Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Påske2013] 23. mars. Palmen

#1

Påskehøna sa for siden:

Min barndoms påskeferie var den ultimate påskeferien, og den jeg ønsker meg tilbake til. Vi var alltid på hytta; hytta til mormor uten vann og strøm, med masse snø og parafinlamper og ullpledd. Dagene brukte vi ute i snøen, og kos i solveggen var en appelsin med sukkerbit i.

Når du er på hytta uten strøm må du ha med alt av mat hjemmefra, og det må være mat som kan lagres. En nydelig påskegul klassiker som holder seg godt er Toscakake. Jeg liker denne oppskriften fra Tine:

Bunn:
100 g TINE Ekte Meierismør
3 egg
2 dl sukker
2½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Glasur:
100 g mandler
75 g TINE Ekte Meierismør
¾ dl sukker
1 ss hvetemel
1 ss TineMelk Hel Tips
Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Slik gjør du
Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

Smelt smøret til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og tilslutt melet. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter. 

Skåld og hakk mandlene og bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.

Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 -20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.

La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

En annen påskeklassiker hjemme hos oss er å spille kort. Store og små, vi tilpasser reglene og velger kortspill som alle har glede av. Mini (6) elsker å bløffe bestefar i poker. :knegg:

Noe så analogt som kortspill er passe aktivitet for alle aldre. Jeg utfordrer FP-turistene til å finne fram kortstokken i påska, hva med en runde Mattis, Amerikaner eller gode gamle Vri Åtter?


#2

Miss Norway sa for siden:

Åh! Toscakake! Nå ble jeg litt begeistret, kjenner jeg, det har jeg ikke spist siden jeg var barn. Men ungene liker ikke nøtter. (På den annen side, mer til meg!)

Hos oss er det Casino det går mest i, for det spiller de i min far sin kjegleklubb (bergensk for gutteklubb) og han trengte øve seg og dermed ble vi barna gode i det.


#3

Teofelia sa for siden:

Nå ble jeg helt nostalgisk her. Toscakake laget jeg masse som barn. Jeg tror det var en av de første "ordentlige" kakene jeg lærte å lage.


#4

Pøblis sa for siden:

Åh. :hjerter: Tosca-kake har jeg ikke spist siden jeg var barn.

Denne påsken skal jeg ikke ha kake. :nemlig:

:hylgrine:


#5

Filifjonka sa for siden:

Så koselig! Og det er jo en veldig god og litt glemt kake.
Jeg har dessverre liten nøttekvote siden sønnen min er allergisk. Hvis jeg skal bake en kake med nøtter, må jeg også bake en uten. Så det blir mest til større anledninger. :sukk:

Mattis spilte jeg masse på videregående, men har glemt reglene, så takk for link. Det skal prøves i påsken.


#6

Maverick sa for siden:

Kake! :hyper:

Vi, dvs Mannen og jeg, spiller Casino. Og ingen av oss har konkurranseinstinkt i det hele tatt. Neeeida. :hehehe:


#7

vixen sa for siden:

Åh, det var min favoritt som liten!! Og jeg elsker fremdeles å spille kort. Kan spille amerikaner og spardame i timesvis.


#8

Toffskij sa for siden:

Vi har store planer om å bake ting og spille spill denne påsken. Det skal bli fint. Det er tusen år siden jeg smakte toscakake, så kanskje det er på tide?


#9

Kanina sa for siden:

Ha! Det er akkurat det som er min plan for påsken også, Toffskij! :D Det så veldig fristende ut dette også, så jeg setter den på lista mi, sammen med sitronkake og kringle med makronfyll. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.