Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan pynter du til jul?

#1

Ekkir sa for siden:

Je liker en ren og ryddig linje på interiør – da også på julepynten. Less is more, er min filosofi :nemlig:
Har hatt blått som min "julefarge", men i år vurderer jeg rødt.
Hele huset har hvite vegger og tilbehøret er i hovedsak brunt og sort. Da blir det nok stilig med rødt.


#2

Left sa for siden:

Jeg har gammelt hus, så her pyntes det til trengsel - hovedsaklig i rødt.
Har aversjon mot plastikkjulenisser og veldig amerikanisert julepynt, så det blir mye naturmaterialer og stoff.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har rødt som tema hele året, så her pyntes det mye med lys og litt engler. Noe pynt har jeg fra jeg er liten og selv om det ser helt ille ut, så er det mye nostalgi i dem. :)


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg liker å pynte med

  • elektrisk lys, i alle farger, og gjerne blinkende

  • julekalender, hjemmelaget

  • juletre med masse (litt sprø) pynt

  • pepperkakehus (eller pepperkakeborg, som det skal bli i år)

  • Nostalgiske figurer, arvet fra besteforeldre eller kjøpt bruktJeg skygger unna

  • det meste av nisser

  • alle religiøse symboler (altså ingen engler)

  • bondeeffekter (duker, filt & vatt, trefigurer, julekjerringer osv)


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg er definitivt more is more, men har ikke egne julegardiner og slikt. Ikke engang juleduker. Vi setter opp den fiberoptiske snømannen, henger stjerner i vinduet og pynter juletreet med det vi har av lysranker, glitter og stæsj. Glitterbarnet pynter pekkerkakehus med besteforeldrene og det står fremme, sammen med klassisk kongerøkelsesstake. Julekalenderen jeg sydde i fjor (En Tilda snøengel) henger på veggen. Ingen nisser, lusekofter, naturfarger eller halm. Ei heller kristne symboler.


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg tror nostalgi, tradisjon og uvilje mot å bytte julepynt annenhvert år preger vår julepynting. Lekkert er det nok neppe, men veldig koselig og stemningsfullt. Mye nisser og mye rødt.


#7

bina sa for siden:

Jeg pynter vel omtrent som vi lever ellers. Lettere kaotisk og en smule tilfeldig. Vi har noen nisser av ymse karakter, lys, stjerner, duker og julegardiner på kjøkkenet. Treet pyntes ganske tradisjonelt med glitter og lys og flagg og kuler og nisser. Engler finner du ikke mange av hos oss. Men vi pynter ikke veldig mye, egentlig.


#8

Tangina sa for siden:

Da jeg var liten fikk jeg julepynt som kalendergaver, og har etter hvert en anselig samling fin julepynt med mange minner knyttet til seg. Og jeg kjøper et par nye fine ting hvert år. Men det er hovedsakelig treet som blir pyntet - temaet har utviklet seg til å være rødt, strå og gull. Ellers henger jeg noen fine messingsnøfnugg og -engler i vinduet, har en stjernelysranke rundt det ene kjøkkenvinduet, noen fine glasskuler i lampa, og så noen små porselensnisser fra barndommen rundt om. Jeg kunne aldri bestemt meg for å bytte ut noe av det.

Regner med det vil komme litt barnelaget pynt inn etter hvert, og det blir fint. Men en ting er sikkert - det skal ALDRI slike sjuarmete elektriske lysestaker i mine vinduer! :knegg:


#9

Frances sa for siden:

Vi pynter med det vi har i julekassen vår. Det vil si ymse ting med nisser, engler, ting barna har laget på barnehagen, ting vi har laget da vi gikk på barneskolen...masse forskjellig. Blir så fint så. Stylet jul er ikke noe for oss.


#10

Kula sa for siden:

Jeg pynter med røde lys, MASSE røde lys, og blomster. Noen få små nisser her og der. Dessuten røde duker og løpere. Juletreet blir pyntet med det vi har fra før. Det blir sjeldent kjøpt inn nytt pynt til det. Stilrent og minimalistisk? Næsj!Ikke så veldig. Julen er vel ikke stilren og minimalistisk vel.


