Leandra sa for siden:
Har begynt å bake en del brød,men trenger en ny oppskrift,de jeg har brukt inneholder tusen ting,da blir det litt ork liksom..Helst grovt brød.Et som blir saftig,ikke slikt steinhardt som enkelte grove brød ofte blir:)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Leandra sa for siden:
Har begynt å bake en del brød,men trenger en ny oppskrift,de jeg har brukt inneholder tusen ting,da blir det litt ork liksom..Helst grovt brød.Et som blir saftig,ikke slikt steinhardt som enkelte grove brød ofte blir:)
Eia sa for siden:
Det brødet jeg oftest vender tilbake til inneholder dette:
1 ts salt
1 pk tørrgjær
ca. 3 dl grovmalt rug
1 liten neve solsikkekjerner
3-4 dl hvetemel (eller til deigen blir passe)
ca. 3,5 dl vann
litt olivenolje
1 ss maltekstrakt eller mørk sirup
Enkelt og godt.
Harriet Vane sa for siden:
Hellebrød, brød uten knaing:
Jeg bruker foodprocessor med eltekrok, men den kan sikkert røres for hånd.
300 g hvetemel
400 g 4-kornsbakemel fra Helios
100 g klemt rug fra Helios (kan byttes ut med grov sammalt rug)
100 g havregryn
100 g grov sammalt hvete
5-10 ss solsikkefrø
5-10 ss linfrø
5-10 ss sesamfrø
1 pk tørrgjær
1 ts salt
bland alt
Ha i 1 liter 37-39 C vann iblandet 1-2 ss maltekstrakt/honning/sirup
Kjør til det er en klissete grøt
La heve på et lunt sted
Hell i godt smurte store brødformer
Hev til deigen har nådd kanten av formen
Stek på nederste rille på 180 C i 70 minutter. Ta brødene ut av formen. Hvis skorpen kjennes litt myk, kan brødene stekes i 10 minutter til uten form, bare på rist.
La brødet hvile. Du har nå et nydelig saftig brød som kan fryses uten å miste skorpe, holder seg lenge og kan skjæres i tynne fine skiver med vanlig kokkekniv. Det drysser ikke.
IOA sa for siden:
Mim (og Mims brødoppskrift!): :love: Hellebrødet lager vi her i huset, og det er veldig veldig godt! Også er det deilig at man ikke trenger å skitne til mer enn en bakebolle og brødformer. Kjapt å lage er det og.
daffy sa for siden:
Dette lager jeg også. Deilig og saftig brød. Men jeg heller ikke akkurat deigen inn i formene, den er litt løsere enn vanlig brøddeig, men ikke så mye. Jeg burde kanskje øke væskemengden? Godt blir det ihvertfall.
Leandra sa for siden:
Tusen takk for svar.Disse skal prøves:jupp:
kiddo sa for siden:
Jeg baker speltbrød fra Den lille økologiske kokeboken av Dreyer Hensley og det er utrolig lettvint!
1 kg siktet speltmel
0,5 kg sammalt speltmel
2 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 ts salt
25 g gjær
9 dl lunkent vann (37 grader)
1 dl appelsinjuice
Bland alt det tørre og ha oppi mesteparten av væsken. Rør ut gjæren i resten av væsken. Eltes i maskin med eltekrok på god hastighet, men ikke mer enn noen minutter. Deigen blir ganske fast og fin med denne blandingen, så jeg sper aldri med noe mer.
Sett til heving under plast i 2 timer, ta ut og kna for hånd. Smør 3 former (jeg bruker 1,5 liters fra Tefal), lag 3 like deler av deigen og ha oppi. Etterhev i 30 minutter. Skjær et snitt i toppen av brødene med skarp kniv.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i 40-50 minutter. :ja:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.