Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kunne du tenke deg å feire jul med venner?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har hørt en del ganger i det siste at det er blitt mer vanlig å feire jul sammen med venner fremfor familie. Allikevel kjenner jeg ingen som tilbringer julaften sammen med sine venner. I min krets er det familien som gjelder akkurat denne dagen.

Selv kunne jeg egentlig godt tenke meg å feiret jul sammen med venner og deres barn. På tradisjonelt vis altså, med julemiddag og gaveåpning. Jeg tror det kunne vært hyggelig for barna å få leke sammen, og hyggelig for oss voksne. Ikke det at jeg ikke har det hyggelig med familien altså. Det er bare det at vi bor langt fra hverandre, og det er ikke alltid så enkelt å få til å møtes akkurat i julen. Vi er jo flere søsken som gjør krav på foreldrene, og jeg ser altså for meg at vennejul kunne vært like hyggelig.

Hva synes du? Kunne du tenke deg det?


#2

Observatøren sa for siden:

Ja, jeg kunne absolutt tenkt meg vennejul.


#3

Kirsebær sa for siden:

Ja, det kunne vært en flott måte og feiret dagen på, men nå er jeg så utrolig glad i mammas julemat, så jeg syns godt hun kunne vært med som kokk. ;)

Men vi kunne godt feiret annen hvert år. Et år med min familie og et år med venner. SvigerTiger kan verken å lage det koselig rundt seg eller å lage mat, så henne er jeg ikke så avhengig av i juletiden.


#4

lijander sa for siden:

Kommer veldig ann å det da. Jeg trives veldig godt med den tradisjonelle familie-julen. Men nå er jo søskenbarnet til aj kun 3 mnd eldre enn han da, så de har jo glede av hverandre. :)

Men hadde det vært det "riktige" venneparet, så kunne det blitt koselig. Men selv om jeg er glad i vennene mine, betyr det ikke at jeg vil feire jul med alle heller. Julen er litt for spesiell til det :humre:


#5

Røverdatter sa for siden:

Nei, egentlig ikke. Jeg syns det er hyggelig å ha familiefeiring akkurat på julaften. Jeg syns det er ekstra hyggelig på julaften fordi alle kommer sammen - både store og små, unge og gamle (og halvgamle). Jeg er veldig tradisjonsbunden når det kommer til jul.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet i grunnen ikke, det måtte i så fall vært veldig nære venner jeg følte meg trygg på. Julen er såpass spesiell for meg, og den dagen er det familien som er i fokus. Men om man ikke har familien i nærheten eller ønsker å feire med dem kan absolutt en vennejul ha noe for seg ja.
I fjor feiret faktisk ei venninne julen hjemme hos oss. Hun kom hit fra Oslo og bodde hos oss i en uke og feiret her hjemme med oss og mine slektninger. Kjempekoselig!


#7

Mandino sa for siden:

I år skal vi reise til mine foreldre, men neste år skal vi feire med venner i Oslo.


#8

Michelle sa for siden:

Nå har ikke vi lengre familie her annet enn mamma så derfor inviterer vi alltid to vi kjenner som er alene og uten familie. Ellers i julen treffer vi venner med barn.


#9

Fluke sa for siden:

Selve julaften vil jeg gjerne ha med familien, men 1. juledag er en flott dag å ha brunch sammen med venner.


#10

Skilpadda sa for siden:

Ren vennejul hadde sikkert vært hyggelig, men jeg har ikke lyst til å la besteforeldrene "i stikken" og gi avkall på det å være sammen med dem i julen. Så jeg vil helst ha jul sammen med familien, men nå har vi såpass lite familie at det hadde sikkert vært hyggelig med noen venner (gjerne med barn) også. :) Hvis vi en gang får et hus som er stort nok til å invitere besteforeldrene til oss i julen, skulle jeg gjerne invitert flere enn bare akkurat dem.


#11

Pelen sa for siden:

Ja, vi har gjort den ved noen anledninger. Svigermor har alltid vært med. For oss er det veldig hyggelig, annethvert år må vi "ta hånd om" svigermor og da min familie bor langt unna og min pappa (mamma lever ikke) den julen er sammen med min søster så blir det bare vi tre voksne + Herremannen. Det føles ekstremt tomt. Da har vi invitert våre nærmeste venner. I år skal vi kanskje være hos dem og det føles flott. Jeg er selv vant ved juler der det er mange barn og litt liv.


