Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekonfekt - trenger oppskrift

#1

Susse sa for siden:

Jeg skal lage julegavene selv i år. Sjokoladekonfekt tror jeg det må bli, evt gode karameller /fudge
Jakten på den perfekte oppskriften begynner her !
Kan du hjelpe meg ?
Hva pakkes de inn i - slike konfektformer i metallfolie, cellofan eller ?


#2

Camomilla sa for siden:

Har masse oppskrifter, men finner de ikke nå. Skal se om jeg finner de i løpet av helgen.
Når jeg gir de bort i gaver så har jeg de enten i cellofan eller så har jeg de i julebokser.


#3

Susse sa for siden:

takk :) Bruker du små pappbokser med julemotiv ? fikk kaker i en slik engang som var helt nydelig.


#4

Mandarin sa for siden:

I Allers sitt julemagasin var der noen fristende oppskrifter på konjakkkuler og bringebærkonfekt.

Finner ikke bladet i farten, men om du kjenner noen som har kjøpt dette så spør dem.


#5

Camomilla sa for siden:

Nå har jeg tatt frem kokeboken.

Sitron Sjokolade:

250g kokesjokolade
skall av 2 sitroner
saft av 1 sitron


Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn skallet og varm sitronsaft. Fordel de i små former og pynt med kakepynt eller kandiserte fruktbiter.

Peppermynte sjokolade:

250g hakket mørk kokesjokolade
1dl vikingmelk
20g smør
peppermynte essens
100g lys kokesjokolade.


Ha sjokolade, melk og smør i en kjele. Sett det over barmen og rør hele tiden til alt er smeltet. Skal IKKE koke! Ha i essensen etter smak, fordel i små former og sett kaldt. Smelt den lyse sjokoladen og pynt, sett det kaldt igjen.

Hvit Is-sjokolade.

100g hvit eller lys kokesjokolade
50g smør
ca 2 dråper rom essens


Smelt smør i en kjele, tilsett sjokoladebiter og smelt forsiktig. Smak til med rom essens. Fordel i former og pynt med kakepynt. Sett kaldt.

Mørk Is-sjokolade:

110g mørk kokesjokolade
30g kokosfett
1/2ts sitrinsaft
1/2dl kremfløte

Varm alle ingrediensene i va¨nnbad utenom fløten. Stivpisk fløten og vend den inn i massen. Fordel i former og pynt med kandiserte appelsiner.

Marshmallowsgodt:

100g lys sjokolade
50g delfia fett
10 marshmallows


Smelt sjokoladen med fettet, la det avkjøl men ikke stivne. Klipp mashmallowsen i biter og legg noen i hver form. Fyll sjokolade over og pynt med kakestrymmel.

Ja dette er noen av de jeg lager. Håper det er noe du kan bruke.


#6

Camomilla sa for siden:

Ja enten det eller sånne runde fra IKEA.


#7

Karamell sa for siden:

SJOKOLADETRØFLER

200 gr kokesjokolade
1 dl kremfløte
0,5 dl likør (rom, Baylis, appelsinlikør....)

Pynt: 150 gr kokesjokolade
kakao

Eller:

300 g mørk sjokolade
30 gr honning
2 dl kremfløte
30 gr smør

Pynt:

200 gr kokesjokolade
melis og/eller kakao


#8

Karamell sa for siden:

MOKKATRØFLER

ca. 30 stk

1 dl kremfløte
1 ss kaffepulver
2 plater kokesjokolade
mokkabønner

Konfektformer

Kok opp fløten. Tilsett kaffepulver og sjokoladebiter og rør til en glatt masse. Hell den i konfektformer og pynt med mokkabønner. Avkjøl.


#9

Karamell sa for siden:

ISSJOKOLADE

200 gr sjokolade
100 gr kokosfett
2 store egg

små konfektformer.

Smelt sjokolade og fett i vannbad. Visp eggene sammen. Ta sjokoladen av vannbadet og visp i eggene mens du rører veldig godt.

Fyll sjokoladen i formene, gjerne med en sprøytepose. Oppbevares kaldt.


