Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nachos-langpanne med guacamole

#1

Dixie Diner sa for siden:

Denne er en slager her i huset. Kan jo varieres i det uendelige, men denne varianten er blitt vår favoritt:

Isets nachoslangpanne:

1 stor pose nachochips med salt
4-500 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 stor eller 2 små løk, hakket
1 stor boks mais
1/3 glass syltede jalapenos
1 boks refried beans (bønnemos, fantastisk godt, kan evt. erstattes av 1 boks chilibønner)
1/2 lite glass salsa
Masse revet ost

Stek kjøttdeig og tilsett krydder og vann. La det putre inn til en god kjøttsaus. Jeg liker den litt "våt".
Legg chipsen i en papirkledd langpanne. Ha over kjøttdeigen så det dekker en god del. Strø på løk, mais og biter av jalapenos (eller hele, men jeg liker dem best i småbiter, bare river med fingrene). Legg klatter av refried beans og salsa over det hele og strø over revet ost så det dekker.

Stek langpannen i ovnen på 225 - 250 grader til osten begynner å bli litt lysebrun i kantene eller etter smak (ca. 10-15 minutter).

Skjær stykker av nachosen og legg på pene tallerkener og server med salat, rømme, salsa og hjemmelaget guacamole:

Isets hjemmelagde guacamole (nok til 4 sultne personer):

3 store godt modne avokadoer
1 ss tacokrydder (ta av litt før du steker kjøttdeigen med krydderet)
1 ss hakket løk
1/2 ts sitronsaft
2 ss rømme
1-2 båter presset hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
Litt salt og kajennepepper

Mos alt godt sammen til en pure. Jeg liker den litt grov.


#2

Camomilla sa for siden:

Iset: Takk for den. Da blir det det til middag i morgen og ikke moussaka.


#3

malena sa for siden:

Åh, namenamenam!

Dette skal vi definitivt ha i morgen!


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det blir middagen her i morgen også, for vi har hatt SVÆR texmex-buffet i dag (hadde venner på middag) og det er så mye rester igjen at jeg må få brukt det opp, hehe.


#5

malena sa for siden:

Forresten, den bønnemosen, er den å få kjøpt overalt?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Nei, det er vel helst større butikker som Ultra, Meny, Ica marked osv. som har den. Den står i tacohylla og ser slik ut. Men det står ikke "no fat" på den de selger her (heldigvis). Det er virkelig UTROLIG godt! Kan varmes opp og brukes som dip til tortillachips også. Nyydelig!
Man trenger ikke engang å like bønner for å like denne, hehe. Har flere venner som HATER bønner men som er blitt helt fortapt i denne.


#7

malena sa for siden:

Flott! :riktig:


#8

Karamell sa for siden:

Dette er godt!


#9

Skremmern sa for siden:

Jeg trodde du hadde en lampe til salgs. lister meg ut igjen



#11

Tuneland sa for siden:

Tusen takk for oppskrifta! Dette spiste vi i går, og det var knallgodt!


#12

Camomilla sa for siden:

Dette skal prøves om få strakser.
De hadde ikke sånn bønneting på Meny så da prøver vi uten.
Gleder meg!


#13

Camomilla sa for siden:

Mmmmmmmmm............ Dritgodt.


#14

m^2 sa for siden:

Jeg får vann i munnen :)


#15

Ema sa for siden:

Nam-nam dette hørtes godt ut! Den oppskrifta skal prøves ut imorgen, jiepp:riktig:


#16

Camomilla sa for siden:

Den er verdt å prøve.


#17

Camomilla sa for siden:

Vi skal ha denne til middag i dag så da dytter jeg samtidig denne opp litt.


#18

gnuri sa for siden:

Denne hadde vi til middag i dag :nam:
Anbefales på det sterkeste :riktig:
Vi fikk ikke tak i den bønnemosen, men jeg kjørte en boks chilibønner i kjøkkenmaskinen, og det smakte fortreffelig


#19

Veronal sa for siden:

Jeg må også si at vi laget denne for 2. gang i dag. Stor suksess! Begge gangene har vi laget med chilibønner fordi vi har ikke funnet bønnemos ennå - men vi er stadig på utkikk!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Chilibønner er jo knallgodt da. :D

Vi hadde fylte gratinerte tortillas i går, med kjøtt, mais, chilibønner, krydder, løk og hvitløk. La fyllet i hvitløks-tortillas og brettet sammen. La dem med skjøten ned på en papirkledd stekeplate, smurte en god del salsa over hver og strødde over masse revet ost. Gratinerte dem på 250 grader til osten var gylden. Kjempesnadder!

Nesten så jeg er litt sur fordi jeg bare klarer en halv. :sur:



#22

liefje sa for siden:

Denne skal jeg lage paa fredag.


#23

Tilde sa for siden:

Denne må prøves ut til helgen.:)


#24

ItsOnlyMe sa for siden:

Dette ligner på den jeg bruker å lage. Kanskje det er fra Iset jeg fann oppskriften engang før for lenge siden? * husker ikke, men det var iallefall på nett*
Men jeg bruker små klatter med chillibønner i stede for refried beans, og dropper jalapenosen..

Kjempegodt iallefall!!!


#25

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker også veldig ofte klatter med chilibønner i stedet for, siden refried beans kan være vanskelig å få tak i. Men nå har de fått det på Icaen vår. :D
Jeg elsker chilibønner da, så jeg har det ofte i tillegg, eller ved siden av. Må helst alltid ha det til taco også.


#26

Olifant sa for siden:

Denne skal definitivt prøves i løpet av helgen.


#27

Libra sa for siden:

Denne må prøves. Høres kjempegodt ut.



#29

liefje sa for siden:

OMG det var supergodt. Tuuuuusen takk for oppskriften. Jeg er saa mett at jeg nesten sprekker.

Guacemolen var herlig - jeg hadde i hakket fersk koriander i tillegg, og betraktelig mer sitronsaft enn oppskriften.

Hadde laget kjöttdeigen paa forhaand. Det var litt dumt, for da ble den litt törr, saa det fikser jeg til neste gang. Dette blir et fast innslag til helgekosen hos oss fra naa av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.