Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God vin til ost og kjeks

#1

mus sa for siden:

Noen som vil dele navnet på noen gode rødviner som passer til ost og kjeks??
Ta gjerne med landet den er fra.


#2

Nebbia sa for siden:

Innenfor hvilket prisnivå er det du normalt kjøper vin?


#3

mus sa for siden:

Nja, man holder seg vel vanligvis oppunder hundrelappen. En god enda billigere sier en jo ikke neitakk til heller.


#4

Nebbia sa for siden:

Kvalitet og pris går hånd i hånd, og min erfaring (dog som vinsnobb) er at det er veldig lite bra man får for under 100 kroner. Når jeg først handler viner til 100 kroner er det noen gjengangere jeg ofte lander på:

Palacio de la Vega (Navarra, Spania 102,-)
Typisk spansk. Middels fyldig, litt støvete og med velkjent vanlijepreget eik. En god allroundvin.

Vajra Langhe Rosso (Piemonte, Italia, 115,-)
Igjen typeriktig - denne gang italiensk. Palacios rake motsetning. Mye fruktigere, kirsebæraroma, litt syrlig.

Fontanafredda Nebbiolo (Piemonte, Italia 125,-)
Samme smaksbilde som Langhe Rosso, men kraftigere og mindre utpreget syrlighet (noe de aller fleste italiense viner har).

Disse vinene ligger kanskje i overkant av hva du vil bruke, men dette er alle viner som jeg synes er bra. Hvis du er usikker på hva slags viner du liker vil jeg anbefale deg å kjøpe flasker i stedet for papp. Da får du prøvd flere viner og får raskere oversikt over hva du foretrekker.


#5

daffy sa for siden:

Hvis ost og kjeks betyr Tine kremost i ulike smaksvarianter, pasteurisert brie og babybel, så vil en saftig, fruktig og kommersiell vin være helt grei. Velg en av polets bestselgere for eksmpel. Hverken osten eller vinen har særlig særpreg og passer således som hånd i hanske.

Til mer særpregede oster som litt heftige blåmuggsoster, moden og upasteurisert brie, italienske fåreoster etc vil en vin ikke passe til særlig mer enn en ost uansett.

Til ost og vin syns jeg det er kjempegodt å servere tørket frukt, nøtter og honning. Akasiehonning rislet over blåmuggosten gir en fantastisk smaksopplevelse! Jeg syns også hvitt brød (f.eks baguett) er mye bedre enn kjeks til osten.


#6

Nebbia sa for siden:

Uansett hva slags ost man spiser er det de færreste som fortjener en døll og kjedelig vin som selskap. Jeg foretrekker å bomme på vinkjøpene nå og da i søken etter noe nytt og spennende.

Heller en dag som løve enn et liv som sau. :ja:


#7

~TM~ sa for siden:

Jeg vet at det anbefales dessertvin (søt og hvit) til f.eks blåskimmelost, som Tokay eller Sauternes.


#8

Ma Dalton sa for siden:

Smaksmessig så vil jeg også slå et slag for hvitvin og ost. Generelt så er det lettere å få til å passe enn rødviner. Her står det litt om det.

I tillegg så synes jeg det smaker myyyye bedre med søter frukter som pære, sharon, dadler, fiken etc. enn paprika, selleri og andre "standard" ostetilbehør.


#9

Vimsen sa for siden:

Faustino1.


#10

mus sa for siden:

Disse to ble kjøpt inn og prøvd. Å steike det så god denne siste var!!! (obs.. litt småbrisen nå..

Faustino 1 var visst bra den og, gikk unna et par flasker av den og i løpet av kvelden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.