotellet, og alle er utrolig fornøyde! Her kan du lese om det: www.nazar.no
Bare lurer litt her... boikotter du Tyskland også?? Siden Hitler utryddet omtrent en hel nasjon?? Det med armenerne skjedde under Det Osmanske riket(Tyrkia het ikke tyrkia en gang den tiden) fra 1915 til 1917, noe som førte til at et omstridt antall armenere omkom... hvis man skal begynne å gå i alle lands historier, sååå langt tilbake i tid, er det ikke mange land man kan besøke gitt. Vikingene her i nord var ikke akkurat så snille de heller..kanskje det er mange land som boikotter Norden av samme grunn? For meg blir det for dumt!
Jeg har vært masse i tyrkia og kjenner mange kurdere. De er født og oppvokst i tyrkia og ser seg selv som tyrkere. Akkurat som samene her i nord er norske. Det som ødlegger for kurderne og deres rykte er terrororganisasjoner som PKK.
Tenker pipen hadde vært anderledes her i Norge også, om Samene plutselig sa at de ville eie hele nord og være uavhengig av Norge. Og de hadde laget en terrororganisasjon som bombet og drepte masse uskyldige mennesker. Hva skulle Norge gjort da?
Det er alltid to sider av en sak og ikke alltid slik man tror!
Jeg har vært masse i tyrkia, senest nå for noen uker siden. Jeg merket ingenting av noe bråk eller terror der nede i disse to ukene. Var der nede i sommer også, gikk like greit da!;)
Beste tiden der nede er i mai og september, særlig hvis man skal så langt ned som Alanya og Antalya. Der er det veldig varmt i juli og august og ikke å anbefale hvis man ikke liker varme. Hvis man ikke liker store byer og mye varme, anbefaler jeg en liten koselig by som heter Cesme. Den ligger rett over Chios (vi ser lyset fra bilene om kvelden, så nære Chios er det!) Vi var en gjeng med store og små på 22 stk. som dro til Cesme med reiseselskapet Via Ferieverden i sommer og det var helt topp. Har mange venner som har vært i Kemer og de har likt seg veldig godt der, så det er mitt neste stoppested der nede.
Tyrkia har masse flotte ruiner og severdigheter å by på, og jeg er glad jeg har fått oppleve noe av det!:)
Nynne: Det er vel ikke HVA som har skjedd som er grunnlag for å boikotte, ellers måtte man som du sagt boikotte de fleste steder. Det er hvordan landet forholder seg til det som har skjedd. Anerkjenner de hva som har skjedd, hvordan har de forholdt seg til det i etterkant, osv. Hadde Tykland nektet Holocaust så hadde nok det vært grunn til boikott.
Tyrkia regner det som omstridt ja, de fleste andre land gjør ikke det. Hadde du lest artiklene jeg linket til hadde du også fått med deg dette:
Tyskland har heldigvis vett nok til å ikke benekte at Holocaust skjedde, slik Tyrkia gjør om folkemordet på armenerne.
For det første anerkjenner Norge (endelig) samenes eksistens. Det gjør ikke tyrkia, i grove trekk. Kurdernes historie er utelatt fra historiebøker og museer og regnes som ikke-eksisterende eller uviktig i Tyrkia. I Norge har samene bl.a. eget sameting, de får lov til å snakke sitt eget språk, de har kultursentre, teatre, museer, TV-sendinger osv. Hadde vi behandlet samene på samme måte som Tyrkia behandler kurderne hadde jeg skjønt at det hadde kommet motreaksjoner, uten at jeg forsvarer terrorhandlinger av den grunn.
I tillegg ble kurderne lovet en egen stat etter første verdenskrig, men dette løftet ble trukket tilbake.