#12

Fadese sa for siden:

Det kunne vært hyggelig, men jeg ville ikke "valgt bort" familien til fordel for venner. Dessuten synes jeg det er velsignet godt å være hjemme hos oss sjøl på julaften, så jeg er neimen ikke sikker på om jeg ville dratt bort. :sær:


#13

Maz sa for siden:

Hvorfor ikke.

Men vi feirer hjemme. For meg er jul inkluderende og om jeg oppdaget at en jeg kjenner var alene så ville de bli invitert med. I år har jeg spøkefullt invitert frisøren min som sa han var alene. Han trodde meg nå ikke, men jeg må jo klippe meg før jul.

Ingen skal være alene i julen.

Jeg ville ikke dra til venner og la mor være alene.

Søsteren min og tenåringsønn har de siste årene latt være å reise til Barteby og feiret iallefall en julaften sammen gode venner.

Familie er så mye mere enn blod.


#14

Chanett sa for siden:

Jeg trives for godt i sammen med familien min til at det skulle være aktuelt.


#15

daffy sa for siden:

Jeg er litt sånn "ja takk begge deler". Jeg ville ikke valgt bort storfamilien denne dagen, for det er dem det er viktigst for meg å være sammen med, men jeg hadde syns det var en flott bonus om noen av vennene våre hadde lyst til å feire med oss også.


#16

Left sa for siden:

Ja det hadde vært hyggelig - på tradisjonelt vis. Men det forutsetter at familien ikke var noe alternativ. Jeg hadde ikke valgt venner fremfor familie.
Hos oss er det vanlig at vi er annenhver jul hos hverandres foreldre, og skulle det klaffe slik pga det ene eller det andre, at det ikke lenger var slik så kunne jeg meget vel ha feiret jul med nære venner.


#17

polarjenta sa for siden:

Jeg ville ikke valgt bort familien(dvs mamma, pappa, bror med familie), men om jeg viste at f.eks ei venninne av en eller annen grunn satt alene, så ville jeg uten tvil invitert henne til å feire sammen med oss.

Forrige julaften feiret jeg, mann og lille alene, vi ble invitert til tanta mi, men valgte å takke nei fordi lille var så liten at vi syns det ble mest stress å dra dit for så å måtte dra tilbake klokka 19. I år derimot kunne vi nok takket ja til en sånn invitasjon om vi skulle vært alene her,...


#18

Zip sa for siden:

Juleftan er familie dag her og det vil eg ikkje forandre på.
Nyttårseftan feirar eg gjerne med venner :)


#19

Honda sa for siden:

Heldig dere som har så mange.

Jeg er vant med å feire jul ilag med bare mamma og pappa, fra jeg var lita og til jeg ble sammen med mann...


#20

~TM~ sa for siden:

En venninne har to år spurt om vi "på sikt" kunne tenke oss å feire jul med dem og ev. andre felles venner. Det ville sikkert blitt meget hyggelig det, men jeg er temmelig tradisjonsbundet mht julen og kan ikke tenke meg å ikke ha enten familien min eller svigerfamilien min rundt meg.


#21

Hyacinth sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt. :sær: Har mange venner og er glad i alle sammen, men jeg kunne ikke tenke meg å feire jul sammen med dem. Hvis jeg ikke hadde familie eller familie jeg trivdes sammen med, ville jeg nok heller valgt å være hjemme med bare mann og barn. Er usikker på hva jeg ville ha foretrukket hvis jeg var helt mutters alene. Jeg er iallefall for sosial til å kunne trives helt alene.

Men jeg vil gjerne være sammen med vennene mine de fleste andre dager i året. Bare ikke julaften.


#22

Filifjonka sa for siden:

Enig. Jeg liker julaften også de årene det bare er meg og mannen og minstebarnet. Stille og fredelig og fint. Det trenger ikke være masse folk.

Hvis jeg ikke hadde hatt noe familie og vært enslig, ville jeg sikkert hatt lyst til å feire med venner.


#23

Sitron sa for siden:

Ja, det kunne jeg. Så lenge jeg visste at vi feiret på samme måte. Jeg feirer ikke jul uten pinnekjøtt.


#24

nolo sa for siden:

Jeg syns fredelige familejulaftener er best. Det er igrunnen greit at det er få barn den dagen, så blir det ikke så vannvittig mange pakker.

Førjul eller romjul kan godt feires med venner og venners barn.


#25

Guava sa for siden:

Jeg synes jul sammen med venner høres fint ut. Jeg ville ikke utelukket familie hvis det var vår tur til å feire sammen med slekta, men det hadde vært koselig om venner ville kommet i tillegg.


