Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Påske 2013] 29. mars. Tallulah

#1

Påskehøna sa for siden:

Drageegg og gærne kaniner

Påsken bør ikke slippe unna grøss med bare tvserier og bøker syns jeg. Vi må ta det inn i matveien også! Nå skal det sies at det ikke var helt meningen, men det ble nå engang sånn.

Drageegg:
Hardkokte egg
Vann
Salt
Eddik
Konditorfarge
Kaffekrus

Knakk egget forsiktig over det hele, og pass på at skallet ikke løsner helt, eller selve egget inni sprekker opp. Bland en klype salt, 1/2 teskje eddik, konditorfarge og vann i en kopp. Plopp det knuste egget oppi, sett koppene i kjøleskapet og la det stå over natten. Nei, 15 minutter holder ikke. Har prøvd. Ikke en time heller. Har prøvd det også.

Neste morgen kan du servere drageegg!

Til drageeggeme trenger du rundstykker. Hva er vel da bedre enn kaninrundstykker?

Jeg fant denne påskeharerundstykkeoppskriften på Pinterest, og fant ut at den måtte jeg prøve meg på. Det går sikkert an å bruke hvilken som helst rundstykkedeig. I linken ser dere også hvordan de skulle se ut. Mine? Vel, de kommer tydeligvis fra den innavlede delen av slekta påskeharen ikke snakker så mye om.

Noen ble søte da:

Andre litt mer ... tja, interessante:

God grøsserpåske!


#2

kokosbolle sa for siden:

Haha, jeg digger påskeharerundstykkene. Jeg så også de her om dagen, og tenkte å så søte! De her var mye kulere!


#3

noen sa for siden:

Gremlingsrundstykker! Kult! Og stilige egg!


#4

Dali sa for siden:

:lol: søte/skremmende kaniner. Eggene skal iallefall testes en gang.


#5

Teofelia sa for siden:

:knegg: Fantastiske kaniner, og kule egg!


#6

Cuyahoga sa for siden:

De beste påskekaninene! :knegg:


#7

Fløyel sa for siden:

Påskeharene er med i en påskekrim, så litt skumle må de være. Kule egg!


#8

Toffskij sa for siden:

De ble særlig nifse med syltetøy inni, synes jeg. :haha:


#9

Vind sa for siden:

Eggene var kule, men kaninene var kjempe tøffe!


#10

Mei sa for siden:

Åh sånne egg blir frokost i morgen! Vi lagde hareboller i går, og etter litt prøving og feiling fant jeg ut at det blir best om man klipper ører - og gjerne etter tre minutter i ovnen - mens de fortsatt står inne i ovnen. Et risikoprosjekt altså.


#11

Kanina sa for siden:

Ikke sant?! :redd:

#12

nolo sa for siden:

Tøft!


#13

Fersken sa for siden:

Kule drageegg og de beste, nifseste påskeharene. :knegg:


#14

LilleLeo sa for siden:

:lol: Monsterrundstykker!


#15

Inagh sa for siden:

Fantastiske monsterharer! :humre:

Og slike egg fikk jeg lyst til å forsøke lage også.


#16

Tallulah sa for siden:

Rundstykeoppskriften ble forresten veldig god! Saftig og fin. Jeg brukte ca 1/3 finmalt spelt og 2/3 finmalt rug. Litt karve hadde nok også gjort seg.

Vi har hatt mye moro med monsterkaninene også. :knegg:


#17

Skilpadda sa for siden:

Totororundstykker! :hjerter: Og veldig fine drageegg.


#18

Ru sa for siden:

Herlige rundstykker! Vi lagde slike forrige helg, det var kattepuser i følge ungene ... :snurt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.