Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - sjokolademuffins

#1

malena sa for siden:

Jeg skal lage muffins av Mims oppskrift:

(Nok til ca 10 store eller 20 små muffins)
50 g smør
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall av halv sitron (kan sløyfes)
1 dl melk. Bland det tørre, ha i egg og melk, rør til glatt røre.

Jeg vil gjerne ha kokesjokolade i denne. Men den er det jo sukker i.
Hvor mye mindre sukker skal jeg ha i røra så den ikke blir for søt?
Holder det med 100g kokesjokolade til denne oppskriften?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Skal du smelte sjokoladen eller ha den i biter i røren? Hvis du skal smelte den kan du jo ha litt mindre sukker i, men jeg hadde nok tenkt over å kutte på sukkeret ellers. Men nå har jo alle forskjellig "toleransegrense" på søtt, så jeg pleier rett og slett å smake på den ferdige røren før jeg heller den i formene. :)

Det går nok greit med 100 gram ja. Selv har jeg en gylden regel når det gjelder sjokolade. "Det kan ikke bli for mye". :knegg:


#3

malena sa for siden:

Jeg skal smelte den i røra, ja.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Da kan du jo feks. bruke 1,5 dl sukker i, det holder sikkert lenge. Men som sagt, smak på den ferdige røren først.


#5

malena sa for siden:

Den er jeg helt med på. :knegg:

Problemet er at jeg kun har 100g. Dvs, 100g minus to biter. :o


#6

Dixie Diner sa for siden:

Her går det også ofte i "minus 2-3 biter". :haha:


#7

Observatøren sa for siden:

Da foreslår jeg at du lager muffinsene nå, før det blir enda mindre sjokolade. :D

Tilsett heller litt sukker etterhvert - begynn med 1 dl, og ha 0,5 i reserve.


#8

malena sa for siden:

Takk for svar! :neie:


#9

malena sa for siden:

:knegg:

:iler:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.