Vet ikke hvor godt opplyst du er bortsett fra hva som skrives i media men jeg har sett kurdisk tv-kanal i tyrkia lenge før samene her i landet fikk eget barne-tv! En av tyrkias mest populære sangere er en kurder som heter Ibrahim Tatleses. Jeg kjenner mange kurdere som lever i tyrkia, de har sitt eget språk som ingen nekter de hverken å prate eller skrive. Dette ble opphevet for mange år siden i tyrkia. Tror kanskje de er strengere i Iran og Irak men det har jeg ingen anelse om. I sommer bodde jeg rett ved siden av en kurder som akkurat ble oppnevnt som stortingsrepresentant der nede og det er mange fler i stortinget der nede som også er kurdere. De er født og oppvokst som tyrkere og stolt av det, men så har de PKK som endelig etter så mange år med terrorisering av både sine egene, tyrkere og turister som ødlegger både rykte og alt for de som vil ha et normalt liv der nede.
Det er synd at de fleste av kurdere som kommer til Norge og norden stort sett er kriminelle og driver stort med terrorvirksomhet og missbruker godtroende nordmenn som dere til å være med på å støtte terrorvirksomhet i land som tyrkia, iran og irak. Hvordan tror du det er å leve under konstant frykt av om hvor det smeller neste gang?
De fleste kelnere, butikkansatte og ellers innen servicenæringen i tyrkia, er kurdere. Skulle alle tenkt som dere og ikke reist dit så hadde dere straffet de mer enn noen andre. De lever av turistnæringen der nede.
By the way, dere vet vel at alle som vil kan skrive å legge inn akkurat hva de vil inne på Wikipedia? Alt som står der inne er ikke korrekt.
Hvis du hadde lest det du referer til her så kan du også lese at det står : Tyrkia benekter ikke hendelsene som førte til at så mange osmanarmenere døde, men har konsekvent nektet å anerkjenne at det var et folkemord, og mener at antallet døde er overdrevet. Tyrkia anslår at 400 000 omkom, mens Armenia hevder at tallet var 1,5 millioner. Selfølgelig hadde det vært mer politisk korrekt og smart å bare vedkjenne seg det som de 24 av alle land i verden mener tyrkisk-osmanerene i 1917 gjorde mot armenerne, så hadde liksom alle problemer vært løst.
Tyrkia har aldri sagt at de skal gi fra seg noe av landet sitt til kurderne. Etter første verdenskrig ble kurderne lovet et eget land av vestmaktene! Greit for andre å gi bort andres land :rolleyes:
I morgen (lørdag) kommer det til å gå et demonstrasjonstog fra youngstorget i Oslo. Det er bl.a. tyrkere OG kurdere som skal demonstrere MOT terror og PKK.
Vi har vært i Tyrkia to ganger, og jeg reiser mer enn gjerne tilbake. Likte landet, folket, og ikke minst maten.
Ungene ønsket Tyrka til sommeren igjen, men vi har andre planer, og slik situasjonen er der nå, så ville jeg nok uansett sett an situasjonen utover vinteren og våren, før vi evt bestillte.
Sist vi var der, i 2005, så var det to bombeangrep på turiststeder, mens vi var der. Heldigvis ikke der vi var.
Klart slikt får en til å tenke, men det skremte meg ikke fra å evt reise tilbake.
Retten til å snakke sitt eget språk seg i mellom fikk de på nittitallet (ikke spesielt mange år siden, spør du meg), men blir det undervist i skolene for eksempel? Finnes det statlige institusjoner som tar vare på deres språk, historie og kulturarv? Siden du er så mye i Tyrkia, kan du fortelle meg hvor mye av kurdernes historie som er bevart i offentligheten? Svært mange kurdere f. eks. har et vanskelig forhold til museer, fordi de vet hvordan de kan brukes til å fullstendig fjerne deres historie.
:sjokk: Det er noe av det mest rasistiske jeg har lest på lenge.