#26

gullet sa for siden:

Jeg har feiret jul sammen med en vennine og hennes datter og mor, min eldste sønn, min ex og min yngste bror.
Veldig trivelig julefeiring.

Vi har flere ganger snakket om å gjøre det igjen, men nå har vi begge fått større familie og vi blir i så tilfelle veldig mange.


#27

Skremmern sa for siden:

Nei, jeg ville feire jul med familie.


#28

petra sa for siden:

Vi hadde besøk av min venninne og hennes datter på julaften ifjor, og det var helt greit! Jeg viste at de skulle være alene om de ikke ble invitert hit så de ble glade da vi spurte! Men det ble en litt anderledes julaften. Hadde noen i familien vår også, så iår blir det "bare" famlien. Kommer litt ann på hvordan vennene er og hvilke tradisjoner de har. Og vi merket at vi er veldig gode venninner, men har to forskjellige tradisjoner på julaften......


#29

Enhjørning sa for siden:

Ja, så absolutt.
Jeg har mange venner jeg kunne tenke meg å feire sammen med.


#30

Tallulah sa for siden:

Vi er så heldige å ha familie ganske nær, og jeg foretrekker å feire jul med dem. Hadde vi ikke hatt det, ville vennejul absolutt vært et alternativ.


#31

Mikkeline sa for siden:

Som jeg skulle sagt det selv.


#32

Inagh sa for siden:

Ja, hvorfor ikke. Skulle det falle seg slik at svigers skal feire med gubben sin søster og henens familie, og min far skal feire med brodern og hans familie - slik at vi blir sittende og kokkelure for oss selv julaften. Det høres da hyggelig ut om en kunne dele denne kvelden med venner i samme situasjon, spesielt dersom de også hadde barn. :jupp:


#33

annemede sa for siden:

Jeg kunne godt tenkt meg vennejul.


#34

amo sa for siden:

Vi feirer annet hvert år hos mine foreldre, og annet hvert år hjemme. Det årene vi feirer hjemme spiser vi, åpner pakker og koser oss sammen. Noen år hender det at ut på kvelden går vi over til naboen, eller de tar en tur over til oss også drikker vi kaffe sammen.Kjempekoslig. Vi har barn på samme alder, både de eldste og yngste og vi koser oss alle.


#35

Manga sa for siden:

Nei, det kunne jeg faktisk ikke tenkt meg.


#36

gethosmurfen sa for siden:

Ja, det kunne sikkert vært kjempekoselig, men er så tradisjonsbundet at det ikke ville blitt jul likevell. Har invitert med meg venner som sitter alene nesten hvert år til foreldrene mine. Greit så lenge jeg får beholde mine tradisjoner og min julemat:knegg:


#37

Go\jenta sa for siden:

Signerer denne.


#38

Aminta sa for siden:

Ja, har gjort det også.
Har mange venner som er familie for meg, mer enn familien er, og er nærere meg.
Venner er jo den familien man velger selv :)


#39

007 sa for siden:

Ja, det kunne jeg godt tenke meg og vi har vurdert det flere ganger. Vi feier så og si aldri jul sammen med familien, men det hadde vært koselig å feire sammen med venner.


#40

-ea- sa for siden:

Ja, og det har jeg også gjort et par ganger i mitt single liv. Det var helt fint.


#41

Perhonen sa for siden:

Jeg bor langt unna min familie. For to år siden hadde jeg besøk av en venninne som er enslig mor og uten famile på julaften. Mor og sønn var her til et stykke utpå natt. Det var også en kompis som jobbet i julen, og hvis kone hadde dratt til Raufoss for å feire jul med sin familie slik at han ble alene. I tillegg kom min såkalte særboer på besøk etter han var ferdig med sin senkveldsvakt. (Den slutter klokken 24.00).
En veldig hyggelig aften. For oss som er en liten familie i dag, hvor jeg har vokst opp i en veldig stor familie hvor vi ofte var femten mennesker på julaften, syns jeg det er deilig å få venner på besøk. Har alltid hatt noen som ikke har så mange på julemiddag.


#42

Kate sa for siden:

Ja det er noe jeg kunne tenkt meg dersom jeg ikke hadde feiret med familien.


#43

Dronningen sa for siden:

De hadde sikkert gått an det, men tror egentlig vi foretrekker det slik vi pleier; dvs. bare meg, mannen og barna. Rolig og fredelig. Alt på vår måte. Har feiret jul alene hos oss selv hovedsaklig siden 2000, og liker den friheten det gir.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.