Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Påske2013] 22. mars. Teofelia

#1

Påskehøna sa for siden:

Rocky Road. Easter edition

I dag skal vi lage påskekonfekt. En mektig, "vann-i-munnen"- og "mannen-min-spiste-opp-halvparten-mens-jeg-var-på-butikken"-god konfekt. Nam!

Dette trenger du:

600 g sjokolade. Jeg synes det blir best med mørk sjokolade, men du kan også bruke melkesjokolade, eller en blanding. I denne omgangen brukte jeg 1/3 dronningsjokolade og 2/3 70 %
2 dl marshmallows, eller for anledningen: gult påskeskum.
2 dl pistasjnøtter, usaltet
2 dl peanøtter, salte
2 dl Dumle
2 dl hakket, hvit sjokolade

Smelt sjokoladen over vannbad. Del Dumlene i småbiter (helst uten å spise opp halvparten underveis). Del marshmallowsen i små biter. (Lykke til med det. #klissklass)

Dekk en liten langpanne med bakepapir. Hell alle de tørre ingrediensene i pannen. Hold av litt nøtter til å strø på toppen. Hell sjokoladen over og bland godt. Hell over de siste nøttene. Avkjøl i kjøleskapet over natten.

Del i biter og legg i et dertil egnet påskeegg.

Og da er det bare å pakke inn og sende i posten. (Gratulerer med vel overstått bursdag, Skilpadda. Og god påske. ))


#2

kokosbolle sa for siden:

De der lagde jeg før jul og ga bort i gave og de er bare helt mouthwatering!


#3

Frøy sa for siden:

Åh sånne kjenner jeg at jeg trenger å lage.



#5

Harriet Vane sa for siden:

Nammenam! De skal lages i dag!


#6

tiddelibom sa for siden:

åh! Også er det obligatorisk å drikke rødvin mens man lager, ja?!


#7

Mikkeline sa for siden:

De så digg ut! Her må det jo være helt optimalt å bruke de bittelille minimarshmallowsene, så slipper man klisset med å dele dem opp?


#8

Nessie sa for siden:

Får slike (iallefall ganske lik, men hun bruker melkesjokolade) hver jul av ei venninne. :nam:
De er rågode! :D


#9

Skremmern sa for siden:

Går det greit å droppe nøttene?

Dette så godt ut, sånn vil jeg lage og sende til ei venninne!


#10

Ru sa for siden:

Åh! :vilha:


#11

Toffskij sa for siden:

Ungene sier at vi må lage dette. :nemlig:


#12

Adrienne sa for siden:

:knegg: Ja, skyld på ungene.


#13

noen sa for siden:

Jeg har også bursdag nå! :lyve:/:hyper:


#14

star sa for siden:

Åhhh, dette hadde egentlig jo vært knall gave til bursdagsdamene i dag.
Men vi kan overraske en dag senere vi. :D


#15

Mex sa for siden:

Å, dette så snadder ut!


#16

Tjorven sa for siden:

Dette ser ut som noe jeg kunne klare. Takk for tips.

Ungene mine liker ikke nøtter, så dette vil jeg og mannen kunne ha helt for oss selv. Eller så finner ungene (i hvert fall snuppa) ut at de liker nøtter allikevel.


#17

Schnuppa sa for siden:

:sikle: Å nam! Dette rekker jeg fint å lage for så å ha med til fjells i morgen. :vann i munnen:


#18

Matilda sa for siden:

Åh. Jeg har en plan. :glis:


#19

Candy Darling sa for siden:

Åh! Nå vet jeg hva jeg skal gjøre i kveld! Er de mini-marshmellowsene små nok?


#20

Teofelia sa for siden:

Det glemte jeg jo å skrive. Det er helt klart bedre å bruke de små, men de fant jeg ikke på butikken. For oss som liker rødvin. Selvsagt. :nemlig: Jeg ville si nei, egentlig. Da tror jeg det lett blir mer som delfiakake, og saltet er ganske viktig for smaken.

#21

Teofelia sa for siden:

Jepp! :nikker:

#22

Teofelia sa for siden:

Jeg tror egentlig ikke blandingen trenger mer enn noen få timer i kjøleskapet, men jeg er ikke sikker, siden jeg bare har laget det på kveldstid. Det burde i teorien gå fint å lage på ettermiddagen og servere på kvelden.


#23

Filifjonka sa for siden:

Nam! Det så godt ut. Og ikke dropp nøttene. Det er viktig med litt salt og krønsj. Jeg dropper nok heller marsmallows.

Jeg lagde en variant uten nøtter til jul, siden sønnen min har nøtteallergi. Hairy Biker's Rocky Road eller noe. Jeg lette i ti butikker for å få tak i Rice Krispies, og så ble det ikke så veldig godt rett og slett. De var litt kvalmende og veldig lyse, med Japp og marshmallows og forskjellig. Men ungen likte det og det var jo det viktigste.


