rajraj sa for siden:
Denne retten krever litt tid, men er så definitivt verdt det. En fornorsket versjon av Peking-and med hoi sinsaus.
Du trenger:
1 kyllinglår per person (bryst blir altfor tørt!)
salt og pepper etter smak
agurk
vårløk
1 glass hoi sinsaus (fåes i innvandrerbutikker)
til 16 lomper (2 personer):
2 dl mel
0,75 dl varmt vann
1 ss sesamolje
litt salt
-
Kjør innholdet til lompene sammen i kjøkkenmaskin. La ligge i kjøleskap cirka 20 minutter. Del i 16 biter og kjevle ut små lomper som tørrstekes fortløpende i glovarm steikepanne.
NB: MASSE mel er et tips til utkjevlinga, tenk tradisjonell lefse/lompebaking. Et annet tips er å kjøre deigbitene gjennom pastamaskin. Har ikke prøvd det selv, men innbiller meg at det kunne spart meg for mye banning :p -
Bein ut kyllinglårene og bank de flate. Krydre skinnsiden med salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i ti minutter. Så setter du på grillen på stekeovnen og flytter kyllingen til øverste rille i cirka fem minutter for at skinnet skal bli skikkelig sprøtt.
-
Skrell agurk og skjær i korte, trynne staver - fjern det i midten. Skjær vårløk i korte strimler.
Serveres i små skåler ala taco.
(Kyllingkjøttet kan skjæres i små biter på forhånd eller hver og en gjør det selv, ved bordet.)
Spises sånn:
Lompe + lite strøk med hoi sin-saus + kylling + agurk + vårløk.
Rull sammen og nyt! :neie: