Påskehøna sa for siden:
I dag oppfordres alle til å finne fram forkle & kreativitet og slå til med en påskeosteiskake!
Basisen for denne oppskriften, er den desserten som i størst grad har begeistret gjestene mine gjennom en årrekke og nå har jeg for anledningen forvandlet den til en fargerik påskevariant av seg selv. Osteiskaken er i ordinær utgave hvit og serveres med bjørnebær (eller andre bær). Påskevarianten lages på denne måten:
Dette er ingrediensene:
Digestivekjeks
3 egg
3 dl sukker
3 dl kremfløte
1 pk. Philadelphia naturell
Figurmarsipan
Wilton-/konditorfarger
For å blande ingrediensene, trenger du tre bakeboller:
I den ene bollen vispes eggeplommer og Philadelphiaost, i den andre vispes eggehviter og sukker og i den tredje vispes kremfløten. Så blandes alt forsiktig sammen, og blandingen farges gul.
Kjeks knuses og legges i bunnen av en rund paiform. Osteismassen helles over, formen dekkes til og kaken må stå (rett!) i fryseren natten over.
Så er det pynten. Farg deler av marsipanen med ulike farger, og form egg av hvit marsipan:
Så pyntes eggene med den fargede marsipanen.
Like før servering, pyntes kaken med marsipaneggene, og voila - velsmakende påskeosteiskake til heldige gjester!