Hva blir hovedmåltidet for dere på julaften? Husk å få med alt tilbehør, gjerne hva dere drikker og har til dessert også.
Jeg er oppvokst uten julemiddag i tradisjonell forstand. Vi hadde svært koltbord og lang lunsj, også spiste vi risgrøt etter gaveåpningen. Etter å ha feiret jul med mannens tradisjoner et par år her hjemme, har vi nok innført pinnekjøtt som julemiddag. Pinnekjøtt med mandelpotet, kålrabistappe og .. tjah, tilbehøret er ikke helt avklart enda kjenner jeg. Kan man ha sosisser til pinnekjøtt?
Dessert blir hjemmelaget karamellpudding tror jeg holder på å snekre tradisjoner
Jeg drikker lite alkohol, ingenting denne jula. Da blir det vel farris eller noe i den duren på meg. Resten drikker øl og akevitt tror jeg?
Frokost: Dekker frokostbord med alt julepålegget og farmors fletteloff og selvsagt varm sjokolade med krem.
Lunsj: mer av det deilige julepålegget
Middag: Ribbe, sossier og mediseterkaker, brunsaus, mandelpotet, rødkål, gulrot og erter. Drikke til far er øl og akevitt, drikke til mor er Pepsi max og akevitt (jeg liker ikke øl) og drikke til poden er julebrus.
Dessert: Har brukt å være riskrem, men poden ba om endring for et par år siden - så ny tradisjon har blitt sjokolademousse.
Under gaveåpningen drikker vi kaffe og da må det alltid stå følgende på bordet: Suksessterte, delfiakake, krumkake, multekrem og diverse utvalg av julebaksten.
Vi har ikke noe spes om morgenen. VI spiser grøt til lunch de julaftene jeg ikke jobber.
Ellers tar mannen med ungene i kirken mens jeg fikser middagsbord.
Vi pleier å ha både pinnekjøtt og svineribbe men i år blir vi alene så da blir det bare pinnekjøtt.
Med kålrabistappe, poteter og sky. Vi er ikke så glad i alkohol her i huset, så det går i vann og julebrus. Mamma og de serverer øl og akevitt til pinnekjøtt.
Sossiser hører til svineribbe. Ikke pinnekjøtt.
Pinnekjøtt (røkt hos min familie, urøkt når vi er hos hans), kålerabistappe og gode poteter som tilbehør. Drikke er vin eller øl og akevitt til de som vil ha det, brus eller vann til resten.
Dessert er riskrem, og is til de som ikke vil ha det.
Ribbe til middag - med potet, surkål, rødkål, rosenkål og saus (tror jeg det er)
Riskrem til dessert. Selv vurderer jeg å innføre hjemmelaget karamellpudding, men vi får se.
Drikke er juleøl, akevitt, rødvin og brus/farris. ingen i familien er stordrikkere, og i jula hører det iallefall ikke hjemme med mengder av alkohol...men vi har som sagt litt da!
Vi har ingen stor frokost på julaften - bare vanlig mat.
for meg er frokosten 1.juledag høydepunktet i jula - da er det god mat og mange folk. Mannen har bursdag 1.juledag, så da har vi sikkert noe han vil ha. (kveite kanskje?)
Ribbe, medisterkaker og pølser. Rødkål og surkål, mannen må ha brun saus av et eller annet slag. Poteter, tyttebær, flatbrød og hjemmelagde lefser. Også multekrem og riskrem til dessert. Øl og akevitt til de som drikker det. Jeg vil ha mozell eller cola.
Ribbe, medisterkake, medisterpølse, rødkål, surkål, rosenkål, mandelpotet, ribbefett og saus er hovedretten.
Desserten er riskrem med rød saus og multekrem.
Drikke er øl, akevitt, rødvin, vann og brus.
Til gavene er det kaffe, julebakst og litt konfekt. Kanskje en likør eller cognac.
Siden faren min var spansk er jeg vokst opp med tapas til lunsj og kalkun til middag, og litt foskjellig til dessert.
Disse tradisjonene har jeg tatt med meg. Så i år tilfører jeg risgrøt til tapas så svigerinnen får noe hun er vant til og kalkun til middag med sjokoladefondant til dessert.
På julaften så har vi ikke noen spesiell frokost, men mulig at vi gjør det i år siden vi ikke har noen kirkegårder eller noen på gamlehjem som skal besøkes på formiddagen.