#11

Ekkir sa for siden:

Jeg kjøpte en advensstake til å ha i vinduet til 700 kr i fjor. Mannen min holdt på å besvime :knegg:


#12

Blondie sa for siden:

Det hadde jeg gjort også. :humre:


#13

Ekkir sa for siden:

Den er veldig fin og jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte den. Har fortsatt til gode å se noen som har lik.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Nå er vel denslags stæsj noe man gjerne bruker i århundrer, så da er det vel å forsvare, er det ikke? Jeg synes det er greit jeg, å heller kjøpe noe man synes er skikkelig fint, så slipper man å kjøpe nytt om noen år.


#15

Hippie sa for siden:

Jeg har røde detaljer i alt det lyse fra før. Så rødt er julefargen.

Pynter også ganske enkelt. Juletreet har pynt som er i rødt, sølv og glass. Med røde sløyfer.


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Bilde? :blafre:


#17

bloma sa for siden:

Jeg pynter bare med hvitt, brunt og gull. Mye hvitt. Sånn som små engelvinger, juletrær i hvit filt og hvite papirstjerner.
Har også små bambier som blir plassert rundt omkring.
Og så tenner jeg massevis av levende lys når vi skal oppholde oss en stund i stua.
Har også brukt å ha svibler og kongerøkelse, men i fjor ble vi så allergiske alle tre at jeg tror vi holder oss unna det i år.
Julekalenderen er en hyssing med klyper på, og pakkene/aktivitetene pakkes inn i gråpapir/hvitt papir.
For å bryte med det lyse, hvite har jeg ca 20 telysholdere i rødt glass som står samlet på spisebordet.

Litt "stylet" jul kanskje, men jeg er allergisk mot for mye nips generelt, har ingen ting jeg må ha fremme fra jeg var liten, og dropper nisser og rødt generelt. Å ha for mye farger rundt meg gjør meg stresset. (Miljøskadd interiørarkitekt...;))


#18

Maz sa for siden:

Nostalgi er tingen her. Fargekoordinert jul der ungenes egen pynt ikke får plass er for meg værre enn amrikansk kitch pynt.

Her er det noe fra min barndom, noe fra mannens. Noe kjøpt på den ferien, noe på den. De siste 3 årene har vi malt egene glasskuler. I seks år har vi samlet på engler så det er det mye av.

Overlesset pepperkakehus i fireåringens smak. Noen håndlagede flotte nisser og en plastnisse fra jeg var liten krasjer og den grusomme amrikanske synge og dansenissen tar kaka.

Jul er tradisjon og minner noe får ligge over et år, noe nytt kommer til, men hovedelementene er som i fjor.


#19

Gaia sa for siden:

Jeg har en svigermor som er ekstremt flink på håndarbeid. Juletreet mitt pyntes kun med pynt laget av henne, glitter, lys og stjerne i toppen av treet. Julepynten kom som resultat av at hun laget tre ting til meg for mange år siden. Pynten er helt nydelig og jeg sa i forbifarten at jeg gjerne skulle pyntet et helt tre med den pynten. To uker før neste jul fikk jeg en hel eske med nydelig, hjemmelaget pynt. Når Snupp begynner sin egenproduksjon så skal det selvfølgelig på treet. Ellers har svigermor sydd to juleduker til meg, som jeg bruker, og hun har laget kalender til Snupp. Alt julestashet mitt kommer for øvrig fra svigermor, som pynter til trengsel. Jeg er veldig lite pyntete av meg, og bruker de tingene jeg liker. Resten får lov til å ligge i esken. Resultatet er at jeg får mer av de tingene hun ser blir brukt, da hun helst hadde sett at jeg hadde dekket alle flater med juleting. :knegg:
[font=Verdana][/font]
Jeg har ikke julegardiner, men kommer til å henge lys i vinduene, og i år vurderer jeg også å henge lys ute. Pynten kommer opp lille julaften og er nede før nyttår. Hjemme hos mine foreldre har vi alltid pyntet treet sammen, mannen er vant til at det pyntes etter barna har lagt seg, og at man kommer ned til pyntet hus på julaften. Han syns at det var veldig flott, så jeg vurderer å innføre dette i år, siden Snupp uansett legger seg relativt tidlig.
[font=Verdana][/font]
Jeg har planer om å lage pepperkakehus, men planer er til for å endres.


