Harriet Vane sa for siden:
Lille er ikke alltid begeistret for brødskiver og vi må finne alternativer.
Jeg lagde denne deigen:
400 g hvetemel
400 g Fibramel
100 g sammalt hvete grov
1 pose tørrgjær
1 ts salt
75 g smør
2 dl melk (litt utgått på dato)
3 dl vann
1 egg
Bland alt det tørre, ha i væske (35 C) og egget. Jeg brukte kjøkkenmaskin.
Deretter skal deigen heve i 45 min.
Så deler man opp deigen i ganske små (ca 50 g. emner) triller boller, kjevler ut og legger på klede for etterheving.
Jeg hevet dem mellom 15 og 30 min og stekte på takke, middels varme. (ca 4) på begge sider. Stek dem på den sinde som har ligget ned under heving først. Spises med smør og ost eller vanlig pålegg. :nam:
Pass på at de blir gjennomstekte, ca 5-10 min på hver side, tenker jeg.