Julemiddagen blir ribbe, pinnekjøtt, poteter, kålrabistappe, rosenkål, rødkål, surkål, sjysaus og muligens sossiser.
Drikke: rødvin og kanskje øl og akevitt. Jeg og lille drikker nok brus av et eller annet slag, kanskje julebrus.
Til dessert blir det moltekrem dersom mamma tar med seg moltebær, hvis ikke blir det sikkert riskrem.
juledag skal vi til tanten min og spise julelunsj, koldtbord.
Jeg må ha pinnekjøtt med kålrabistappe. Det er lukta av pinnekjøtt som forteller meg at det er jul :D
I år skal vi feilre sammen med svigerfamilien, så da blir det nok en liten blanding - svigerinna mi er svensk, så da blir det litt julskinka og dopp i grytan i tillegg til pinnekjøttet. Jeg gleder meg allerede!
Vi har de to siste årene feiret hos svigers, og fått kalkun på julaften. Hjemmefra er jeg vant med at kalkun er nyttårsmat, så det har vært litt stusselig. :knegg:
Men i år skal vi feire med mine foreldre, og da blir det pinnekjøtt! :lykkelig:
Vi har ingen spesielle tradisjoner for frokosten på julaften. Til lunsj har vi risgrøt. Til middag er det kalkun, servert med mandelpoteter, waldorfsalat, grønnsaker og god saus. Til dessert har vi risgrøt. Det serveres vin til middag og cognac/likør til dessert.
Jeg er vokst opp med kalkun, men det er mannen som insisterte på det som hovedrett julaften. Desserten er også fra min barndom, men jeg likte det ikke selv tidligere, det er igjenn mannen som har bestemt det. Som i mitt barndomhjem gjemmes en mandel oppi, med stor gris som mandelgave.
Menyen er ellers veldig "satt"
12-13 tiden. Varm sjokolade med krem. Smaker på julemat, sirupskake og grovbrød med julepålegg.
ca 16: Kaffe, kaker og julegodt......
ca19-20 når julenissen har vært og pakker i hovesak er åpnet. Middag:
Forett: Røkt laks med spinattimball
Hovedrett: Kalkun, kantareller, rosenkål glasserte gulerøtter, ristete kastanjer. Stuffing har variert litt. Sausen har jeg ikke navn på.
Desserter: Multer med fløte (uskoldet mandel blandt multene)
Drikke:
Vin, farris og brus. Men de som ønsker får også Øl og akevitt. Svigermors kjæreste. Det går ikke mye vin gitt.
Middag: Urøkt pinnekjøtt, poteter og kålrabistapp.
Dessert: Ikke fastspikret. I fjor var det fruktsalat, året før var det multekrem.
Drikke: Øl, vin, akevitt,vann og brus.
Risgrøt med storfamilien venner og kjente i 12 tiden.
pinnekjøtt med poteter (helst mandel) , kålrotstappe. hos svigers er det ofte full svinesteik med sossiser og surkål,svisker, vossakorv og grønnsaker og. noe som er tull da vi bare er 5 stk der.
Vi har sursteik med rosenkål, gulrøtter, erter, surkål, tyttebærsyltetøy og viltsaus. Til dessert er det alltid riskrem med mandel i. Drikke er vin, øl, brus og vann.
Lang frokost med julepålegg, hjemmebakte rundstykker og horn. Lunsj på kjøkkenbenken mellom slagene, såvidt jeg husker.
Middag ca kl 16 med ribbe, medisterkaker, julepølser, poteter, saus, grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Mannen er storfornøyd, han elsker ribbe og ble helt i hundre da han oppdaget at vi spiser det på julaften. Til dessert er det multekrem og jordbær med krem. Drikke er brus, øl og akevitt.
Julegrøt med mandel spiser vi på kvelden på lillejulaften, før vi pynter juletreet. 1. juledag har vi ofte ovnsstekt laks. 2. juledag kommer hele storfamilien til foreldrene mine og spiser fyllt kalkun, med riskrem til dessert. Jeg syns det er en uting at den beste middagen og den beste desserten serveres sammen, så den dagen vi feirer jul hjemme hos oss selv blir det riskrem på julaften, etter ribba.
Til frokost/lunsj dekker vi bordet og koser oss med nybakt brød og alt det god julepålegget, samt egg, kakao osv.
I 16-16.30 tiden spiser vi middag. Vi har ribbe, medisterkaker og småpølser, samt poteter og brun ribbesaus. Grønnsaker, rødkål/surkål og tyttebærsyltetøy.
