Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eh... Vil vi se slike bilder i boligannonser?


#2

Kanutte sa for siden:

Ja, nå synes jeg altså at den husstylingen har tatt litt av. Pene bilder og alt det der, men det er ikke det jeg er mest interessert i hvis jeg skal kjøpe bolig.


#3

Libra sa for siden:

Idiotisk og latterlig! Men, det største problemet er vel at folk går fem på.:rolleyes:


#4

Jessica sa for siden:

Helt enig med HI. Nå drar de strikken vel langt. Det der må da være total bom......


#5

jane sa for siden:

Det er greit for meg i hvert fall.


#6

Mikkeline sa for siden:

Det tar jo fokuset bort fra dem som er viktig å vurdere.


#7

~TM~ sa for siden:

Nei, jeg gir i grunnen beng i hvordan dusjhodet ser ut. :rolleyes:


#8

Skjevo sa for siden:

Jeg har lagt merke til at særlig Aktiv Eiendom holder på med det "salgstrikset" og det appellerer ikke til meg i det hele tatt, verken som kjøper eller selger. Hadde vel neppe latt være å kjøpe en eiendom med slike annonsebilder, men hadde nektet meglerfirmaet å markedsføre min leilighet på tilsvarende vis :nemlig: Synes det er en fornærmelse mot kjøpers intelligens.


#9

Ekkir sa for siden:

Har tenkt samme tanken. Leste en salgsoppgave om en leilighet her i byen fra privatmegleren; mannen trodde jeg leste fra en novelle :knegg:


#10

Beckett sa for siden:

Det er helt teit, rett og slett.


#11

Ibidelma sa for siden:

Jeg er lei av de bildene OG av at bildene er så dratt... et toalett ser jo ut til å passe til en elefant...men når du går på visning, er det bare en liten trang krok der det ikke er plass til å tenke engang..

Og enkelte dører ser ut til å være dobbeldører osv..slikt irriterer meg...

Gidder ikke gå på visninger som har slike villedende annonser :niks:


#12

Guava sa for siden:

Jeg blir mistenksom dersom det blir for sære annonser. Dersom mange av bildene kun viser blomstene og de levende lysene på badet og sofaen i stua er fotografert i ulike vinkler lurer jeg på hvordan huset virkelig ser ut.

Nærbilde av plenklipperen i hagen er også lite relevant så fremt den ikke er inkludert i prisen på huset.


#13

maggypop sa for siden:

Merkelig fokus, ja.
Jeg har reagert på det samme når jeg har sett bilannonser - bilde på bilde av felger, ratt og dashbord, men ikke ett eneste av f.eks bagasjerom (jeg har sett etter 7-seter) enda det er svært så interessant. Kunne like gjerne hatt med bilde av rattmuffen og terningene.
Javel, tenker jeg da - Er det dette de vil vise frem, er vel ikke resten så bra. :confused:


#14

Inagh sa for siden:

Hvis det er slik at de pene blomstene og bildet er inkudert når du kjøper leiligheten, er det jo forsåvidt greit nok... Men noe sier meg at de ikke hører med - så det blir for teit. :nemlig:


#15

Dragen sa for siden:

Nei. Ikke sånne heller:


#16

Guava sa for siden:

Det aner meg at man ikke får den såpepumpen på kjøpet heller.


#17

Dragen sa for siden:

Det spørs sikkert hvor mye du er villig til å gå over takst.


#18

Guava sa for siden:

:knegg:


#19

HSJ73 sa for siden:

Det er latterlig med bilder av gjenstander som ikke følger huset/leiligheten. Man kjøper da ikke eiernes smak? Ja, jeg har nok latt meg provosere av sånne bilder enkelte ganger. Det får meg til å føle at eiendomsmegleren prøver å lure meg, som potensiell kjøper.


#20

astrid_d sa for siden:

:knegg:


#21

Myrsnipa sa for siden:

:roper: Hippie!!

Jeg syns det krydrer en salgsoppgave, men det må komme som et tillegg til vanlige bilder og ikke istedenfor.


#22

Che sa for siden:

Driver alle meglere med slikt nå, eller er det "meglerhuset" som driver med slikt tull? Jeg må innrømme at jeg ikke ser poenget altså.


#23

TBM sa for siden:

Jeg er av samme oppfatning - det betyr litt hvilke typer armatur ol som er brukt i leiligheten, fordi jeg er litt opptatt av det.

De kunstneriske bildene overser jeg - de gir meg intet inntrykk av hvordan leiligheten er - så de bør definitivt komme i tillegg til skikkelige bilder.


#24

Java sa for siden:

I tilleg til - ja
I stedet for - nei

Blir det for mange så blir det for teit.

Det er lite informativt og må gjøres med stil hvis det skal fenge.


