Vi tenkte å ha kyllinggryte til middag i dag, og vurderer å la Ener'n (17 mnd.) få smake. Den er ganske sterk.
Krydderier:
Løk
Hvitløk
Ingefær
Spisskummen
Garam masala
Kajennepepper
Jeg lurte på å lage sausen uten krydderne først, ta av litt til han, og så krydre resten til oss. Men er litt usikker på om det blir bra da (krydderet skal egentlig både steke og koke en god stund). Så da vurderer jeg å rett og slett bare la han smake den som den skal være.
Er det noen som har erfaring med å gi såpass små barn så sterk mat? Hva sier de små magene om slikt?
Vi lar vår lille sønn på 15 mnd smake sterk mat, pappaen er fra Afrika og han lager en slags suppegruteting som er ganske sterk.. Lille spiser det uten problemer og synes det er kjempegodt..det eneste vi er forsiktige med er saltet...Jeg tror ikke krydder i seg selv er farlig, man må bare prøve seg fram..
Hvis jeg lager noe som er skikkelig sterkt, så tar jeg av litt til småbarn før jeg krydrer ferdig. Har forståelse for at små barn syns maten smaker sterkere enn det vi voksne gjør.
:nikker: Creme Fraiche funker kjempebra. Vi pleier å lage maten omtrent så sterk som vi pleier, men har alltid et beger creme fraiche til å blande ut med i bakhånd. Også gir vi han biola å drikke til. Melkeprodukter demper det sterke bedre enn vann.
Når jeg ser de krydderne du nevner er jo ingen av dem speiselt sterke, bortsett fra cajennepepperen. Du kan jo evt. være litt mindre raus med den?
Kajennepepperen er liksom det som er med på å gi retten "det lille ekstra", så vi beholder nok den. :sparke: Får heller være raus med yoghurten i Ener'n sin porsjon. Og så salter vi vår mat tilslutt.
Jeg er spent på reaksjonen hans. Han er jo som nevnt i en annen tråd litt vanskelig i matveien, men han elsker hvitløk. Så da kan vi jo håpe at litt heftig krydder kan gi han matlyst.
Vi har gradvis laget maten sterkere. Vi har krydret selv ved bordet etter ønske. Etterhvert har hun vent seg til det sterke og nå spiser hun det samme som oss. Synes hun det er sterkt ber hun om dipp (kesam). Da blir det litt mildere.
Storebror og snuppa er glade i sterk mat mens Prinsessa ofte synes det blir i sterkeste laget. Vi har alltid yogurt naturell, Kesam, Rømme el. stående på bordet når vi har noe sterkt, og det fungerer kjempefint her. :jupp:
Små barn kan godt få mat som smaker mye, og hva de klarer å spise avhenger ganske så mye av hva de er vandt med å få.
Snuppa har alltid fått sterk mat. Vi er mer forsiktige med salt. Det hender at hun protesterer, og nå som hun er så stor så er det ikke tvil om ha det protesteres på. I slike tilfeller tilsetter vi (som alle andre allerede har sagt) et eller annet melkeprodukt; enten yoghurt, rømme eller kesam.
Maten falt ikke helt i smak, nei. :hehehe: Vi blandet ut med ekstra yoghurt, så de ble mild og fin, men han syntes ikke noe om det. Men nan-brødet var godt, syntes han.
Men nå vet jeg iallfall at det er trygt frem å prøve.
Vi var på middag hos noen venner i forrige uke. Vi fikk servert Chicken tikka-masala og prinsen fikk stekt pølse og potetmos. Han var klar i valget sitt gitt: Ikke noe pølse når man kan få deilig indisk mat! - han spiste som om han ikke hadde fått mat før! (Men så spiser han jo oliven og fetaost også da)
Jeg tror barn har godt av å smake slikt jeg - de sier da ifra om de ikke liker det!
Guttungen vår spiser det han vil. Vi har alltid sterk mat. Han bestemmer om han vi ha det samme som oss eller bare ris med grønnsaker eller deromkring. Som regel spiser han det samme som oss. Til nå har han aldri blitt rar i magen av noe han har spist.
Vi har vært litt forsiktige med mye chili, og bruker f.eks bare vanlig rød og grønn chili nå, ikke habanero.
Og en ting til, litt på siden: En del indiske kryddermixer, som tandooripulver, har litt vel knæsje farger som muligens er overdrevent syntetiske. (men ikke sterke)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.