Til dessert har vi riskrem med rød saus OG hjemmelaget karamellpudding med krem (Mannen min liker ikke riskrem og har fått denne ekstraservicen siden han var liten, og det er jul for ham ;))
Første dagen er vi hos pappa, og da har vi alltid koldtbord, samt rester av julemiddagen.
Andre dagen er det litt forskjellig ettersom vi bytter på hvor vi er denne dagen, men det er gjerne ovnsbakt laks eller ørret og kalkun. Evt pinnekjøtt.
Jeg ELSKER pinnekjøtt men ingen i min familie liker det, idiotfolk! Vi har heller aldri hatt tradisjoner i vår familie, så det har gått i alt fra surstek (nam) og svinestek til torsk og vegetargryter (mamma og tante er vegetarianere, jeg var det selv i seks år frem til 2003).
Nå har vi fått nye tradisjoner siden vi har giftet oss og fått barn og mer rutine på julefeiringene. Så det blir KALKUN (mamma får vegetar-schnitzler) med rødkål, poteter, fløtesaus, grønnsaker og diverse her hjemme hos oss annenhvert år, og ribbe med alt tilbehør hos svigers annenhvert år. I år skal vi til svigers, og da blir det ribbe.
Pinnekjøttet får jeg heldigvis spist meg mett på hos Ms. Lee 3. juledag hvert år. Takk gud for henne!
I år er vi hos svigers og der ser menyen slik ut:
Ikke noe spesielt til frokost.
Før kirken spiser vi risgrøt.
Pinnekjøtt med kålrabistappe, poteter og sjy til middag. Akevitt og øl til de som vil ha.
Riskrem, julekaker og kaffe utover kvelden.
Julaften spiser vi deilig sprøstekt ribbe (av den typen med mye kjøtt), hjemmelagede medisterkaker (av halvparten medisterdeig og halvparten karbonadedeig), små julepølser, hjemmelaget surkål, rørte tyttebær, svisker, diverse grønnsaker og god saus.
Desserten er fruktsalat med hakkede mandler/nøtter og krem.
Senere i jula har vi pinnekjøtt og andre gode julemiddager, men dette er selve julemiddagen. :)
Man finner en partner som er villig til å gi slipp på sine mat-tradisjoner:nemlig:.
Vi spiser pinnekjøtt med vossafår, surkål, kålrabistappe, mandelpotet. Til dessert har vi hatt litt forskjellig, men i de siste årene har det gått i fruktsalat med is.
Jepp. Min mann er altetende, egentlig, men pinnekjøtt nekter han å spise. Men nå har vi aldri det heller, for INGEN i min eller hans familie liker det jo, så da er det jo bare JEG som er vanskelig. :knegg: Neida, er altetende jeg også, men foretrekker kjøtt fremfor fisk på julaften. Vi har som sagt kalkun og ribbe annenhvert år, funker fint som bare det.
Ei jeg studerte med hadde fiskeboller i hvit saus på julaften :knegg: - Tradisjonen var kommet da bestefaren hadde hatt magesår og da måtte spise lettfordøyelig mat. De har gård og fjøsstell før julaften uansett, så de anså det som praktisk i ettertid også.
I mitt 36 år gamle liv har jeg 1 jul som ikke har vært hos foreldrene mine, så det er egentlig den lengste tradisjonen med dagen.
Vi(les:jeg)starter morgene med 3 nøtter for Askepott.
Drar ganske tidlig til foreldrene, rundt 2-3. Da løper mutters rundt som ei hugger`n høne og lurer på når hun setter på potetene, og "er det nok mat i år da", men som vanlig blir potetene ferdige og mat er det nok av i massevis.
Vi spiser ribbe, kjøttkaker, medisterpølser, grønnsaker, surkål, rødkål og poteter kl 17. Riskrem til dessert.
Etter mat åpnes det julegaver, barna leser opp til og fra og alle ser på mens gavene blir pakket opp.
Mens vi åpner så står det kaker og godteri fremme på bordet.
Pakkeåpningen tar forferdelig lang tid, da det er 2-4 barn der, kommer an på hvilken "annenhver jul" det er.
Dette ble ett litt mer utfyllende svar enn bare middagen, men jeg gleder meg litt kjenner jeg!!
Ungene våkner jo gjerne før hanegal på julaften. Da finner de julestrømpene og ettersom det er julaften så er det lov å smake litt på innholdet i strømpen før frokost.
Vi drøyer frokosten til i ti-halv-elleve-tiden. Da dekker vi bord og tar fram hjemmebakte rundstykker, lefse og godt julepålegg.
Middagen er alltid ribbe med sossisser, poteter, rødkål, erter, kokte epler, tyttebær og saus. Til drikke serveres øl og akevitt samt brus/farris til de som ønsker det. Desserten har variert litt, men stort sett har vi hatt hjemmelagd karamellpudding
Som regel spiser vi oss så mette at julebaksten får stå i fred på julekvelden :ja:
Jeg kommer ikke hjem før klokka 18 på julaften, så den dagen bruker vi ikke ha avansert middag. Jeg regner med at vi skal ha kalkunfilet med ris, saus og waldorfsalat. Riskrem til dessert.
Vi drikker sjeldent alkohol og absolutt ikke på julaften. Jeg regner med at det blir farris, juice eller brus til maten.
Jeg har aldri stått for julemiddagen, men er vi hos mine foreldre får vi servert:
Ribbe, sossiser, medisterkaker (halvparten medisterfarse og karbonadedeig), poteter, brun saus, surkål, rødkål, gulrøtter og rosenkål. Gjerne mer tilbehør også, mamma er så livredd for at det skal være for lite mat at hun gjerne steker en liten svinestek også. (Det er selvsagt alltid mye mer enn nok. :himle: ) Til dessert er det både multekrem og riskrem med rørte jordbær. Vi drikker øl og rødvin til og barna får julebrus.
Vi spiser pinnekjøtt med kålrabistappe, kokte poteter (enten mandel eller Ringerikspoteter) som hovedrett.
Vi har gjerne medister og julepølse ved siden av, og kanskje litt ribbe også - det kommer helt an på familiesammensetningen. Medister, julepølse etc spiser de som ikke liker pinnekjøtt (barna i stor grad)
Til dessert har vi pleid å ha riskrem med rød saus, gjerne av hyllebær om vi får tak i det.
Drikke er juleøl eller brus, og akevitt til de som vil ha det. Har aldri vært vant til nevneverdige mengder med alkohol på julaften, så mer enn en juleøl blir helt feil. Og akevitten kan noen andre få :pføy:
Vi spiser risengrynsgrøt på dagen, med mandel i selvsagt.
Til middagen har vi ribbe med medisterkaker, medisterpølse, sossiser, potet, surkål, rødkål, gulrøtter, rosenkål og saus. Vi drikker juleøl/rødvin/brus/tomtenøl til maten (mannen vil ha en liten skvett akevitt attåt). Til dessert (dvs, den tar vi til kaffen etter pakkeåpningen) har vi riskrem med rødsaus.
Julaften er det ribbe med svsiker og epler. Medisterkaker og sossisser, rødkål og surkål. Lager saus av stekesjyen. Rørte tyttebær ved siden av. Evt. kokte erter fordi ungene elsker det.
Så er det pinnekjøtt med kålrabistappe.
Til dessert har vi ofte fruktsalat eller en sorbet, litt etter som. Gjestene pleier å ha med desserten. Om svigers feirer hos oss har de med seg pinnekjøttet og klårotstappa.
Drikke er øl, rødvin, akevitt og julebrus.
Vi spiser riskrem hos min farmor på formiddagen, hele slekta trykker oss inn i hennes bittelille leiliget og ser på Tre nøtter til Askepott. Det er igrunn dagens høydepunkt. :)
Når vi har min jul så spiser vi ryper med sukkerglaserte poteter, brunsaus, hjemmelaget rødkål, brokkoli, erter og mais til hovedrett. Forrett er som oftest noe som innebærer røkt eller gravet laks. Og røvin til maten, selv om jeg må stå over i år...
Dessert er som oftest frukt og is eller multekrem.
Mannens jul er ribbejul, veldig godt det også, men det er ikke rype :nemlig: Ribben serveres med mandelpotet, surkål, kokte gulrøtter, svisker og brunsasus. Drikke er vann, øl og akevitt. Multekrem til dessert.
Min beste venninne fra barndommen trodde i mange år at vi også spiste ribbe på juleaften, hun trodde bare jeg sa det så feil ribbe/rype - nesten det samme :knegg:
Sursteik (okse marinert i surmelk i ti dager) med viltsaus, tyttebær, poteter (ikke mandel!), waldorfsalat, erter, gulrøtter, og ellers hva som måtte passe. (= Alt fra snittebønnestuing til hjemmelaget ripschutney, hermetiske pærer med ripsgelé etc etc). Vi drikker rødvin.