#25

Irma sa for siden:

Jeg reagerer på nærbilder som ikke forteller meg noe. Eksempelvis så jeg i en annonse stappet med denne type bilder et nærbilde av et fancy stereoanlegg som hang på veggen. Det sa meg ingen verdens ting annet enn at den som bodde der nå hadde et fint og dyrt stereoanlegg. (Kanskje tanken er at man da skal tro at vedkommede også koster på alt annet i huset?) Nærbilder av blomster og vaser blir samme greia. Jeg synes ikke nærbilde av spesielle eller påkostede ting som skiller seg ut fra normalen er så far out.


#26

Millen sa for siden:

Har også sett bilder av frukt på boligannonser :dåne:


#27

Polyanna sa for siden:

Et par "pyntebilder" synes jeg ikke gjør noe, og bilder av armatur er jo relevant, særlig hvis det er beskrivende for stilen ellers.

Og faktum er nok at de fleste av oss blir mer påvirket enn vi tror...

(Men det må være illustrerende for hva som faktisk selges! De hadde "stylet" huset vi kjøpte etter første (mislykkede) visningsrunde, og det ble helt idiotisk med lekre blomster og levende lys når alt annet så forj.... ut! )


#28

Røverdatter sa for siden:

Det spørs vel kanskje litt hvem som er målgruppen hvordan slike bilder påvirker kjøperen, i tillegg spiller lokasjon antakelig stor rolle. Jeg vil tro at slike bilder virker appelerende på dem som søker en fiks, ferdig leilighet som er klar til styling.

Da vi kjøpte hus ville slike bilder vært perler for svin. Vi var opptatt av beliggenhet, at hagen var noenlunde usjenert, at prisen var overkommelig og slike ting. Hvordan ting så ut inne var aldri et tema.


#29

Ylvania sa for siden:

Man må jo vite hvilket dusjhode som følger med huset.Det roterer jo innerst:nemlig:


#30

Skremmern sa for siden:

Jeg irriterer meg ikke over slike bilder så fremt de ikke er dominerende, at det bare er den type bilder. Jeg vil uansett ikke få et godt nok inntrykk av leiligheten basert på bildene, da må jeg lese prospekt og tilstandsrapport, samt gå på visning.

Men, jeg irriterer meg GRØNN over det andre du nevner, at bildene er så dratt.


#31

Hondacrv sa for siden:

Men det var nå en stilig såpepumpe, da.


#32

Maverick sa for siden:

Akkurat det med ovnen på var ganske interessant, de andre var mer krydder. Noen ganger blir det for mye krydder.


#33

Guttemammis sa for siden:

HELT tragisk spør du meg:rolleyes:


#34

Propella sa for siden:

I en boligannonse skal kjøpers interesse fanges. Man har begrenset plass å gjøre det på. Da er det viktig å holde fokus synes jeg. Få frem positive sider ved boligen. Det er ikke plassen å vise frem stilige tekniske detaljer eller kunst. Vil man ha med noen ekstra bilder som viser slike ting kan man gjerne gjøre i salgsoppgaven. Er man så interessert at man vil se nærmere på en salgsoppgave er greit å ha noe med som fenger og noe som gjør at akkurat den blir husket. Da kan det være en måte å gjøre det på.


#35

Pastill sa for siden:

Syntes det er tåpelig å ha fokus på uvesentlige detaljer. Dusjhode og komfyrknotter er veldig sekundært. Noe man kanskje ser på å visning.
Tror bildene er ment som "kunst" og at de liksom skal gi assiosasjoner til at det er eksklusivt.. kanskje som å bo i et galleri? :himle:


#36

Nenne sa for siden:

Jeg synes sånne bilder er teite og får følelsen av at de som lager sånne annonser tror jeg må være fullstendig idiot som skal falle for sånt.


#37

~TM~ sa for siden:

:nemlig:


#38

Polyanna sa for siden:

Jeg tror nå likevel at de fleste av oss er akkurat to hakk mindre rasjonelle enn vi innbiller oss at vi er.

Jeg var for en tid siden og så på 1-romsleiligheter i Oslo.

To helt like leiligheter (i samme gård, over samme "lest") hadde veldig ulike profilbilder på Finn. Det festet seg et inntrykk av "lekker og lys" i hodet mitt av den første, og et "traurig" inntrykk i den andre. Inntrykket endret seg etter visning, da det viste seg at den "lekre" var traurig og den "traurige" faktisk ganske fin, men førsteinntrykk sitter. Mer enn vi tror. (Og så finnes det selvsagt idiotmeglere som overdriver dette noe sinnsvakt)


#39

lmnop81 sa for siden:

Må gjerne vise bilder av det faste interiøret, men close-up av dusjhodet er vel å gå litt langt?


