Hver morgen fra og med 1. til og med 24. desember blogges en luke i kalenderen, og her kan man finne noe hyggelig eller morsomt eller nyttig eller fint eller gøy; bilder, vers, aktiviteter, oppskrifter, sjokolade ... Det er bare lukeutøvernes fantasi som setter grensene.
I julen nytes søte saker, så her kommer en oppskrift på syndige sjokolademarengs. Nytes til kaffe, sammen med pisket krem og bær, alene eller hvordan man enn ønsker.
3 eggehviter
165 g sukker
piskes over varmt vannbad til sukkeret er oppløst.
Fortsett deretter i kjøkkenmaskin til du har en fluffy og stiv marengsmasse.
2 ss kakaopulver vendes inn aldeles forsiktig, bare slik at massen marmoreres lett.
Du kan enten sette massen på stekebrett med skje for et mer rustikk utseende eller ha i sprøytepose for å lage rosetter. Brukes sistnevnte blir det fint å ha en ss kakao i sprøyteposen mellom hver gang du legger i mer av massen.
Man velger selv hvor store de skal være, men jeg lager ca 17-18 stk av denne porsjonen.
Sikt gjerne litt kakao på toppen av marengsene.
Settes inn i forvarmet ovn til 150 grader, senk temperaturen til 125 grader og stek i ca 60 min.
Ulike ovner oppfører seg ulikt, og størrelsen på marengsene avgjør hvor lenge de skal stå.
La de gjerne stå inne på ettervarme etter at ovnen er slått av.
Mens man baker er en rolig jazzjuleplate helt nydelig selskap.
Tore Johansens Natt, Stille er min julefavoritt, og NRK Jazzs anmeldelse av den kan leses her: www.nrk.no/kanal/nrk_jazz/1.7387545
Dette er tittelsporet vimeo.com/18054218