Når man skriver norsk så skal man bruke punktum etter forkortelser. Dette skaper litt bryderi, f. eks. så kan man ikke bruke trippelklikk i Word for å markere hele setningen. I tillegg fungerer ikke funksjonen med stor bokstav etter punktum.
Hvorfor skal man bruke punktum? Jeg skjønner selvsagt at det er for at man skal se at det er en forkortelse, men på svensk skal man ikke gjøre det og det skaper ikke noen problemer, man skjønner at t ex betyr till exempel osv. Er det noen som vet om det finnes noen planer om å endre dette?
Punktumene er der for å vise at det er en forkortelse, og det er ingen planer om å endre det. (Jeg synes ikke at Word skal diktere norsk rettskrivning, akkurat.)
Det er jeg enig med deg om, men det gjør faktisk ting litt enklere og jeg merker selv at det fungerer minst like bra å lese tekst med forkortelser uten punktum som med.
Takk, preposisjoner er ofte ganske forskjellige på svensk og norsk og jeg sliter fortsatt med det. Jeg blir bare fornøyd om noen spikker litt. Forresten så burde vi ha en :spikker: smiley.
Preposisjoner er noe av det vanskeligste som finnes å lære seg på et nytt språk. Det kan være problematisk nok på morsmålet sitt. (Og en spikkesmiley burde vi definitivt hatt, ja.)
Jo, og det var ganske pinlig da jeg for noen år siden lærte 20 advokatsekretærer forkortelser uten punktum etter at reglene ble endret. :o Stol ikke alltid på de første treffene når du googler ...
Det stemmer ikke helt at man ikke skal bruke punktum på svensk. Språknämden anbefaler fortsatt bruk av punktum:
På den andre siden er det blitt veldig vanlig i Sverige å ikke bruke punktum. Her er en ganske forklarende artikkel.