Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Britax Secura - monteringsproblemer

#1

Tangina sa for siden:

:gaah:

Jeg får det ikke til! Har fått vår nye Britax Secura-stol til lillebror og prøver å feste det i bilen. Holder på å gå fullstendig fra konseptene her - makan til dårlig bruksanvisning har jeg aldri sett. Nå har jeg prøvd å gjøre det helt forskriftsmessig, men setet står ikke fast i det hele tatt. Jeg tror hovedproblemet er disse sikkerhetsstroppene som skal festes på setet foran. Det står jo ingenting om hvordan de skal festes. Og i hvilke "hemper på bilseteskinnene". Kan noen hjelpe meg?


#2

mehmet sa for siden:

Skinnene det henvises til er vel de som er i gulvet på bilen, der det er egne D-ringer til å feste stroppene i. Er det ikke hemper du skal dra gjennom disse ringene?


#3

Tangina sa for siden:

Jeg ser ingen slike ringer i vår bil. Og hvis ikke man har det, skal man feste selene rundt seteryggen på forsetet så vidt jeg kan forstå, men da er det jo umulig å få setet støtt. Jeg får det i hvert fall ikke til - når jeg rugger på stolen, er den nesten helt løs sidelengs. Og da har jeg strammet til disse sikkerhetsselene så mye jeg kan. Dessuten vil jo det å feste disse selene rundt setet foran innebære at man ikke kan røre på setet - og må sitte oppå disse selene fra barnestolen. Nå er jeg skikkelig grinete, kjenner jeg. :knegg: Møkkasete!


#4

mehmet sa for siden:

Jeg trodde alle nyere biler hadde sånne festeringer...
Det høres ikke særlig praktisk ut at du ikke kan flytte forsetet, nei. I bruksanvisningen ser det jo også ut som at de stroppene skal trekke setet nedover, og det gjør de vel ikke så godt når de går fremover rundt setet? :vetikke:


#5

Tangina sa for siden:

Nei nettopp - det er det som er problemet. Man skal stramme selene så støttebeinet når gulvet, men når man tar selene rundt seteryggen, rikker det seg knapt. Vi har en Skoda Octavia fra 2006, så den må jo regnes som ny. Hvor akkurat skal disse festeringene være? Bakerst på skinnene?

Setet står for så vidt stødig når man rugger på det nederst, men hvis jeg tar tak i hodestøtten og rugger sidelengs, løsner det med en gang.


#6

Tangina sa for siden:

Nei, etter to timer, bannende og hissig med rompa i været ut av bilen, gir jeg opp. Takk for svar Mehmet :blomst: - jeg skulle virkelig ønske jeg hadde slike ringer i gulvet på bilen. Vi må rett og slett bytte stol, tror jeg, for å kjøre rundt med en stol jeg ikke er trygg på og festet til frontpassasjersetet på en slik måte at man får to stramme seler i korsryggen og ikke kan røre på det er ikke holdbart i lengden. Og jeg kjøpte dette setet for å ha det i mange år. Skulle virkelig ønske jeg hadde blitt opplyst om at jeg trengte slike ringer i gulvet for å kunne bruke det på en tilfredsstillende måte.

Men hvis noen har gode forslag om hvordan jeg skal løse dette, så venter jeg med å kvitte meg med det til uka - håper noen sitter på løsningen og at det bare er jeg som er for dypt i ammetåka til å se den.


#7

mehmet sa for siden:

Eh, altså, det viser seg at vi ikke har slike ringer... :flau: Du kan visst feste de stroppene i skinnene som forsetene sitter på. De skinnene er festet bare foran og bak, så du drar stoppene rundt og under de skinnene. Går det i Octaviaen?


#8

Camomilla sa for siden:

Har dere sånne "skinner" hvor forsetet sitter festet i og som setene sklir frem og tilbake på når du flytter de frem og tilbake eller har dere elektriske seter?

Du kan tre stroppene gjennom skinnene.


#9

Benzo sa for siden:

Kjør til nærmeste forhandler å få hjelp der. :)


#10

Tangina sa for siden:

:jippi:
Takk, damer. :blomst: Sånn var det jo. At ikke jeg tenkte på det. :knegg: Men nå står setet der, støtt og fint.


#11

mehmet sa for siden:

Så bra! :highfive: Beklager om jeg ledet deg på ville veier en stund...


#12

Camomilla sa for siden:

Hvordan festet du det da?


#13

Tangina sa for siden:

Som du og Mehmet sa - festet de under skinnene (tredde løkken under skinna og låsdelen av stroppen gjennom den).


#14

Camomilla sa for siden:

Så bra at du fikk det til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.