Påskehøna sa for siden:
Min barndoms påskeferie var den ultimate påskeferien, og den jeg ønsker meg tilbake til. Vi var alltid på hytta; hytta til mormor uten vann og strøm, med masse snø og parafinlamper og ullpledd. Dagene brukte vi ute i snøen, og kos i solveggen var en appelsin med sukkerbit i.
Når du er på hytta uten strøm må du ha med alt av mat hjemmefra, og det må være mat som kan lagres. En nydelig påskegul klassiker som holder seg godt er Toscakake. Jeg liker denne oppskriften fra Tine:
Bunn:
100 g TINE Ekte Meierismør
3 egg
2 dl sukker
2½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
100 g mandler
75 g TINE Ekte Meierismør
¾ dl sukker
1 ss hvetemel
1 ss TineMelk Hel Tips
Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.
Slik gjør du
Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
Smelt smøret til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og tilslutt melet. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
Skåld og hakk mandlene og bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 -20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.
En annen påskeklassiker hjemme hos oss er å spille kort. Store og små, vi tilpasser reglene og velger kortspill som alle har glede av. Mini (6) elsker å bløffe bestefar i poker. :knegg:
Noe så analogt som kortspill er passe aktivitet for alle aldre. Jeg utfordrer FP-turistene til å finne fram kortstokken i påska, hva med en runde Mattis, Amerikaner eller gode gamle Vri Åtter?