#10

Karamell sa for siden:

Mintkuler:

50g hvetemel
1dl melk
1/2kg melis
5 dråper peppermynteolje
Varm opp mel og melk til en tykk masse.Avkjøl.
Bland så alt i kjøkkenmaskinen, tilsett mer melis om den blir for tynn. Den skal være såpass at det går an å trille kuler av den.
Trill kuler, dypp de i smeltet sjokolade og rull de i kokosmasse. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.
Vips ferdig!


#11

Harriet Vane sa for siden:

Sjokoladetrøfler (skilpadda)

  • 800 g god, mørk sjokolade

  • 2,3 dl kremfløte

  • 1,2 - 1,5 dl likør eller mørk rom

  • melis til arbeidet

  • evt. kakaopulver til å rulle trøflene iFinhakk 450 g sjokolade i foodprocessor. Kok opp kremfløten og hell den i sjokoladen, med maskinen i gang, inntil all sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. La maskinen gå mens du tilsetter likør/rom. (Jo mere du bruker, jo bedre blir trøflene, men også vanskeligere å forme.) Avkjøl blandingen helt.

    Form kuler av blandingen, bruk melis på hendene for å minske kliss. Avkjøl kulene i kjøleskap.

Smelt resten av sjokoladen og la den kjølne til romtemperatur. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og avkjøl dem igjen. Rull evt. de avkjølte trøflene i kakaopulver.

Oppbevares kjølig, men bør tas ut og la stå i romtemperatur en times tid før servering.


#12

Susse sa for siden:

Tusen takk jenter !

Nå har jeg litt å eksperimentere med før gavene skal lages :D


#13

Camomilla sa for siden:

Karamell og Mim: Sjokoladetrøffler og mokkatrøflene deres hørtes skikkelig gode ut. Må lages til jul her i huset tenker jeg.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er ikke verre på det enn at jeg hoster frem mine egne og velprøvde konfektoppslrifter. :værsågod:

Wienernougat

250 g nougat
125 g 70 % sjokolade
100 g skåldete mandler

Rist mandlene i en tørr stekepanne, smelt nougaten i vannbad. Finhakk sjokoladen og ha den i den flytende nougaten. Når alt er flytende har du i de ristede mandlene. Ha i en avlang form kledd med bakepair og la stivne noen timer før du skjærer i biter.

Bringebærtrøffel

150 g melkesjokolade
80 g frosne bringebær, tines, moses og siles
10 g glukose (1 ts)
25 g smør


200 g mørk sjokolade

kok opp den silte bringebærmosen og glukose, ha i hakket melkesjokolade, rør inn smør. Tøm i en form som er kledd med bakepapir, sett kaldt og rull deretter kuler som settes kaldt, dypp deretter i smeltet sjokolade.

Kahlua/Baileystrøfler

150 g 70% sjokolade
150 g melkesjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss kahlua- eller baileyslikør


150 g 70% sjokolade
50 g melkesjokolade

Varm opp fløte, rør inn likør, finhakket sjokolade. Skru ned og rør til sjokoladen smelter. Ta gryten av varme, kle en form med bakepair, ha i blandingen og sett kaldt. Skjær trøffelen i biter, rull evt kuler, sett kaldt, smelt sjokoladen, dypp og sett kaldt.




#17

Karamell sa for siden:

Jeg laget de trøflene med honning i fjor. Jeg er ikke glad i likørsmak så det ble en god løsning for meg ;)


#18

Mei sa for siden:

Nam nam. Jeg er på utkikk etter en oppskrift som kan tilsettes kanel for å lage sjokolade&kanel konfekt. Kan den med honning egne seg Karamell, eller blir honningsmaken for fremtredende?


#19

tiril sa for siden:

abbonere! Får helt vatn i munnen............


#20

Stompa sa for siden:

Hvor får man tak i sånne (jule)bokser da? Bor 70 mil fra Ikea, så det er ikke et alternativ...


#21

Dragen sa for siden:

Vi har gitt bort brente mandler et par ganger. Jeg brenner mandler, og Temmern graverer julenisser på gamle syltetøyglass. Blir så fint, så.

