Susse sa for siden:
Denne fikk min yngste sønn i et oppskrifthefte i bokklubben. Vi har moderert den til å passe vårt melkefrie kosthold og ungene elsker den. Kjempelett å lage.
I går laget jeg den sammen med de to minste. Målene er i gammeldagse kopper. Jeg bruker et vanlig kaffekrus
Bananbrød :
1 1/2 kopp hvetemel- gjerne økologisk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
Blandes sammen og settes til side
Bruk en litt større bolle og mos
3 godt modne bananer
bland så i
3/4 kopp brunt sukker
1/2 kopp melk/rismelk/havre/soyamelk
2 egg /eggerstatning
2/3 kopp smaksnøytral olje - vi bruker raps
Bland det tørre i til en jevn røre.
Smør en brødform- Stek i nederste rille ca 1 time, eller mer på 175 grader. Avkjøl og oppbevar i folie. blir ganske deigete, men holder seg lenge og er ikke alt for søtt :)