Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bokanbefalinger til leseglad fireåring?

#1

Bequita sa for siden:

Vi har begynt å lese "Heidi" og det har vært supert. Vesla har alltid vært glad i bøker, men i det siste begynte hun å bli rastløs av billedbøkene. Nå merker vi at hun konsentrerer seg og synes det er spennende når vi leser igjen. Heidi er jo lett for henne å relatere til, det handler om en jente omtrent på hennes alder.

Har du noen gode forslag til "oppfølgere"? Jeg er på jakt etter flere bøker som er litt lengre fortellinger for barn, uten at de er for skumle for en fireåring. Vi har lest alt av Egner, Ole Brum, Pippi, Bakkebygrenda, Knerten og Lillebror, Gubben og Katten og Serafin for å nevne noe.


#2

Gremli Skremli sa for siden:

Tove Jansson! "Trollvinter" er midt i blinken nå som vinteren nærmer seg.


#3

Skilpadda sa for siden:

:nikker: Vi er nesten ferdige med Trollvinter nå, etter å ha lest alle de foregående bøkene som sengekantlektyre de siste ukene. I dag kjøpte vi de tre siste Mummibøkene. Språket er rimelig avansert, og jeg tror ikke Poden får med seg mer enn det mest rudimentære av handlingen, men han er dypt fengslet.

Litt enklere er Mormor og de åtte ungene-bøkene, og dem har han ogå likt veldig godt. :) Ellers så kikket vi på Kurt-bøkene til Erlend Loe da vi var i bokhandelen i dag, inspirert av at Kurt blir grusom nylig startet opp som hørespill i Barnetimen - mulig vi prøver på dem når vi er ferdige med Tove Jansson for denne omgangen.

Og hvis dere ikke har alle Ruffen-bøkene, er det naturligvis bare å løpe og kjøpe. :) Det har kommet tre nye de siste par årene.


#4

Adrienne sa for siden:

Storebror syntes at Pulverheksa var akkurat passe spennende. Han har også nettopp oppdaget at det går an å lese lengre historier, og vi er midt i Ole Brum nå, etter å ha lest mye om Emil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.