Pinnekjøtt med potetet (ikke mandel her heller), kålerabistappe og jeg tror vi ofte har en slags chutney til det også. Pluss sjyen selvsagt. Drikke: øl og akevitt.
Dessert er riskrem med mandel. Rørte jordbær som regel. Moren min er litt eksperimentell, så variasjoner kan forekomme både i dessert og middag.
VI har ikke noen spesielle tradisjoner i matveien utover denne middagen, men ungene har begynt å spørre om risengrøt til lunsj. Jeg er ikke vant til det, men vi kan gjerne ha det for meg. Dessuten er Maximillias aniskringler blitt fast innslag i jula, jeg laget det en gang i høst og da kommenterte ungene at det luktet jul!
På morgenen er det frokost med godt pålegg og gjerne ferske rundstkker el.
Også julestrømpe. Også er det samme lunsj som frokost, og evnt. noe mellommåltid.
Middag er ribbe med pølser, medisterkaker, skysaus, poteter, surkål, rødkål og rosenkål.
Drikke er vel så ymse, både øl, akevitt, vin, julebrus, farris, vann og juice har vi hatt, hva nå enn de enkelte foretrekker.
Også har vi riskrem med rød saus og iskake til dessert (lurer på om jeg skal innføre hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus og krem istedet).
Så kaffe og kaker og snop senere da.
Om vi spiser hos mamma og pappa: kalkun, potet,rosenkål, gulerot til turbo og waldorfsalat. Namnam
Dessert: finnmarks multer\multekrem, kromkaker og sjokoladepudding til mann og turbo
Før når jeg var lita spiste vi ribbe men jeg liker det ikke å nektet å spise det og mamma blir dårlig av det. Så da fant vi ut at kalkun skulle det være fra da av.
:)
spiste risengryns grøt om formidagen men jeg ble bestabdig syk av den. sånn vi fant ut at jeg hadde laktoseintoleranse som 6 åring..
Og for det om grøten kokes på laktoseredusert melk så blir jeg dårlig.
Om vi skal være med svigermor så vet jeg ikke.
For de bruker å være hos mormoren til mann og hun servere ribbe og kjøttkaker.
2 to av de 4 tingene jeg kan med handa på hjerte si at jeg IKKE liker og kommer ikke til å smake en gang.
Jeg er vokst opp med julestrømpe om morgenen. Til julemiddag surstek (på okse eller elg) og riskrem m/mandel til dessert. Riskrem liker jeg ikke, men jeg spiser det mer enn gjerne så lenge det er en mandel oppi (konkurranseinstinkt :knegg: ). De voksne har drukket vann, rødvin eller brus. Ribbe/pinnekjøtt/øl/akevitt har jeg vært forskånet for.
En del år etter at jeg flyttet hjemmefra fant min stemor plutselig ut at hun skulle lage egne tradisjoner. :snurt: Pinnekjøtt (:urk: ), øl og akevitt (:dobbelturk: ). Min mor inviterte i de siste årene av deres liv en gammelonkel og min gamle bestemor som begge trengte noe lettyggelig - da ble det servert bankebiff med mandelpoteter og ertestuing. :knegg:
Vi prøver nå å finne juleskrullen i oss selv med tilhørende tradisjoner. Surstek er plan B, men foreløpig så håper vi at gås eller and vil bli det store for oss. I år står 5 kg gås på menyen. :glis: Til dessert tror jeg vi lander på rødvinspærer og mascarponeegg.
Vanlig frokost, risengrynsgrøt til lunch og kalkun til julemiddag.
Vi har sossiser, rødkål, nydelig saus, waldorfsalat og ertestuing til. Til dessert er det gjerne risgrøt. Øl, vin, aquavit og brus til ungene.
Kaffe og syv slag til gavene.
Ellers har vi pinnekjøtt av røkt lam på lille julaften, det er tradisjon nå.
God og lang frokost(om jeg ikke skal jobbe)med masse godt julepålegg.
Risengrøt til lunsj.
Selv om jeg er mest glad i ribbe blir det nok pinnkjøtt til jul i år også. Men kålrabistappe og poteter. Riskrem med rød saus eller rørte jordbær til dessert.
