Jeg skal lage julegavene selv i år. Sjokoladekonfekt tror jeg det må bli, evt gode karameller /fudge
Jakten på den perfekte oppskriften begynner her !
Kan du hjelpe meg ?
Hva pakkes de inn i - slike konfektformer i metallfolie, cellofan eller ?
Har masse oppskrifter, men finner de ikke nå. Skal se om jeg finner de i løpet av helgen.
Når jeg gir de bort i gaver så har jeg de enten i cellofan eller så har jeg de i julebokser.
Ha sjokolade, melk og smør i en kjele. Sett det over barmen og rør hele tiden til alt er smeltet. Skal IKKE koke! Ha i essensen etter smak, fordel i små former og sett kaldt. Smelt den lyse sjokoladen og pynt, sett det kaldt igjen.
Hvit Is-sjokolade.
100g hvit eller lys kokesjokolade
50g smør
ca 2 dråper rom essens
Smelt smør i en kjele, tilsett sjokoladebiter og smelt forsiktig. Smak til med rom essens. Fordel i former og pynt med kakepynt. Sett kaldt.
Smelt sjokoladen med fettet, la det avkjøl men ikke stivne. Klipp mashmallowsen i biter og legg noen i hver form. Fyll sjokolade over og pynt med kakestrymmel.
Ja dette er noen av de jeg lager. Håper det er noe du kan bruke.
50g hvetemel
1dl melk
1/2kg melis
5 dråper peppermynteolje
Varm opp mel og melk til en tykk masse.Avkjøl.
Bland så alt i kjøkkenmaskinen, tilsett mer melis om den blir for tynn. Den skal være såpass at det går an å trille kuler av den.
Trill kuler, dypp de i smeltet sjokolade og rull de i kokosmasse. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.
Vips ferdig!
evt. kakaopulver til å rulle trøflene iFinhakk 450 g sjokolade i foodprocessor. Kok opp kremfløten og hell den i sjokoladen, med maskinen i gang, inntil all sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. La maskinen gå mens du tilsetter likør/rom. (Jo mere du bruker, jo bedre blir trøflene, men også vanskeligere å forme.) Avkjøl blandingen helt.
Form kuler av blandingen, bruk melis på hendene for å minske kliss. Avkjøl kulene i kjøleskap.
Smelt resten av sjokoladen og la den kjølne til romtemperatur. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og avkjøl dem igjen. Rull evt. de avkjølte trøflene i kakaopulver.
Oppbevares kjølig, men bør tas ut og la stå i romtemperatur en times tid før servering.
Jeg er ikke verre på det enn at jeg hoster frem mine egne og velprøvde konfektoppslrifter. :værsågod:
Wienernougat
250 g nougat
125 g 70 % sjokolade
100 g skåldete mandler
Rist mandlene i en tørr stekepanne, smelt nougaten i vannbad. Finhakk sjokoladen og ha den i den flytende nougaten. Når alt er flytende har du i de ristede mandlene. Ha i en avlang form kledd med bakepair og la stivne noen timer før du skjærer i biter.
Bringebærtrøffel
150 g melkesjokolade
80 g frosne bringebær, tines, moses og siles
10 g glukose (1 ts)
25 g smør
200 g mørk sjokolade
kok opp den silte bringebærmosen og glukose, ha i hakket melkesjokolade, rør inn smør. Tøm i en form som er kledd med bakepapir, sett kaldt og rull deretter kuler som settes kaldt, dypp deretter i smeltet sjokolade.
Kahlua/Baileystrøfler
150 g 70% sjokolade
150 g melkesjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss kahlua- eller baileyslikør
150 g 70% sjokolade
50 g melkesjokolade
Varm opp fløte, rør inn likør, finhakket sjokolade. Skru ned og rør til sjokoladen smelter. Ta gryten av varme, kle en form med bakepair, ha i blandingen og sett kaldt. Skjær trøffelen i biter, rull evt kuler, sett kaldt, smelt sjokoladen, dypp og sett kaldt.
Nam nam. Jeg er på utkikk etter en oppskrift som kan tilsettes kanel for å lage sjokolade&kanel konfekt. Kan den med honning egne seg Karamell, eller blir honningsmaken for fremtredende?
Vi har gitt bort brente mandler et par ganger. Jeg brenner mandler, og Temmern graverer julenisser på gamle syltetøyglass. Blir så fint, så.
Brente mandler:
250 g mandler
250 g melis
1 dl vann
En god porsjon tålmodighet.
Alle ingrediensene has i en kjele. Sett plata på fullt, rør innimellom, mens vannet damper bort. Deretter er det bare å vente mens man rører med jevne mellomrom. Mandlene og melisen skal bli helt tørre før alt plutselig smelter. Da gjelder det å røre kontinuerlig til alle mandler er dekket av smeltet melis. Så tar man alt ut av kjelen, og legger på bakepapir.
Her var det mange snasne oppskrifte, fikk utrolig lyst på noe julesnop nå.
Hobbybutikker eller kjøkkenforetninger (jernia, wahlendal, traktøren, Ählgrens), eller så tar du gamle syltetøyglass og får barna dine til å pynte de med klistermerker eller male eller noe med julemotiv/farger. :)
(Veldig supergode. Alltid minst dobbel porsjon til jul i min familie.) :)
200 g hasselnøtter
100 g kokesjokolade
10 g kokosfett
melis
Legg nøttene på ei stekeplate og rist i stekeovn ved 170 g til de er sprø og gyllenbrune. Legg nøttene i et rent klede og gni av det brune skallet. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad, og dypp nøttene oppi. Løft nøttene enkeltvis (bruk to gafler) opp av sjokoladen og over i et fat med melis. Rull dem i melisen, og sett så kaldt (på et brett) til sjokoladen stivner. Siden kan man ha nøttene i en melsikt og riste av overflødig melis. Oppbevares i tett glass.
Eller hva med SEIGMENN?
30 plater gelatin
2,5 dl kaldt vann
1 kg sukker
2,5 dl vann
1/2 pakke sitronsyre
konditorfarge
La gelatinplatene bløte seg i 2,5 dl kaldt vann i minst 10 minutter. Kok sukkeret med 2,5 dl vann til alt er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtingsvannet i sukkerlaken og rør til alt er oppløst. Denne blandingen blir ca 1,5 liter. Tilsett farge og hell blandingen i bakepapirkledde beholdere slik at det dannes et ca 0,5 cm tykt lag. Avkjøles. Dryss sukker på overflaten når massen er stiv. Skjær ut figurer/snipper og rull i sukker. Dette er en svært klissete affære, men man må bare bruke nok sukker. :) Oppbevares i tett boks.
(Nå så jeg at tittelen på tråden var "sjokoladekonfekt", men håper det er greit med litt annen julekonfekt også.) :o
Plutselig bleknet glansen over pistasjenøttene som har ligget i en skål siden helga. Jeg hadde glemt dem, men fant dem nettopp som en herlig, liten overraskelse til meg selv. Nå er jeg ikke så sikker på om det er godt nok lenger.