Brente mandler:

250 g mandler
250 g melis
1 dl vann
En god porsjon tålmodighet.

Alle ingrediensene has i en kjele. Sett plata på fullt, rør innimellom, mens vannet damper bort. Deretter er det bare å vente mens man rører med jevne mellomrom. Mandlene og melisen skal bli helt tørre før alt plutselig smelter. Da gjelder det å røre kontinuerlig til alle mandler er dekket av smeltet melis. Så tar man alt ut av kjelen, og legger på bakepapir.


#22

daffy sa for siden:

Marsipankuler dyppet i mørk sjokolade er også deilig! Enten lage marsipanen selv, eller bruk Odense marsipan med minst 50% mandler i.


#23

Harriet Vane sa for siden:

På Helios har de marsipan, sånn ordentlig nyyydelig råmarsipan. Dypp kuler av den i smeltet 70 % sjokolade og :nam:


#24

Ole Brumm sa for siden:

Her var det mange snasne oppskrifte, fikk utrolig lyst på noe julesnop nå.

Hobbybutikker eller kjøkkenforetninger (jernia, wahlendal, traktøren, Ählgrens), eller så tar du gamle syltetøyglass og får barna dine til å pynte de med klistermerker eller male eller noe med julemotiv/farger. :)

#25

GinaK sa for siden:

Nam. Sånne tråder liker jeg så denne må jeg abbonere på.


#26

Obelix sa for siden:

Super enkle marsipankuler med svisker

Marsipan
Svisker
Conjac eller sherry
Kokesjokolade

Skjær sviskene i 4 og legg de i conjac eller sherry natten over
Pakk sviskene inn i marsipan ( lag kuler) og dypp i smeltet sjokolade.


#27

Sokk sa for siden:

RISTEDE SJOKOLADENØTTER

(Veldig supergode. Alltid minst dobbel porsjon til jul i min familie.) :)

200 g hasselnøtter
100 g kokesjokolade
10 g kokosfett
melis

Legg nøttene på ei stekeplate og rist i stekeovn ved 170 g til de er sprø og gyllenbrune. Legg nøttene i et rent klede og gni av det brune skallet. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad, og dypp nøttene oppi. Løft nøttene enkeltvis (bruk to gafler) opp av sjokoladen og over i et fat med melis. Rull dem i melisen, og sett så kaldt (på et brett) til sjokoladen stivner. Siden kan man ha nøttene i en melsikt og riste av overflødig melis. Oppbevares i tett glass.

Eller hva med SEIGMENN?

30 plater gelatin
2,5 dl kaldt vann
1 kg sukker
2,5 dl vann
1/2 pakke sitronsyre
konditorfarge

La gelatinplatene bløte seg i 2,5 dl kaldt vann i minst 10 minutter. Kok sukkeret med 2,5 dl vann til alt er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtingsvannet i sukkerlaken og rør til alt er oppløst. Denne blandingen blir ca 1,5 liter. Tilsett farge og hell blandingen i bakepapirkledde beholdere slik at det dannes et ca 0,5 cm tykt lag. Avkjøles. Dryss sukker på overflaten når massen er stiv. Skjær ut figurer/snipper og rull i sukker. Dette er en svært klissete affære, men man må bare bruke nok sukker. :) Oppbevares i tett boks.

(Nå så jeg at tittelen på tråden var "sjokoladekonfekt", men håper det er greit med litt annen julekonfekt også.) :o


#28

rajraj sa for siden:

Plutselig bleknet glansen over pistasjenøttene som har ligget i en skål siden helga. Jeg hadde glemt dem, men fant dem nettopp som en herlig, liten overraskelse til meg selv. Nå er jeg ikke så sikker på om det er godt nok lenger.



#30

rajraj sa for siden:

det burde finnes siklesmiley


#31

Pamina sa for siden:

Denne må jeg legge meg på minne.


#32

tiril sa for siden:

Drar denne fram då det går mot baketid for min del:nikker:


#33

tiril sa for siden:

Kva er kakestrymmel??

Kva slags former bruker de???? Bilder???


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.