#20

Ekkir sa for siden:

Dette var det eneste jeg fant...


#21

Elin sa for siden:

Du mener ut i fra det du beskriver at "Less is more" vil jeg tro;)


#22

Elin sa for siden:

Her i huset skal det pyntes i sølv og hvitt og kanskje bittelitte blått.


#23

Ekkir sa for siden:

Selvsagt – noen ganger går det unna i svingene når jeg skriver :knegg:


#24

Kula sa for siden:

Den var flott Ekkir. Min kjære holdt også på å gå i frø da jeg kom hjem med adventstaken til Georg Jensen. Tror den kostet 8-900 kr. Men han synes den er knall fin da. :knegg:


#25

Ekkir sa for siden:

Min mann var faktisk med da vi kjøpte den. Jeg ba han vente utenfor :knegg:


#26

bloma sa for siden:

Fargekoordinert jul trenger ikke bety at man ikke får plass til ungenes pynt!

Når man starter på scratch som voksen med julepynting - er man jo i en enestående posisjon til å skape egne tradisjoner av julefeiring og -pynting, og da kan man jo velge å pynte med noe som er pent og gir hyggelig julero, fremfor kaos?

For barnet vårt er absolutt ikke julen "noe verre", hun koser seg med julepynting sammen med oss, og det er jo vi som lager forventningene til julehøytiden, som gjør dette til hennes måte å feire jul på.

Kanskje er jeg ikke veldig nostalgisk av meg, men jeg er generelt lite knyttet til ting, og veldig knyttet til stemning.
Og det skal jeg love at det blir hos oss - selv om den er hvit og lysende!


#27

Kula sa for siden:

Ja kanskje like greit. Men den ER flott!:nemlig:


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Den var fin!

Det synes jeg var bra sagt. Stemningen er jo utrolig viktig. Og jeg er sikker på at det nok er veldig pent. (Selv om jeg er stikk motsatt.) Jeg håper du legger ut bilde.


#29

tiddelibom sa for siden:

Jeg pynter ikke så veldig mye, tror jeg er litt miljøskadd av et jule-overpyntet barndomshjem... Men er veldig glad i adventstaken min (Georg Jensens i stål), så den bruker vi mye i adventstiden.
Juletreet kommer opp lillejulaften, ellers er det kalender som barnas farfar har brodert, men ikke så veldig mye mer.

Ellers tror jeg at det blir jul for meg med mye levende lys, kongerøkelse og masse mandariner (lys og lukt er viktig).


#30

Hippie sa for siden:

Den har jeg også.

I sommer oppdaget jeg at det kostet det halve på Scandinavian Seaways sin båt... Og jeg angrer så på at jeg ikke kjøpte 2 lysestaker av Georg Jensen...


#31

liefje sa for siden:

Menn skjönner seg ikke paa pynt. Ikke i noen prisklasser. Slik maa kjöpes med venninner eller alene. :nemlig:


#32

Kula sa for siden:

Georg Jensen har utrolig mye flott. Særlig har de endel flott juletrepynt. Og lysestaker så klart. Og deilig sengetøy. Og badekåper...og og og.... :knegg:


#33

Noba sa for siden:

Jeg pynter ikke så mye. Hovedsakelig med røde duker og hvite lys. Har litt pynt vi setter frem, noe er nostalgiske ting fra barndommen eller ting som noen har laget til meg/gitt meg, annet er ting jeg har kjøpt som jeg synes er fint. Har faktisk mest engler uten at det er en bevisst greie, jeg har ikke noe spesielt imot nisser. Pynter mye med lys, har flere lysestaker/telysestaker som tas frem til jul. Alle mine pyntesaker er rimelig nedtonede, jeg er ikke glad i gull og glitter - til mannens fortvilelse får han ikke engang ha glitter på juletreet :knegg:


#34

Tallulah sa for siden:

Noen som har tips til hvor jeg kan finne en skikkelig stilig, kitschy advenststake? Jeg liker ikke de vanlige og ikke de minimalistiske. Er det forresten et norsk fenomen? Noen som eventuelt vet hva det heter på engelsk?


