Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av 7dl kraft og kokt oksebibringe?

#1

daffy sa for siden:

Jeg kjøpte oksebibringe hos slaketeren som jeg nå har kokt i tre timer. Hadde i litt gulrot, persillerot, purre og hel pepper også. Jeg har skummet av, tatt ut kjøttet og skjært det rent (urk ... det var litt ekkelt) .

Nå står jeg igjen med ca 7 dl kraft og ferskt, kokt kjøtt. Dette skal inn i kjøleskapet nå, men hva så :vetikke:

Jeg er faktisk litt skuffet, jeg har hørt så mye om hvor fantastisk langtidskokt kjøtt smaker. Men jeg syns egentlig kjøttet ble litt kjedelig på smak, jeg. Valgte jeg feil type kjøtt kanskje?

Kan jeg lage noe spennende av dette i morgen, eller må det bare blir grønnsaksuppe med kjøtt i av et slikt utgangspunkt?


#2

Veronal sa for siden:

Du kan dampe inn kraften enda mer til glacé, la den avkjøle, fjerne fettlaget, helle på isterningposer og fryse ned. (Glacé er et fettfritt kraftkonsentrat som har mye lengre holdbarhet enn vanlig kraft - fett harskner ved fryseskaptemperaturer - derav kortere holdbarhet på vanlig kraft.)

Isterninger med glacé bruker du til alt mulig: Sauser, supper, koking av grønnsaker osv.

Hvis du ønsker å bruke kraften som den er nå så blir det god saus eller suppe.


#3

emm sa for siden:

Signerer Veronal her.
Slår likevel et slag for den gode gammeldagse grønnsakssuppa. Den blir helt nydelig av slik kraft:nam: Jeg slenger sammen rundstykker som serveres varme ved siden av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.