Her er en idé til påskefrokosten, nemlig fargede djevelegg.
Jeg lagde et enkelt prøveegg, men det var ikke helt optimalt, siden det var et bløtkokt resteegg fra søndagsfrokosten. Da blir ikke plomme-majones-blandingen stiv nok. Men fargingen gikk raskt og greit og smaken var upåklagelig.
Du trenger:
4 hardkokte egg
Wilton kakefarge i ulike farger.
7 % eddik
1 ss dijonsennep
1 ss mykt smør eller majones
1/2 ts Kajennepepper eller 1 ts tabasco
1 ts sitronsaft
2 ss hakket rødløk
Maldonsalt
Litt hakket vårløk, paprika, persille, gressløk eller karse til pynt. Du kan også pynte med litt rogn, nien striper røkelaks, litt sprøtt bacon eller lignende.
Skrell egg, bland ut passe mengde matfarge i iskald vann, ha i 1 ts eddik.
Del eggene i to. Legg hvitene i fargeblandingen. Plommene moses med ganske mye majones, kajennepepper/tabasco, litt sennep og salt. Smak om det er godt.
Ta opp eggehvitehalvdelene. Legg på tørkepapir, så de renner av. Legg på fat.
Hvis du vil ha det ekstra hot, tar du noen dråper tabasco i bunnen av eggehvitehalvdelen før du tar i fyllet.
Djevelegg er ekte sørstatsmat, og jeg elsker det! Det er lurt å ta litt mer tabasco enn man tror man trenger, for det skal endel til for å få dem hotte.