Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Påske 2013] 24. mars. Miss Norway

#1

Påskehøna sa for siden:

Jo! Spis snø!

Ikke sant, vi har alle hørt det, og sikkert også sagt det: ”Ikke spis snø, da får du mark i magen!”

Hah. Epic fail! som min snartfjortis og åtteårsapekatten sier for tiden. Det er motbevist, og til og med formidlet til neste generasjon allerede.

Så nå i påsken, med nydelig nysnø i uberørt natur så feirer vi selvsagt dette, og slår i tillegg i hjel den neste lille ”myten” – jo, selvsagt unger, spis den gule snøen!

Metodikk: Failsafe
Tid: 23 sekunder
Vanskelighetsgrad: 0,2/5 (involverer saks)
Sjarmpoeng: Svært få

  1. Hent en skål fersk ren snø.
  2. Finn appelsinjuice. Eplejuice kan også brukes, man får mer sånn UVI-preg av det. Men jeg sverger til originalen.
  1. Ha juice i en plastpose. Klipp et lite hull i hjørnet.
  1. Drypp juice i snøen, man får ekstrapoeng for realistisk skvetting.
5. FERDIG! Pynt med krokus eller annen vårblomst for enda mer realistisk preg.

Hvis man ikke har tilgang til fersk snø og/eller ble litt :urk: av hele greia så kan man lage en eksklusiv variant av sørpe – med smak.

Vi bruker selvsagt oppskriften til tante Martha, for hennes mat og metoder er så fengslende.

Champagne granita (8-10 porsjoner)
6 dl fint sukker
6 dl vann
1 flaske tørr champagne (jeg bruker cava, det får være grenser), helst kjøleskapskald

Kok opp vann og sukker og pass på at alt sukkeret er helt oppløst. Avkjøles helt. Hvis du setter kjelen ut i snøen kan du jo unngå den gule snøen. Hvis du har ismaskin bruker du isvannbad – eller de som har tålmodighet kan jo bruke den. Bland i sjampissen, og sett i en langpanne eller stor kjele i frysen. Stor overflate får det hele til å fryse fortere. Etter en halvtime rører/skraper du langs kanten og høvler av frosne partier. Dette gjentas hvert 20. minutt til hele saftisen er frossen og kornete og med konsistens som gammel snø. Da er den spiseklar. Også denne kan med fordel pyntes med fin appelsinjuice, da. :værsågod:

Og bare sånn for variasjonens skyld har vi med en vits på slutten, en klassiker fra Bill Clintons regjeringstid:

God påske! Og ikke glem at julen varer helt til påske!
innsamling.reddbarna.no/barns-rett-til-liv/innsamling.aspx?col=6-110


#2

Martis sa for siden:

Ungen tror fortsatt de får mark i magen av snø, og bysnø er jo sannsynligvis litt mer møkkete enn fjellsnø, så jeg får gå for hjemmelagede varianten. :knegg:

Stakkars Bill. :knegg:



#4

Toffskij sa for siden:

Lekker hvilerett! :haha: Og så Bill, da. :rofl:



#6

Teofelia sa for siden:

En åtteåring jeg kjente for en tid tilbake, tok ansvar for å forske på dette med magemark og snøspising. Han smeltet en stor bøtte med snø på badegulvet, og kunne triumferende slå fast at "Nehei, det er ingen mark i vannet, mamma! Man får ikke mark av å spise snø, så det så!"

:knegg:


#7

Nessie sa for siden:

:lol:

Fantastisk!


#8

Che sa for siden:

Magisk!


#9

Kanina sa for siden:

Ha ha ha!! Fantastisk idé! Og utrolig morsomt skrevet!
Den siste oppskriften, med appelsinjuicen, blir vel faktisk mimosa-granité?


#10

vixen sa for siden:

:knegg:


#11

Gaia sa for siden:

:knegg: Og Champagnesorbet så jo fristende ut!


#12

Palmen sa for siden:

:knegg:
Den første må jeg presentere for min datter, forskeren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.