#24

mkj sa for siden:

Det kunne kanskje funke å putte i litt Smash for krunsj hvis man ikke kan ha nøtter. Eller hva med salte kjeks?


#25

mkj sa for siden:

Det så forresten helt vilt godt ut, men jeg prøver jo å kutte ut sånt, så jeg må nok droppe denne her. Det er jo kalorier for et helt år omtrent.


#26

Skremmern sa for siden:

Hakker du nøttene?


#27

Divine sa for siden:

Å, du milde banan! :vilha: Dette så jo aldeles himmelsk ut. Hvor lang tid tok det å lage det. :vurderer:


#28

Pøblis sa for siden:

Dette så heldigvis veldig vondt ut :lyve: så jeg er veldig glad :lyve: for at jeg er på en sånn null-godteri-smal-vei fortiden.

:hylgrine:



#30

Fersken sa for siden:

Nam!

Kan man hoppe over Dumle og heller ha noen ekstra nøtter eller kjeks i?


#31

Kirsebær sa for siden:

:nam:


#32

Teofelia sa for siden:

Skremmern: hakker ikke nøttene, nei.

Divine: maks en halv times tilberedingstid.


#33

kokosbolle sa for siden:

Forresten smart å strø de tørre opp i formen og så ha på sjokoladen og blande. Jeg blandet alt det tørre i en bakebolle og makan til gris med sånn oppklipt marshmallows.


#34

Frøy sa for siden:

Nå ligger innholdet klar på benken å venter på meg.


#35

Divine sa for siden:

:har plutselig en plan for morgendagen:


#36

Palmen sa for siden:

Å nam!!!!


#37

kokosbolle sa for siden:

Mannen min likte ikke disse forresten!? Hvordan er det mulig, sier jeg bare? Både naboen og de i familien som fikk til jul var helt over seg av begeistring. Også har vi han særingen jeg er gift med da. :knegg: Fordelen er at da blir det mer til meg.


#38

Maverick sa for siden:

Åh, dæven. Dette skal jeg lage. Nam!


#39

Pingis sa for siden:

Dette kan jeg ikke lage. Jeg hadde kommet til å spise opp alt på en gang.


#40

Teofelia sa for siden:

Fersken: karamell er fryktelig godt i, men hvis du ikke liker karamell, så tror jeg det går helt fint uten.

Kokos: jeg gjorde det på din måte første gang jeg laget det. Denne måten er absolutt enklest. :humre:

Pingis: det er reell fare for at det kan skje. Har jeg hørt.


#41

Candy Darling sa for siden:

Arg, jeg finner bare salte pistasjnøtter. Er det bedre å bruke valnøtter da, mon tro?


#42

Teofelia sa for siden:

Candy: jeg tror det går bra med salte også.


#43

Teofelia sa for siden:

Ellers kan sikkert valnøtter også funke.


#44

Skilpadda sa for siden:

Salte pistasjnøtter oppi høres jo ellers veldig godt ut!


#45

Candy Darling sa for siden:

Valnøttene gikk i en akutt sulten Candy med altfor mye sjokolade i posen. :flau:


#46

kokosbolle sa for siden:

Kjempegodt med salte pistasjnøtter.


#47

Skremmern sa for siden:

Nå står denne til avkjøling i kjøleskapet, og himmel så godt det lukter hver gang vi åpner døra. :hjerter:


#48

Candy Darling sa for siden:

Den foreløpige dommen fra den kompetente juryen er Wow! Vi gleder oss til i morgen!


#49

Skremmern sa for siden:

Nå er påskeegget sendt til venninna mi, og resten er i en skål i kjøleskapet. Himmel, så gode disse var. Jeg brukte melkesjokolade i stedet for mørk sjokolade.


#50

Heiko sa for siden:

Hu hei! Vi har laget og den står til avkjøling. Som eldste sa; i den påskegodten var det mye godteri! Jeg gleder meg til å smake!


#51

GydaG sa for siden:

Da melder vi oss inn i de glade godislagerne.
Men noen hadde visst spist opp den sjokoladen jeg trodde jeg hadde i skapet, så da jeg fant en Toppris-plate i boden brukte jeg den. Det ble ikke verst det heller, om jeg får si det selv. Men denne gangen tror jeg faktisk det hadde gjort seg med mørk sjokolade, og kanskje litt tranebær.
Det får bli neste gang.


#52

Mikkeline sa for siden:

Denne var farlig god! Ungene mine er ikke så glade i mørk sjokolade, så jeg to 50/50 med mørk og lys sjokolade. Ble veldig godt. Skulle jeg laget kun til voksne hadde jeg nok tatt litt mer mørkt enn lyst i.
Minimarshmallows i forskjellige farger gjorde at den så veldig fin ut når vi skar den opp.


#53

Ru sa for siden:

Tom for marshmallows, som jeg var sikker på vi hadde. :mumle:
Godt vi har Zappa ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.