#35

Jinx sa for siden:

Har litt av hvert ja.... Har nok endret litt stil siden jeg kjøpte det jeg har. Men det får gå. Det går i rødt og gull.



#37

Chanett sa for siden:

Her er julen hvit, rosa og rød. Ikke en nisse å se i første etasje. jeg kan ikke fordra dem, men noen engler, hjerter og stjerner. Jeg pynter for det meste med lys, blomster, lukter og stemninger.


#38

Xian sa for siden:

Vi pynter svært lite til jul. Men det er med stor begeistring vi hvert år henger opp en julesel (sel, ja, ikke esel :knegg: ) i filt. Den kjøpte vi i Carmel da vi var på bryllupsreise i California i 1999. Jeg liker godt julepynt, men den må bety noe spesielt for meg, slik at jeg kommer i stemning.

Og så må jeg innrømme at vi har styrt unna juletre så langt. Men jeg skjønner jo at det må til når man har barn i huset. Akkurat dét er noe jeg ikke ser spesielt frem til ved å bli mor. (Men jeg regner med at de mye omtalte tindrende barneøynene veier opp for alt styret med å dra et grantre inn i stuen.)


#39

nolo sa for siden:

Vi pynter med det vi har samlet oss gejnnom årene. Det henger ikke sammen i en spesiell stil, men det skaper fin julestemning.:lys:


#40

Maxine sa for siden:

Her pyntes det med mye lys! Stjerner, lykter og adventsstaker :) Ellers blir det nisser og engler, røde løpere på bordene osv. Ikke overdådig mye, men akkurat passe.


#41

Propella sa for siden:

På kjøpmannsdisken i stuen lager jeg en juleby med masse nisser, 2 lafta hus og lys. Eller så har vi juletreet som vi setter pynter lille julaften. Jeg har litt juleduker som jeg bruker og det er på kjøkkenet og stua jeg pynter. Gidder ikke å ta hvert eneste rom.


#42

polarjenta sa for siden:

Pynter med det vi har... Og det betyr nisser, engler og slike ting som jeg enten har kjøpt fordi jeg likte det eller ting vi har fått i gave. Har røde julegardiner, og i år som vi har kjøpt sort sofa så skal jeg investere i røde puter også...


#43

Gremli Skremli sa for siden:

Her er det også more is more. En salig blanding av hjemmelaget, "etnisk", religiøst, osv. Alle slags farger og former. :D Jula er ikke den tida jeg er opptatt av matchende interiør. (Vel, nå er jeg egentlig aldri opptatt av matchende interiør. viser til tittel) Gardinene er det samme hele året, men vi har nok en arvet juleduk fra 50-tallet i et eller annet skap som kanskje kommer fram hvis vi finner den.


#44

Leandra sa for siden:

Jeg ELSKER julen.Og pynter MYE,:xmaskiss:
kan ikke få nok julepynt jeg for min del,Her går det i rødt og gull.
'Nisser,engler og masse lys.Adventstaker i hvertfall5-6 vinduer,julestjerner,lys på en busk og to utenfor huset. Julegardiner,juleduker,røkelse,og pepperkaker,julebrus.Ja i det hele tatt,Liker ikke minimaistisk stil når det gjelder julen,blir nesten litt tussete når julen nærmer seg.Min mor er lik,og ungene mine også.De gleder seg slik til vi skal begynne pyntingen de også.
Vi koser oss gløgg ihjel i det overpyntete julehuset vårt.Enkelt og greit:kneggnisse:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.