Påsken bør ikke slippe unna grøss med bare tvserier og bøker syns jeg. Vi må ta det inn i matveien også! Nå skal det sies at det ikke var helt meningen, men det ble nå engang sånn.
Drageegg:
Hardkokte egg
Vann
Salt
Eddik
Konditorfarge
Kaffekrus
Knakk egget forsiktig over det hele, og pass på at skallet ikke løsner helt, eller selve egget inni sprekker opp. Bland en klype salt, 1/2 teskje eddik, konditorfarge og vann i en kopp. Plopp det knuste egget oppi, sett koppene i kjøleskapet og la det stå over natten. Nei, 15 minutter holder ikke. Har prøvd. Ikke en time heller. Har prøvd det også.
Neste morgen kan du servere drageegg!
Til drageeggeme trenger du rundstykker. Hva er vel da bedre enn kaninrundstykker?
Jeg fant denne påskeharerundstykkeoppskriften på Pinterest, og fant ut at den måtte jeg prøve meg på. Det går sikkert an å bruke hvilken som helst rundstykkedeig. I linken ser dere også hvordan de skulle se ut. Mine? Vel, de kommer tydeligvis fra den innavlede delen av slekta påskeharen ikke snakker så mye om.
Åh sånne egg blir frokost i morgen! Vi lagde hareboller i går, og etter litt prøving og feiling fant jeg ut at det blir best om man klipper ører - og gjerne etter tre minutter i ovnen - mens de fortsatt står inne i ovnen. Et risikoprosjekt altså.