#40

Jenna sa for siden:

Å vise bilde av dusjhodet er forsåvidt greit, siden det vil følge med leiligheten, men jeg irriterer meg over nærbilder av fruktskåler, urtepotter, puter i sofaen, stearinlys osv. De trenger jeg ikke å se og hadde heller satt pris på å få flere bilder av selve leiligheten.

Hilsen boligsøkende som er innom finn.no hver dag og ser mye rart.


#41

Guava sa for siden:

Jeg reagerer også når det er fem-seks bilder av samme lille stue i ulike vinkler, men ingen bilder av kjøkken, bad og soverom.



#43

Silence sa for siden:

Det er jo veldig relevant å se hvilken stasj som er i leiligheten. :nemlig: Hvem bryr seg om hvordan rommene ser ut bare man kan se at en vase blir flott i leiligheten... :himle:

Og vidvinkel... Da søsteren min (og familien hennes) kjøpte nytt hus, sendte hun meg link til meglerens omtale av huset. Etter en tid kom jeg meg endelig på besøk for å se huset, og da manglet jeg en hel etasje! :eek: Bildene var tatt med vidvinkel, og huset kunne nesten ikke kjennes igjen i virkeligheten. :humre:


#44

-ea- sa for siden:

Kan ikke dy meg, må bare komme med et teit eksempel:


#45

emm sa for siden:

ea: så fiiine lys da:knegg:
Så snodig at de har fått bordet til å se ut som gulvet nesten. Så dette kan være:

  1. et bittelite Lundeby dukkekjøkken med lysestaker på gulvet
  2. Et vanlig kjøkken med noen kjempelysestaker på gulvet som ikke går an å få ut da de er blåst på stedet.
  3. og mest sannsynlig, et helt normalt kjøkken med urstygg linoleum på gulvet som på snedig vis blir skjult av fotografen.

#46

him sa for siden:

-ea- Det var jo helt fantastisk, hvis man legger godviljen til kan man tenke seg at bordet er et gulv og det står noen gigantiske lys på det. :humre:


#47

Heiko sa for siden:

Slik som dette? ;)


#48

emm sa for siden:

Heiko: den leiligheten likte vi da!


#49

Heiko sa for siden:

He,he, joda vi liker den, men der er er fruktfat midt i bilde. :D


#50

LilleLeo sa for siden:

Herregud så teit. :herregud:


#51

Elea sa for siden:

:nemlig:


#52

mamsi sa for siden:

Fullstendig unødvendig....


#53

lijander sa for siden:

Så en gang en annonse med bildet av en blomst fra bedet, jeg klarte ikke ta den annonsen seriøst. Men det er tydligvis blitt helt vanlig nå, men jeg liker det ikke :snurt:


#54

Carrera sa for siden:

Teit ja. Hva folk pynter med er meg revnende ikegyldig om jeg skal vurdere et hus.

Synes også det er helt bak mål når fotografen tar bilder slik at rommene ser mye større ut enn de egentlig er.
Så det godt da mamma og pappa solgte i fjor. Så jo ut som de gedigne rommene, men sannheten var en helt annen. Jeg hadde følt meg lurt om jeg gikk på visning.


#55

Mamarazzi sa for siden:

Tja, bildene skal vel skape/vise en stemning, så greit nok for meg. Reagerer mer på overdreven bruk av vidvinkel etc., samt manglende bilder av kjøkken og bad. :nemlig:


#56

Svanen sa for siden:

helt enig, foreldrene mine ser etter ny leilighet, og det ser så stort ut... :nemlig:

da er det noe muffins ja.


#57

Marge sa for siden:

Har sett at det har blitt mer og mer vanlig med nærbilder av gjenstander osv., synes det er idiotisk og teit, og føler at megleren undervurderer eventuelle kjøpere.


#58

maggypop sa for siden:

Mnei, den leiligheten vil jeg ikke ha. Bananene har jo brune striper!


#59

Heiko sa for siden:

Disser du bananene mine? :mad:


#60

Tjorven sa for siden:

Jeg tar nå bare en kort pause i vaskingen før fotograf kommer og tar bilde av leiligheten vår på tirsdag. Jeg kan forsikre dere om at han ikke skal ta noe nærbilde av dusjhodet i dusjen vår.

Tror nok egentlig at vår leilighet egner seg best uten nærbilder.


#61

him sa for siden:

Tror det er blitt mer vanlig fordi at meglerne ofte utgir "egne" bilag i avisene (og derfor bare kan kjøre på) og at en god del annonser blir digitale og av samme grunn ikke har samme begrensning på antall bilder.