Brunsj (kan gjentas et par ganger i löpet av dagen, etter behov)
Lefse med oksetungetunge, lettsaltet lammelår, eggeröre, god sennep + det som er av gode pålegg, bare de förste der som er obligatoriske. Da drikker vi melk, juice eller vann. Også har vi sånn fancy smör som er dårlig for hjertet, det er viktig for det har vi aldri ellers.
Middag (hvis jeg vinner)
Kokt torsk, lever og kröll. Smelta smör, kokte poteter, gulrötter og purre.
Middag (hvis jeg ikke vinner)
Pinnekjött (helst rökt) dampet og grillet. Kokte mandelpoteter, sjy, kålerabi- og gulrotstappe. Eventuelt også med komler og rökte kjöttpölser.
Drikke til middagen er öl/lettöl/santa clausthaler og akevitt, rödvin til de som liker det. Pluss vann, farris og brun julebrus.
Kan ikke si jeg husker noen desserttradisjon. Mammas hermetiserte ingefär- og nellikpärer er nok favoritten, men det har blitt sjeldent etter de sagde ned päretreet.
Kransekakestenger og brente mandler har vi alltid. Sikkert i forbindelse med en runde kaffedrikking, de blir det en del av. Både för og etter middag.
Vi spiser en bedre frokost om morgenen. Den består stort sett av vanlig pålegg (men større utvalg), samt "julepålegg" som sild, hjemmelaget sylte og røkt laks.
Julemiddagen består av ribbe, kokte mandelpoteter, medisterkaker, sossisser, stekte eplebåter og svisker, tyttebær og sjy. Til dette drikker vi brus, øl og akevitt.
Hjemmefra er jeg vant til multekrem til dessert, men de siste årene har vi hatt riskrem med hjemmelaget jordbærsaus. Jeg tror vi går for det i år også. :)
Siden vi feirer jul annenhvert år hos min familie og svigers, varierer menyen.
Hos svigers:
Vi spiser julefrokost hjemme med masse digg pålegg og nybakt brød.
Samme til lunsj.
Middag:
Forrett: terteskjell med fiskepudding, hvit saus, grønnsaker og reker.
Hovedrett: ribbe, men poteter, kokte grønnsaker, surkål el rødkål, kjøttboller, brun saus og chips.
Dessert: Jeg tar med riskrem (nødt å ha det).
Drikke: hjemmelaget juleøl og brus.
Bløtkake og kaffe etter gaveåpning.
og 2. dag rester med litt nytt innimellom.
Nyttårsaften: kalkun, potet, waldorfsalat (den lager alltid jeg), kjøtt og sopp stuffing, fløtesaus og kokte grønnsaker. Dessert står jeg for.
Hos min mormor:
Julefrokost med masse digg.
Julegrøt kl 14.
Middag: varierer mellom pinnekjøtt og ribbe (mormor er østlending bosatt på vestlandet).
I år blir det no pinnekjøtt, medisterpølser, potet og kolbabistappe. Drikke: juleøl, brus og akevitt (de fleste drikekr bare brus)0. Dessert er riskrem.
dag: det vi ikke hadde på juleaften. I år: ribbe, medisterkaker og pølser, potet, surkål og svisker. Moltekrem til dessert.
dag: Laks med laksesuppe, potet, gulrot, rømme og agurksalat.
Lille juleaften: Risengrynsgrøt med mandel.
Juleaften: Ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål, poteter, brun saus, tyttebær og flatbrød. Til dessert: Fruktsalat med krem og krumkaker. Etterpå: Julekaker og sjokolade.
2. juledag: Kalkun, svisker, epler, stuffing, selskapserter, soppsaus, portvinsgelé og mandelpoteter. Dessert varierer.
En dag i løpet av jula er det julefrokost hos mine foreldre med røkelaks, gravlaks, tre typer sild, juleskinke, røkt lammelår, lammerull, oster, eggerøre, lefse, brød, julekake og rørte jordbær.
Også må det være karamellpudding til dessert en gang i romjula. Ellers ingen føringer! Nyttårsaften varierer.
Julegrøt pleier vi å spise hos den av besteforeldrene som vi ikke skal feire kvelden hos.
Så i år blir det nok julegrøt hos svigers, med mindre svigers skal til noen andre.
Middag; Pinnekjøtt! :D Med overkokte poteter og kålrabistappe til.
Brus å drikke. Mine foreldre pleier å drikke vørterøl blandet med sitronbrus.
Det drikkes ikke noe alkohol.
Dessert; enten riskrem eller iskake.