Holocaust kommer fra gresk og betyr brennoffer. På 1800-tallet begynte man å bruke ordet om massakre, dvs. drap på en hel haug mennesker (hentet fra HL-senteret). Tyrkia (i motsetning til omtrent alle andre land i verden) benekter at spesielt mange mennesker døde, de benekter at det var systematisk drap, kun "naturlig" resultat av krigshandlinger - som sult og sykdom. Ergo: de benekter at det var et folkemord.
Og nei, en innrømmelse ville ikke løst alle problemer, men du kan jo tenke deg selv, hvis noen drepte hele familien din så ville du mest sannsynlig ha en innrømmelse fra vedkommende. Kanskje til og med en unnskyldning.
I Algerie har jeg aldri blitt arrestert i alle fall, for å spørre om berbere.
Dessuten er ikke berberne så undertrykket i Algerie, som kurdere er i Tyrkia. Det kan ikke sammenlignes engang. Om man derimot ser på Vest-Sahara og Polisario, kan man begynne å trekke paraleller...
Jeg mener vi sitter i et glasshus! Man bør kanskje feie for egen dør før man dømmer alle andre!
Kopiert fra Wikipedia: Frykten for vikingene
I Vest-Europa utløste angriperne fra nord uhygge og redsel. Ifølge muntlige overleveringer lød bønnen A furore Normannorum libera nos, Domine, «Frels oss, o Gud, fra nordmennenes vrede» fra kirker og klostre. Under nasjonalromantikken ble barbariske sider ved vikingenes fremferd feid under teppet av diktere og historikere. Den mest anerkjente norske historikeren på midten av 1800-tallet uttalte for eksempel: «at vikingtogene i det hele taget utførtes med en for hine tider sjelden og med hensyn til togenes øiemed merkelig ærlighet og humanitet»[2] (!) Lignende krigføring finner vi også hos andre europeere på den tid, sier de. Fra et skandinavisk synspunkt var det i vikingeromantikkens tid på 1800-tallet og inn på 1900-tallet gjerne fristende å beundre det en i datiden anså som vikingenes enorme fysiske og psykiske styrke, deres ukuelige pågangsmot, deres vilje til seier, deres tekniske begavelse, deres evne til å organisere overalt hvor de slo seg ned. Men medaljen hadde en bakside, Det fløt strømmer av blod der de fór frem. Blodrusen kunne gripe dem når de hoppet i land fra skipene med dragehodene i stavnen. Vi har et mangfold av beretninger som forteller om deres blodige fremferd og suverene menneskeforakt - straks det dreide seg om personer utenfor deres egen ætt.
Når islandske ættesagaer og Snorre i sin Heimskringla forteller om strandhogg i fremmede land, sier de lite om den hedenske råskap som fant sted der de fór med ild og sverd over fredelige bygder. Det er heltens mot og kraft i kamp mot andre vikinger som skildres i svulstige ordelag. Vil man vite om vikingenes råskap, må man ty til utenlandske litterære kilder. Noe det kristne Europa særlig tok anstøt av, var overfallet på kirker og klostre. Da klostrene Lindisfarne, Jarrow og Wearmouth på Englands østkyst ble plyndret av norske angripere, lød et ramaskrik over hele Europa. Den engelske lærde Alkuin skrev da et brev til den engelske konge Ethelred av Wessex om overfallet. «Nå har vi og våre forfedre bodd i dette hellige land i nærmere tre hundre år, og aldri før har slik redsel vist seg i Britannia som den som nå er kommet over oss fra hedenske folk, og aldri hadde noen tenkt at et slikt overfall kunne komme over havet. Tenk St. Cuthberts kirke tilsølt med Guds presters blod, plyndret for sine prydelser. Et sted mer hellig enn noe annet i Britannia er blitt bytte for hedninger». På 1000-tallet gir en forfatter følgende beretning om vikingers overfall i England: «I samme året kom hedninger fra nordlige land med hærmakt over havet som stikkende vepser, og spredte seg til alle kanter som ville ulver, røvet og slo ned, ikke bare trekkdyr, sauer og okser, men endog prester og diakoner og flokker av munker og nonner. Og de kom til kirken i Lindisfarne og la alt øde med sine grusomme plyndringer, trampet på de hellige stedene med sine urene føtter, grov opp altere, og røvet alle skatter i den hellige kirke. Noen av brødrene drepte de, andre tok de med seg i lenker, og mange jaget de bort med spott og hån, og noen druknet de i sjøen.»
Dere beskriver kurdernes rettigheter i tyrkia som de var for over 10 år siden, det har forandret seg der! Til og med den forrige utenriksministeren i tyrkia er av kurdisk opprinnelse.
Hadde dere pratet med kurdiske folk som bor der nede hadde dere kanskje fått et annet syn på deres rettigheter der nede en det de som flyttet der for over 20 år siden har!
De har egene radiostasjoner, tv-stasjoner og museer og lever som alle andre i tyrkia. De er nok mer undertrykt i Iran og Irak, og det er vel grunnen til at så mange kurdere har flyttet derfra til tyrkia! De hadde vel ikke flyttet dit hvis det hadde vært så ille der.
Gidder faktisk ikke diskutere mer med dere før dere har vært og sett selv. Blir litt feil å diskutere med folk som ikke har opplevd eller vært i landet selv, etter utviklingene de siste årene.
Jeg har vært der. Og har hørt utallige historier fra kurdere. Jeg har lest til øyet ble stort og vått, de siste 10 årene. Ser ikke at så mye har bedret seg, sorry.
Nei, til Tyrkia ville jeg ikke reist, men må innrømme at jeg har vært der, dog ikke frivillig, men med jobben.
Mannen var der foresten med jobben for en tid tilbake, da de karrikaturbildene var sånn i vinden. Dette førte til at de ikke kunne si at de var fra Norge, men måtte late som de var svenske av frykt for terror og slagsmål, de hadde også restriksjoner på hvor/hvordan de kunne bevege seg i området.
Tror ikke jeg gidder å diskutere med noen som mener at de fleste kurdere i Norge er kriminelle og terrorister jeg heller. Det sier virkelig sitt om deg.
Det er fint å ha prinsipper og følge disse men mtp på reisevirksomhet ville dette vært komplett umulig for meg. Det ville jo i aller høyeste grad utelukke å reise til f.eks USA (tenker ikke nødvendigvis på invasjon av Irak men all faenskapen de har bedrevet i latin og sør amerika) eller Afrikanske land med dikatoriske ledere. Russland ville også vært komplett umulig.
Det er vanskelig med prinsipper, spesielt dem som involverer menneskelige skjebner, uansett hvordan man vender på det. Ikke er jeg konsekvent heller. Jeg har valgt noen saker jeg syns er viktige å markere avstand fra eller støtte, og jeg gjør det på forskjellig vis. Noen saker vet jeg mer om enn andre saker, og det er lettere å ta et standpunkt.
Jeg har gode venner i USA fordi jeg har bodd der som sekstenåring. Jeg har kvidd meg for å reise dit, spesielt under Bushadministrasjonen, men jeg må innrømme at egoistiske hensyn har tatt overhånd, jeg ønsker å se min venninne. Hadde jeg hatt gode venner eller familie i Tyrkia, kanskje jeg hadde reist dit også og heller valgt å støtte kurderne og armenerne på annet vis. Men siden jeg ikke har bånd som knytter meg dit velger jeg at andre land heller skal få mine turistkroner.
Nettopp - slik tenker jeg også. Hadde jeg hatt noen nære i Tyrkia, hadde jeg selvsagt reist, men jeg legger ikke feriepengene mine igjen i et slikt regime helt uten videre.
Da er jeg blitt opplyst om en masse ting og tang her, men ikke om det jeg lurte på;).
Vi får sjekke ut litt rundt om på reisebyråene og se hvor vi ender opp:).
Takk for tips dere som har kommet med det;).