I dag skal vi lage påskekonfekt. En mektig, "vann-i-munnen"- og "mannen-min-spiste-opp-halvparten-mens-jeg-var-på-butikken"-god konfekt. Nam!
Dette trenger du:
600 g sjokolade. Jeg synes det blir best med mørk sjokolade, men du kan også bruke melkesjokolade, eller en blanding. I denne omgangen brukte jeg 1/3 dronningsjokolade og 2/3 70 %
2 dl marshmallows, eller for anledningen: gult påskeskum.
2 dl pistasjnøtter, usaltet
2 dl peanøtter, salte
2 dl Dumle
2 dl hakket, hvit sjokolade
Smelt sjokoladen over vannbad. Del Dumlene i småbiter (helst uten å spise opp halvparten underveis). Del marshmallowsen i små biter. (Lykke til med det. #klissklass)
Dekk en liten langpanne med bakepapir. Hell alle de tørre ingrediensene i pannen. Hold av litt nøtter til å strø på toppen. Hell sjokoladen over og bland godt. Hell over de siste nøttene. Avkjøl i kjøleskapet over natten.
Del i biter og legg i et dertil egnet påskeegg.
Og da er det bare å pakke inn og sende i posten. (Gratulerer med vel overstått bursdag, Skilpadda. Og god påske. ))
Dette ser ut som noe jeg kunne klare. Takk for tips.
Ungene mine liker ikke nøtter, så dette vil jeg og mannen kunne ha helt for oss selv. Eller så finner ungene (i hvert fall snuppa) ut at de liker nøtter allikevel.
Det glemte jeg jo å skrive. Det er helt klart bedre å bruke de små, men de fant jeg ikke på butikken.
For oss som liker rødvin. Selvsagt. :nemlig:
Jeg ville si nei, egentlig. Da tror jeg det lett blir mer som delfiakake, og saltet er ganske viktig for smaken.
Jeg tror egentlig ikke blandingen trenger mer enn noen få timer i kjøleskapet, men jeg er ikke sikker, siden jeg bare har laget det på kveldstid. Det burde i teorien gå fint å lage på ettermiddagen og servere på kvelden.
Nam! Det så godt ut. Og ikke dropp nøttene. Det er viktig med litt salt og krønsj. Jeg dropper nok heller marsmallows.
Jeg lagde en variant uten nøtter til jul, siden sønnen min har nøtteallergi. Hairy Biker's Rocky Road eller noe. Jeg lette i ti butikker for å få tak i Rice Krispies, og så ble det ikke så veldig godt rett og slett. De var litt kvalmende og veldig lyse, med Japp og marshmallows og forskjellig. Men ungen likte det og det var jo det viktigste.
Forresten smart å strø de tørre opp i formen og så ha på sjokoladen og blande. Jeg blandet alt det tørre i en bakebolle og makan til gris med sånn oppklipt marshmallows.
Mannen min likte ikke disse forresten!? Hvordan er det mulig, sier jeg bare? Både naboen og de i familien som fikk til jul var helt over seg av begeistring. Også har vi han særingen jeg er gift med da. :knegg: Fordelen er at da blir det mer til meg.
Nå er påskeegget sendt til venninna mi, og resten er i en skål i kjøleskapet. Himmel, så gode disse var. Jeg brukte melkesjokolade i stedet for mørk sjokolade.
Da melder vi oss inn i de glade godislagerne.
Men noen hadde visst spist opp den sjokoladen jeg trodde jeg hadde i skapet, så da jeg fant en Toppris-plate i boden brukte jeg den. Det ble ikke verst det heller, om jeg får si det selv. Men denne gangen tror jeg faktisk det hadde gjort seg med mørk sjokolade, og kanskje litt tranebær.
Det får bli neste gang.
Denne var farlig god! Ungene mine er ikke så glade i mørk sjokolade, så jeg to 50/50 med mørk og lys sjokolade. Ble veldig godt. Skulle jeg laget kun til voksne hadde jeg nok tatt litt mer mørkt enn lyst i.
Minimarshmallows i forskjellige farger gjorde at den så veldig fin ut når vi skar den opp.