Er litt spent på om det er vanlig med boligstyling før man selger? Noen som vet? Vi har solgt to ganger, og ingen av gangene har det vært stylet (vel vi ryddet jo, men dere skjønner, av eksterne).


#62

Heiko sa for siden:

Det er vel relativt vanlig og ganske lett å se når boligen er stylet.


#63

maggypop sa for siden:

Ja :D
Har ikke sett verre bananer på denne siden av nyttår.


#64

Heiko sa for siden:

Phø! Jeg er helt sikker på at du ikke er en banankjenner, og at du ikke akkurat ofte er i besittelse av bananer. :snurt:


#65

Alfa sa for siden:

Noko seier meg at kjøkkengolvet ikkje er så attraktivt. :blond:


#66

Acsa sa for siden:

Da vi solgte leiligheten vår ble det tatt bilder i to omganger, dvs. det ble tatt nye bilder av stua etter at vi hadde byttet ut noen av møblene. Samme fatet med frukt (forskjellig frukt, da...) står både på kjøkkenbordet og stuebordet. Det ser så utrolig dumt ut! Og vinterhagen ble speilvendt.


#67

him sa for siden:

Ble deres bolig stylet før den ble solgt? Og lett å se? :snurt: Hva med å gi oss (eller kun meg, da :o ) et lite hint om hva man skal se etter?

#68

Heiko sa for siden:

Nei vår ble ikke stylet av andre enn meg, det vil si kastet ut 50% av de vi hadde inne i den.
Stylede leiligheter har ofte en stil som er lett å kjenne igjen. Få møbler, gjerne en "designer stol", urner/vaser på de merkeligste steder med overkule greiner i, fruktfat med sølvkuler osv. Ja jeg generaliserer litt. Har man fulgt med på finn en stund ser man lett når de stylede leilightene dukker opp. Jeg skal se om jeg finner noen bilder, dette ble rett og slett for difust.


#69

emm sa for siden:

Poenget er vel å få mest mulig ut av leiligheten så folk lett kan forestille seg sitt eget i den. Ikke noe forstyrrende nips osv. Å overstyle med leide møbler og slikt er vel litt ekstremt, men det er lettere å se selve boligen om det ikke er for mye stæsj i den. Nærbilder av doknotter og lysestaker har jeg ikke helt forstått:knegg:

Jeg synes forøvrig bananer med litt brunt på smaker godt. Heiko sine salgsbananer vil jeg dog ikke ha da det aner meg at de nå har blitt endel brunere siden bilde ble tatt:)


#70

Polyanna sa for siden:

Kjennetegn: Nesten ingen møbler, hvit sofa, corbousierstoler (staving??) og ikke minst, disse høye vasene med kvister i.


#71

Marge sa for siden:

Dette må vel være en stylet leilighet:


#72

Polyanna sa for siden:

Corbousier? Check.
Vase med strå? Check.

Den hvite sofaen mangler, men ellers er dette helt riktig, ja. Bittesmå salongbord passer også godt inn. Et lite spisebord i glass tar også lite visuell plass, samtidig som man ser at det er en spiseplass der.

Sånne grep er jo fornuftige, da, selv om det blir litt komisk med disse sætrekkene.


#73

Marge sa for siden:

Jeg synes faktisk det er lite koselig og lite særpreg over det. Blir litt for kald og minimalistisk stil for meg, men sikkert mange som liker det.


#74

him sa for siden:

Aha! :Opplyst: :)


#75

Polyanna sa for siden:

Det handler ikke om hva man liker, men at det skal se ut som om leiligheten har bedre plass enn den faktisk har. Hadde rommet over vært møbler med fullt salongbord, stoler i tillegg til sofa, mye bilder på veggene, flere farger og et normalt spisebord, så hadde den vært både hyggeligere og mer praktisk. Men den hadde blitt trang å bevege seg rundt i og veldig "mettende" å se på. Man hadde følt "trangt" både av å se bilder og av å gå på visning. Nå føler man "luftig" og "romslig".


#76

Marge sa for siden:

Ja, jeg skjønner hva du mener, og jeg tror det er helst små leiligheter som blir stylet som dette da de lett blir seende veldig små ut med alt av møbler på plass. Men personlig faller jeg lettere for leiligheter med varmere innredning, selv om det ikke ser like luftig og romslig ut.


#77

-ea- sa for siden:

oi, jeg skulle leite etter en typisk staila-leilighet, men sjekk her hva jeg fant bilde av:

Denne boligen har altså en gassovn hvor ihvertfall to av blussene virker!


#78

Heiko sa for siden:

:fniser hysterisk:


#79

Jenna sa for siden:

Æsj, nå hadde jeg et kjempebra eksempel på dårlige bilder i en boligannonse, og så har de fjernet hele annonsen fra finn.no :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.