Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzabunn

#1

Jinx sa for siden:

Hvordan få den tjukk? Jeg hever deigen, og når jeg da etterpå kjevler den ut og steiker den er den paddeflat...Hjelp!


#2

Dixie Diner sa for siden:

Hva skal du med tykk pizzabunn? Isj. Men jeg har motsatt problem, den blir alltid FOR tykk så jeg har sluttet å heve deigen. Har gjær i og kjevler den så tynt jeg kan uten å heve den. Høres rart ut at den skal bli paddeflat hos deg? Har du i nok gjær og bruker du riktig temperatur på vannet?


#3

Benzo sa for siden:

Lag større deig.


#4

malena sa for siden:

Det er jo mange som liker pizza med tykk bunn? Amerikansk pizza som den du får hos Dolly Dimples, feks har tykk bunn.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet det, jeg bare tuller litt. Det er en smakssak. :)


#6

Mei sa for siden:

Jeg er enig med Iset. De skal ikke være tykke, men mine blir det gjerne likevel. Selv de gangene jeg dropper hevinga :skuffet:

Dolly Dimples sine skal være tykke. Men mine blir tykkere enn deres også.


#7

malena sa for siden:

Jeg liker tynn bunn, bare så det er sagt. :nemlig:


#8

Jinx sa for siden:

Deigen hever jo mye, så bruker riktig temperatur osv. Men kanskje jeg skal lage mer deig...


#9

Helle sa for siden:

Ikke hev den. Bare kjevl ut, ha på fyll og stek. :jupp:


#10

ack sa for siden:

Du bruker 9 dl. mel.


#11

Dixie Diner sa for siden:

9 dl mel blir nesten 2 langpannepizzaer her, med middels tykk bunn. Så da får du en rimelig feit pizza ja. :D


#12

Bluen sa for siden:

Du kan jo eventuelt etterheve den.


#13

ack sa for siden:

:nemlig: Man kan klare å få to tynne ut av det eller en feit med tilsvarende kanter for de som liker det.


#14

Jinx sa for siden:

Jeg har nå brukt ca 4 dl vann og mel deretter. Halvparten sammalt hvete og vanlig hvetemel.....Så får vi se hvordan det blir:D


#15

Bayone sa for siden:

Jeg bruker 3,5 dl vann og 0,5 dl olje og mel til passe deig. Den blir tykk og god :jupp:



#17

Jinx sa for siden:

Den ble tjukk og god:D Og det holdt med en bit, for den var mektig:ja:



#19

Veronal sa for siden:

Vi lager ca. 14 pizzaer på 2 kg mel. Halvsteker med tomatsaus (lager tomatsausforråd samtidig som vi lager pizza) og fryser ned. Bruker ikke olje, kun mel, salt, vann og tørrgjær. Perfekt tynn bunn. (En pizza er middag for mann, meg og barn.)


#20

dutte sa for siden:

Når jeg lager pizzabunn med halvt om halvt med speltmel og hvetemel blir den mye tykkere enn om jeg bare bruker hvetemel. Vi liker egentlig at pizzabunnen er tynn vi da.


#21

petra sa for siden:

Lag pizzadeigen som vanlig, men kjevle den ut med en gang og la den stå til heving ferdig kjevla! Da blir den tykk og god! Husk å "kna" deigen godt før du kjevler den ut da hever den mer!:D


#22

Beckett sa for siden:

Jeg er kjent for mine tykke, luftige pizza-bunner. Trikset er å heve både før og etter kjevling.
Og bare så det er sagt, jeg er rå-god på italiensk bunn også. :i skryte-humør nå i kveldinga:


#23

Left sa for siden:

Jepp - tykk bunn er ikke godt. Det er antakelig slik med pizzadeig. Den er besatt av ondskap eller noe. De som vil ha den tykk får den tynn, og de som vil ha den tynn får den tykk.
Jeg liker nok best italiensk pizza.


#24

lijander sa for siden:

Ser at det er flere her som foreslår å etterheve. Vet at enkelte pizzasjapper gjør det for å få tykkere bunn iallfall :blunke:
Men da et det jo viktig å ikke trykke den flat igjen når man hiver på fyllet :erfart:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.